Yksye Son 2 ay nasıl çalışabilirim yardımcı olacak varmı

TinerciAlper

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,968
tyt matematiksiz 40-50 arası geliyor mat hiç yok ancak yapmak istiyorum aytde biraz zayıf ancak yapılabilir diye düşünüyorum çok bi hedefim yok bankacılık okuma niyetindeyim ama yinede iyi bir puan yapsam kötü olmaz sorum nereden nasıl başlamalıyım yarın kütüphaneye gideceğim ama tyt mat konu anlatımlı kitaptan sıfırdan başlayacağım konu anlatımı izlemeli miyim hangi konuları çalışmalıyım

TYT matematik de en çok çıkan ve oldukça kolay olan temel kavramları öğrenmeniz size bir kaç net getirebilir. Temel kavramlardan kastım: Temel Kavramlar, Sayı basamakları, Bölünebilme Kuralları ve Rasyonel Sayılar bunlar size 7 net getirebilir. Diğer sorular içinse pek bir şey söyleyemem maalesef. Problemler ve Geometri gibi şeyler için önceden temel veya uğraşınız lazım. Eğer hiç önceden temeliniz veya uğraşınız yoksa bu söylediğim temel kavramları bilmeniz yeter hatta çıkmış soruları da çözün oldukça basitler (yani bazıları...). Umarım başarabilirsiniz, başarılar.

TYT matematik de en çok çıkan ve oldukça kolay olan temel kavramları öğrenmeniz size bir kaç net getirebilir. Temel kavramlardan kastım: Temel Kavramlar, Sayı basamakları, Bölünebilme Kuralları ve Rasyonel Sayılar bunlar size 7 net getirebilir. Diğer sorular içinse pek bir şey söyleyemem maalesef. Problemler ve Geometri gibi şeyler için önceden temel veya uğraşınız lazım. Eğer hiç önceden temeliniz veya uğraşınız yoksa bu söylediğim temel kavramları bilmeniz yeter hatta çıkmış soruları da çözün oldukça basitler (yani bazıları...). Umarım başarabilirsiniz, başarılar.
tyt ve ayt mat 20ye yakın netler yapamazmıyım

tyt ve ayt mat 20ye yakın netler yapamazmıyım
20 yapmak için problem sorularını yapabiliyor olmanız lazım eğer yapamıyorsanız 11 neti çıkaralım. Geometri sorularını yapabiliyorsanız güzel, yapamıyorsanız 10 net daha çıkartalım yani 21 net kaybınız oldu. O yüzden diğer konulara yönelsek belki zorlarsanız 13 net yapabilirsiniz. Olasılık konusu, Veri – İstatistik konusu, köklü sayılar falan ama zor yani... AYT içinse ne yazık ki pek yardımcı olamam.
Ama isterseniz problem soruları için uğraşabilirsiniz, formülleri öğrenip bu kalan günlerde hergün problem sorusu çözerseniz belki yapabilmenize yardımcı olur. Geometri içinse geçmişte bilgi yoksa pek yapabileceğinizi sanmıyorum.

Geri