Hem önde hem arkada egzoz fanı olur mu?

35Yavuz

80+
Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar yeni pc aldım. Kasadaki fanlar hakkında bişey aklıma takıldı. Kasada 240mm sıvı soğutma bar. Fanları üst tarafta ve içeri üflüyor. Kasanın ön tarafında da 3 adet fan var. Bu fanların hepsi içeri üflemesi gerekmiyor mu bir tanesini egzoz fanı yapmışlar. Kasanın arkasında bir tane egzoz fanı var zaten. Yani hem önde hem arkada egzoz fanı mantıklı mı

1758295326151.webp

yanlış olan her bir fan +5c ısı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar yeni pc aldım. Kasadaki fanlar hakkında bişey aklıma takıldı. Kasada 240mm sıvı soğutma bar. Fanları üst tarafta ve içeri üflüyor. Kasanın ön tarafında da 3 adet fan var. Bu fanların hepsi içeri üflemesi gerekmiyor mu bir tanesini egzoz fanı yapmışlar. Kasanın arkasında bir tane egzoz fanı var zaten. Yani hem önde hem arkada egzoz fanı mantıklı mı
işlemci soğutucusu işlemcinin sıcaklığını tahliye etmeye çalışır, fanlar içeri üflüyorsa işlemci sıcaklığı aynen kasanın içine geri geliyor demektir
öndeki 3 fanın hangisi egzoz? en alttaki ise kabul edilebilir

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle

işlemci soğutucusu işlemcinin sıcaklığını tahliye etmeye çalışır, fanlar içeri üflüyorsa işlemci sıcaklığı aynen kasanın içine geri geliyor demektir
Dediğiniz gibi öndeki 3 fanın alttaki fanı egzoz

Alıntıyı görüntüle

Sence öndeki 3 fanı da içeri ügleyecek şekilde değüştirip. Üstteki iki fanın da birini egzoz birini içeri verecek şekilde mi yapmalıyım. Yoksa ikisini de egzoz mu. Ya da hiç bişey değiştirmeyip böyle mi bırakmalıyım 😆

Dediğiniz gibi öndeki 3 fanın alttaki fanı egzoz

Sence öndeki 3 fanı da içeri ügleyecek şekilde değüştirip. Üstteki iki fanın da birini egzoz birini içeri verecek şekilde mi yapmalıyım. Yoksa ikisini de egzoz mu. Ya da hiç bişey değiştirmeyip böyle mi bırakmalıyım 😆
Sıvı soğutma fanını içeri üfleten kim ya nasıl bir mantıkla düşünmüş acaba…

Kasa önden hava alır arka ve üstten verir, duruma göre bu değişebilir ama aynı konumdaki fanlar aynı yöne bakar bu nettir.

Şu an bu şekilde

Dediğiniz gibi bana da mantıksız geldi o yüzden konu açtım. Öndeki 3 fanı da içeriye yukarıdaki iki fanı da dışarıya mı yapmalıyım?

Ekler

• IMG_3398.webp
    IMG_3398.webp
    262 KB · Hit: 22
Şu an bu şekilde

Dediğiniz gibi bana da mantıksız geldi o yüzden konu açtım. Öndeki 3 fanı da içeriye yukarıdaki iki fanı da dışarıya mı yapmalıyım?
yukarıdaki fanların en kısa zamanda yukarı üfleyecek şekilde değiştirilmesi gerek

ön fanların en altı egzoz olabilir, psu ve ekran kartından çıkan sıcaklığı tahliye etmede yardımcı olur

Hocam ısınan hava yükselir prensibi ile düşünürsek ön panelin en üstteki fan dışarıya üflerse egzoz fanı görevi görebilir. Kendim topladığım sistemlerde giriş fanlarını alttan üste doğru koyuyorum egzoz fanlarını en üste dışarıya doğru bakacak şekilde koyuyorum

yukarıdaki fanların en kısa zamanda yukarı üfleyecek şekilde değiştirilmesi gerek

ön fanların en altı egzoz olabilir, psu ve ekran kartından çıkan sıcaklığı tahliye etmede yardımcı olur
Hocam haklısınız. Fanların üstünde radyatör var. Fanları dışarı doğru üfletirsem ısınan havayı radyatöre üfleyip tam tersine zarara yol açmaz mı

Geri