Neler Yeni

Yerli Arama Motorumuz Search Eye Proje:2

softwaredevelopers

80+ Bronze
Geçen günlerde bir konu açmıştık, Türkiye’yi yazılım ve web alanında şaha kaldıracak projelerimizin olduğunu belirtmiştik. Projelerimiz hakkında daha fazla detay vermek için her projemiz için ayrı bir başlık altında konular açacak ve projelerimizi detayları ile sizlere aktaracağız.
Öncelikli olarak projenin masraflarıma şöyle bir değinelim;

Web Panel

Web panel olarak daha hızlı performanslı ve kararlı bir yönetim için CPanel kullanacağız. (Panel HSpeed Bitene Kadar) (Panel HSpeed Tamamen Yerli Bir Web Panel Projesidir)
CPanel Lisans Ücreti Aylık 40 Dolardır.

İşletim Sistemi

İşletim sistemi tarafında güvenlik ve performans bakımından en iyilerden birisi olan CloudLinux’u tercih edeceğiz.
CloudLinux u tercih etmemizin diğer bir nedeni de kullanacağımız KernelCare ve Imunify360 eklentileri ile e yüksek verim ile çalışmasıdır.

CloudLinux Lisans Ücreti 16.50 Dolardır.

Eklentiler

Imunify360

Etkili ve güçlü bir güvenlik yazılımıdır.

Lisans Ücreti 13 Dolardır.

KernelCare

Kesinti yaşanmadan sunucunun reboot edilmesine gerek kalmadan güncellemelerin uygulanmasını sağlayan uptime oranını arttırıcı kesintileri önleyici yazılımdır.

Lisans Ücreti 3.50 Dolardır.

Sunucu

Şimdi geldik asıl konuya.
Şüphesiz sunucu önemli. Veriler orada saklanacak verilere oradan erişilecek.
İlk zamanlar sunucu kiralanarak kullanılacak.
Sonrasında sistem için sunucu satın alınacak
İlk ay YouTube sunucularına yakın olması nedeniyle sunucu Hetzner veri merkezinden kiralanacak.
Sunucu Özellikleri
64GB DDR4 RAM
Ryzen 5 3600 İşlemci
1TB Nvme SSD
16TB HDD
1Gbps Ağ Erişimi

90 Euro Aylık Ücret
Yukarıda belirtilen tüm masraflar aylık masraflardır.

Şimdi masraflar ve teknik özelliklerden bahsettikten sonra şura geldi arayüze;
Öncelikli olarak sitemiz kendi veri tabanına sahip olacak. Diğer yerli arama motorları gibi bing apisi vs kullanmayacak. Yani etide kemiği de yerli :)

Peki siteleri bağlantıları nasıl tarayacak?
Öncelikli olarak dizin botları sitemapları dizine ekleyecek.
Sonra sitemapda bulunan sayfaları ziyaret edip o sayfaları da tarayacak. Örneğin ben burada abc sitesinin linkini paylaştım, yalnızca bu sayfa değil aynı zamanda abc sayfası da dizine eklenecek.
Aynı zamanda kullanıcıların web sitelerini dizine ekleyebilecekleri ve sitelerinin indekslenme durumunu aldığı hiti vs gösteren bir de webmaster tools bulunacak.
Peki arama sonuçlarında sayfalar nasıl sıralanacak?
Çok basit DA PA Alexa Puanları ve Özgünlük Durumlarına göre siteler sıralanacak ve kullanıcıya sunulacak.
Yine diğer projelerimizdeki gibi IOS Android ve Windows yazılımları bulunacak ve bunların hepsi bir hesap ile senkron şekilde çalışacak.

1587838267737.png

Konu hakkında fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum :)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bana boş iş gibi geliyor. Devasa bütçesi olan firmalar bile bunu beceremiyorken küçük firmaların bunu yapması bence imkansız. Chrome dan Opera GX e geçmek için bile o kadar tereddüt etmiş biri olarak bence gereksiz bir yatırım yapıyorsunuz. Daha mantıklı, insanların daha aç olduğu, daha fazla ihtiyaç olan şeylere yönelmeniz daha mantıklı olmaz mı?

Eh ileride umarım beni bu dediklerim için utandırırsınız ama böyle bi şey olmayacak birbirimizi kandırmayalım. Ayrıca "yerli" diye bu projeleri tanıtmaktansa "yenilikçi" olarak tanıtın ve projenin içine yenilikçi bi şeyler koyun.

Opera GX veya Chrome'u bırakıp bu tarayıcıya geçmem için herhangi bir neden söyleyebilir misiniz?

softwaredevelopers

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bana boş iş gibi geliyor. Devasa bütçesi olan firmalar bile bunu beceremiyorken küçük firmaların bunu yapması bence imkansız. Chrome dan Opera GX e geçmek için bile o kadar tereddüt etmiş biri olarak bence gereksiz bir yatırım yapıyorsunuz. Daha mantıklı insanların daha aç olduğu daha fazla ihtiyaç olan şeylere yönelmeniz daha mantıklı.

Eh ileride umarım beni bu dediklerim için utandırırsınız ama böyle bi şey olmayacak birbirimizi kandırmayalım. Ayrıca "yerli" diye bu projeleri tanıtmaktansa "yenilikçi" olarak tanıtın ve projenin içine yenilikçi bi şeyler koyun.

Opera GX veya Chrome'u bırakıp bu tarayıcıya geçmem için herhangi bir neden söyleyebilir misiniz?
Tarayıcı değil arama motoru :)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Tarayıcı değil arama motoru :)
:( ben olayı baştan yanlış kavradım sanırım.
O zaman şu soruyu şöyle değiştirsem, Opera GX ya da Chrome açtıktan sonra neden bu arama motorunu kullanayım ki?

Bi de merak ettiğim bir konu olarak aylık olarak bu kadar maliyet yaptığınız bir sistemin size getiri nedir?

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Ben de biraz öyle düşünüyorum olmayan bir şeyler deneseniz daha iyi olur. Reklamı yapılan Yaani'yi (sözde yerli) bile kimse kullanmadı.

softwaredevelopers

80+ Bronze
:( ben olayı baştan yanlış kavradım sanırım.

O zaman şu soruyu şöyle değiştirsem, Opera GX ya da Chrome açtıktan sonra neden bu arama motorunu kullanayım ki?

Bi de merak ettiğim bir konu olarak aylık olarak bu kadar maliyet yaptığınız bir sistemin size getiri nedir?
İlk olarak kullanım artana kadar elde sıfır olacak.
Peki sizin için ne vaat ediyorum?
Reklam yok. Reklamlı linkler hiç yok.
Kopya içerik veya alakasız içerik çıkma ihtimali hiç yok.
Üstelik her 100 aramaya 10 eyle puanı (biriktirip paraya çevirebileceğiniz puanlar)
Üstelik siteni herhangi bir olumsuzluk yok ise ayda 1 defa en üst sıraya taşıyabilirsin.
Düşük veri kullanımı
Yavaş bağlantılarda bile hızlı ve stabil kullanım
Dahili Online VPN
vs vs
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de biraz öyle düşünüyorum olmayan bir şeyler deneseniz daha iyi olur. Reklamı yapılan Yaani'yi (sözde yerli) bile kimse kullanmadı.
Olmamış yapılmamış bir şey kalmadı ki evrende? Maşallah her zımpırtıyı hayata geçirmişler.

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Üstelik her 100 aramaya 10 eyle puanı (biriktirip paraya çevirebileceğiniz puanlar)
Üstelik siteni herhangi bir olumsuzluk yok ise ayda 1 defa en üst sıraya taşıyabilirsin.
Düşük veri kullanımı
Dahili Online VPN
vs vs
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olmamış yapılmamış bir şey kalmadı ki evrende? Maşallah her zımpırtıyı hayata geçirmişler.
Yapılmamış o kadar çok şey var ki :D. Bilsem denerdim açıkçası fakat henüz o seviyede değilim. Bir de günümüzde neye ihtiyaç var? Arama motoru mu sanmıyorum. Mesela bugün eba zoom ile anlaşmış saçma sapan bir canlı yayın uygulaması yapmış. Saçma sapan diyorum çünkü arayüzü çok kötü. Yapıp MEB'e falan yazıp göndersen mesela. Yerli bir şey yapıyorsan işe yaraması lazım. Şu an zoom vs gibi bir yerli uygulama olsa çok iyi olurdu.

softwaredevelopers

80+ Bronze
Yapılmamış o kadar çok şey var ki :D. Bilsem denerdim açıkçası fakat henüz o seviyede değilim. Bir de günümüzde neye ihtiyaç var? Arama motoru mu sanmıyorum. Mesela bugün eba zoom ile anlaşmış saçma sapan bir canlı yayın uygulaması yapmış. Saçma sapan diyorum çünkü arayüzü çok kötü. Yapıp MEB'e falan yazıp göndersen mesela. Yerli bir şey yapıyorsan işe yaraması lazım. Şu an zoom vs gibi bir yerli uygulama olsa çok iyi olurdu.
Doğru :)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Kendi yaptığım sitemde eğer olumsuzluk yoksa size onaylatarak aramadan en üst sıraya taşıtabiliyorum yani, yanlış anlamadım değil mi?
Düşük veri kullanımı
Dahili Online VPN
vs vs
Bahsettiğiniz çoğu şey Opera'nın bizzat kendisinde var mesela. Ayrıca eğer şuan kullanılabiliyorsa bir link vs. alabilir miyiz? Hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım hep Google Search kullandığım için farklı bir arama motoru kullanmak tam olarak nasıl bi şey, nasıl bir fark yaratacak kafamda tam canlanmadı ama ilk fırsatta bir denemek istedim açıkçası :).

softwaredevelopers

80+ Bronze
Kendi yaptığım sitemde eğer olumsuzluk yoksa size onaylatarak aramadan en üst sıraya taşıtabiliyorum yani, yanlış anlamadım değil mi?

Bahsettiğiniz çoğu şey Opera'nın bizzat kendisinde var mesela. Ayrıca eğer şuan kullanılabiliyorsa bir link vs. alabilir miyiz? Hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım hep Google Search kullandığım için farklı bir arama motoru kullanmak tam olarak nasıl bi şey, nasıl bir fark yaratacak kafamda tam canlanmadı ama ilk fırsatta bir denemek istedim açıkçası :).
Onun için çok para lazım hayata geçirebilmek için ve emek :)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Onun için çok para lazım hayata geçirebilmek için ve emek :)
"Beta" yazınca ve o kadar net açıklamalar yazınca ben bitmeye yakın zannetmiştim :(. Neyse, eğer bi gün hayata geçer burada da duyurmayı unutmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,238
Üyeler
163,450
Son üye
batuhan0607
Top Bottom