Yks hakkında sorularım var?

Sadece mat fulluyerek 50 60 k geliyordu heralde ama sadece sozel kismi nasil gelir bilmiyorum
Sınavın zorluğuna bağlı o. Ben sayısalcıyım normalde. Eada edebiyattan -0.5 netim mattanda 35 vardı 75k geldi yani 34.5 netle bu oldu ea da yüksek şeyler yapmak zor değil. 24 matla 20k içindeler.

Sayısalda yüksek puanlar alan herkes matı rahat yapıyor orada sözeli yapan öne geçiyor. EA da da tam tersine sözeli herkes rahat yapıyor seni öne atacak tek şey mat. Ortalama düzey bir EA öğrencisi 15 AYT mat falan yapıyor, sen en azından 20-25 falan yaparsan öne atarsın. TYT yi de boş geçme TYT fen kolay en azından yarısını çözebilecek kadar çalış oraya, TYT mata da bak biraz ama AYT Matı bilince ora kolay gelir zaten.
bakıcam bu sene ayt mat çalışırım çoğunlukla o zaman
Post automatically merged:

Sınavın zorluğuna bağlı o. Ben sayısalcıyım normalde. Eada edebiyattan -0.5 netim mattanda 35 vardı 75k geldi yani 34.5 netle bu oldu ea da yüksek şeyler yapmak zor değil. 24 matla 20k içindeler.
anladım teşekkürler

Ben sayısalcıydım. Sayısal 25k, Eşit ağırlık 24k gelmişti. Edebiyat neti de yarı yarıya falandı. Ona göre hesap et matematik ne kadar değerli. Fulle yakın yapmıştım.

Ben sayısalcıydım. Sayısal 25k, Eşit ağırlık 24k gelmişti. Edebiyat neti de yarı yarıya falandı. Ona göre hesap et matematik ne kadar değerli. Fulle yakın yapmıştım.
Ya yapabilsem hatta yapmak istesem uğraşsam yapıcam biliyorum ama dersi görünce bile tüm aklımı yitirmiş gibi oluyorum 1+1 sorsan ona bile cevap veremeyecek dereceye geliyorum

Arkadaşlar 2024 tayfadanım.Eşit ağırlık öğrencisiyim.Matematiği hiç sevmiyorum yapmıyorum,anlamıyorum yani dinlesem bile yok olmuyor beceremiyorum girmiyor kafama o ders çok ön yargılı bakıyorum zaten biraz da o yüzden korkuyorum yani yapamıycam diye kendimi korkutuyorum olmuyor hiç temelimde yok 9.sınıftan beri.Zaten pandemi dönemi cart curt 2 senem öldü.Sorum şu eşit ağırlıkda sözel dersleri full çıkarsam matematik boş kalsa 2023 de sıralama kaç gelirdi? 2024'de de ortalama 5 milyon kişi girse kafadan bi hesaplamayla sıralama kaça kadar gelir? Tyt fen'den 2-3 soru felan da yaparım.Ama sözeller full desek ona göre tahmin edebilicek var mı?
Sınava bu sene girmiş birisi olarak söylüyorum, matematik kesinlikle şart. EA öğrencileri içinde matematikte sıkıntı çeken sayısı çok fazla. Seni onların önüne geçirecek şey matematik. Kendine güven, sözel derslerinde çok iyiysen ve hemen kavrayabiliyorsan gününün çoğunluğunu matematiğe ayır. Ama kendini sıkmadan. Açık söylemek gerekirse ben de çok çalışmadım ve matematiği hiç sevmiyordum. TYT'de matematiği yine 15-16 civarı yapıyordum ama YKS'de 12.25 yaptım. AYT matematik de en az çalıştığım dersti. Hatta neredeyse hiç diyebiliriz. Özel derslerle takviye aldım biraz. Ve sınava 1 hafta kala Matematiğin Güler Yüzü'nden tekrar videoları izledim. Denemelerde hiç yapamazken, yıl boyunca en fazla 5 net civarı yapabilmişken YKS'de 15.75 yaptım. Yani kendine güvenirsen yaparsın.
Post automatically merged:

Ya yapabilsem hatta yapmak istesem uğraşsam yapıcam biliyorum ama dersi görünce bile tüm aklımı yitirmiş gibi oluyorum 1+1 sorsan ona bile cevap veremeyecek dereceye geliyorum
Kasma kral. Aç Youtube'yi, kendine en güzel ve en samimi gelen hocayı dinlemeye başla. Hocadan hocaya da fark eder. MAtematiğin Güler Yüzü kanalını aç birkaç video izle mesela. Belki çok beğenirsin.

Kasma kral. Aç Youtube'yi, kendine en güzel ve en samimi gelen hocayı dinlemeye başla. Hocadan hocaya da fark eder. MAtematiğin Güler Yüzü kanalını aç birkaç video izle mesela. Belki çok beğenirsin.
Rehber matematiğin kiatbını almıştım yutuptanda izlemiştm hoşuma gitmişti ama daha iyi kanalların olduğundan eminim bakıcam önerdiğiniz kanala teşekkürler

Matematik çok kolay, hata yapma şansın daha az. Türkçe yorum ve uzun paragraf baya sıkıntı. Zaten sıralamanın kötü gelme sebebi Türkçe 20 net falan geldi 40 soruda.

Matematik çok kolay, hata yapma şansın daha az. Türkçe yorum ve uzun paragraf baya sıkıntı. Zaten sıralamanın kötü gelme sebebi Türkçe 20 net falan geldi 40 soruda.
paragraf seviyorum desem... hatta edebiyatı sırf paragraf için seviyorum desem.. ama matematikle uğraşıcam biraz

Geri