Neler Yeni

Yeteneklerimi ve hobilerimi nasıl keşfedebilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Gözde Kermen
Merhaba arkadaşlar 2senedir yksye hazırlanıyorum günün 6-7 saati masada, kalanı boş geçiyor.Ne bir hobim var ne de bildiğim bir yeteneğim.Yksden önce bilgisayar telefon oyunları beni çok eğlendirirdi ama artık oynamaya çalıştığımda sıkıcı geliyorlar. Ders dışında zamanımı ayırabileceğim şeyleri nasıl keşfederim? Örneğin punch nakışı diye bir şey gördüm aldım 2 gün yapıp bıraktım. İngilizce öğrenmek benim için pek hobi gibi de gelmiyor zor durumdayım yardımcı olur musunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
...
Hocam, hobi yapmaktan zevk aldığınız şeyle olur. Yani şu an yks ye çalıştığınız için kafanız hobisini bulmakta zorlanabilir. Hatta, ders yapmak bile bir hobiye dönmüş olabilir. Çalışmadığınız zaman çalışasınız gelecek. :D
Şöyle diyeyim, sıkılınca ne yapıyorsunuz hocam? Sosyal medyada takılmak harici. Forumda takılmak gibi. Tamamen sizin keşfedeceğiniz bir şey.
Bilmediğiniz yeteneğinizide yine siz keşfedeceksiniz hocam. Yine uğraşıp bulacaksınız. Hatta denemişsiniz bile; Punch nakışı almışsınız bırakmışsınız. Eğer zevk alsaydınız devam ederdiniz ve bir hobi bulmuş olurdunuz.

Belki, sosyal medyaya girmezseniz bir şeyler yapma isteğiniz gelir ve bulursunuz bir tane.

Söylediklerimi zaten biliyorsunuzdur hocam. Sadece söylemek istedim. Belki diğer hocalarım size tavsiye verebilir.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
792
İsim
Mehmetcan İvrendi
Merhaba arkadaşlar 2senedir yksye hazırlanıyorum günün 6-7 saati masada, kalanı boş geçiyor.Ne bir hobim var ne de bildiğim bir yeteneğim.Yksden önce bilgisayar telefon oyunları beni çok eğlendirirdi ama artık oynamaya çalıştığımda sıkıcı geliyorlar. Ders dışında zamanımı ayırabileceğim şeyleri nasıl keşfederim? Örneğin punch nakışı diye bir şey gördüm aldım 2 gün yapıp bıraktım. İngilizce öğrenmek benim için pek hobi gibi de gelmiyor zor durumdayım yardımcı olur musunuz
Hobi, genelde deneyimleyerek oluşan bir şeydir. Hiç denemediğiniz bir şeyi hobi edinemezsiniz. Bu yüzden farklı şeyler deneyip hangisini sevdiğinizi keşfetmelisiniz. Birkaç öneri:

1. Bir Şeyler İzlemek
Filmleri seviyorsanız ama klasik türlerden sıkıldıysanız, farklı tarzlara yönelebilirsiniz. Örneğin, K-drama veya anime gibi farklı kültürlerden içerikleri deneyebilirsiniz.

2. Kitap Okumak
Eğer kitap okumayı sevmiyorsanız, farklı türlere yönelebilirsiniz. Örneğin, Türkçeye çevrilmiş webtoon veya manga okuyabilirsiniz. İnternetten ücretsiz şekilde ulaşabilirsiniz.

3. Spor Yapmak
Sadece fitness veya kas çalışmaları değil, doğada yürüyüş, koşu gibi aktiviteleri de deneyebilirsiniz. Hem ruh halinize hem de fiziksel sağlığınıza iyi gelir.

4. Yabancılarla Sohbet Etmek
Farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurmak oldukça eğlenceli olabilir. Örneğin, CS2 oynarken Ruslarla sohbet etmek benim için eğlenceli bir deneyim oldu. Discord üzerinden çeşitli milletlerden (2 Rus,2 Çinli, 1 Avrupalı,
2 Koreli, 1 Japon,1 Arap) arkadaşlar edindim. Birlikte oyun oynuyor, anime izliyor, sohbet ediyoruz. Farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurmak gerçekten eğlenceyi artırıyor. İngilizce pratiği yapmak için de iyi bir fırsat olabilir.

Bunların dışında kendine uygun başka şeyler de bulabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,097
Üyeler
163,778
Son üye
chromososs
Top Bottom