Neler Yeni

Yok mu prizlerden anlayan biri koca forumda

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Usta ne olsa millet seni etiketliyor bilemediğin Bi konu varmı senin
emoji3.png
Estağfirullah. Bilmediğim çok konu var aslında :D.

Topraklama var mı peki o prizde veya topraklama olması çok önemli bir şey mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Var ama kablo uzunluğu nasıl bilmiyorum. Benim gördüklerimin çoğu 1.5 mydi.
Topraklama yük fazlalığının giderilmesi demektir. Atom çekirdeğindeki protonlar(+) sabittir, elektronlar(-) hareketli. İki iletken temas ettiğinde +/- yük oranları eşitlenir. Yük farkı artarsa elektronların diğer iletkene akma isteği artar. Potansiyel fark (voltaj/gerilim) yeterince artarsa iletkenlerin arasındaki yalıtkanda bile akı oluşabilir (bkz. yıldırım) . Topraklama ise bu yüklerin toprakla alışverişidir. Gezegenin muazzam kütlesiyle oranın eşitlenmesi için priz -hemen hemen- nötrlenmiş olur. Topraklama olmazsa yük farkı akım oluşturur ve bu da çarpılmalara, aşırı yüklenmeye (overcharge), kısa devrelere hatta yangına sebep olabilir. Ama şu da var ki topraklamalı prizler de kararmalara karşı hassastır. Doğu'da onlar da sıkıntı yani.

Wojoexe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
373
İsim
Furkan Akdan
Instagram
furkanakdann
Topraklama yük fazlalığının giderilmesi demektir. Atom çekirdeğindeki protonlar(+) sabittir, elektronlar(-) hareketli. İki iletken temas ettiğinde +/- yük oranları eşitlenir. Yük farkı artarsa elektronların diğer iletkene akma isteği artar. Potansiyel fark (voltaj/gerilim) yeterince artarsa iletkenlerin arasındaki yalıtkanda bile akı oluşabilir (bkz. yıldırım) . Topraklama ise bu yüklerin toprakla alışverişidir. Gezegenin muazzam kütlesiyle oranın eşitlenmesi için priz -hemen hemen- nötrlenmiş olur. Topraklama olmazsa yük farkı akım oluşturur ve bu da çarpılmalara, aşırı yüklenmeye (overcharge), kısa devrelere hatta yangına sebep olabilir. Ama şu da var ki topraklamalı prizler de kararmalara karşı hassastır. Doğu'da onlar da sıkıntı yani.
Dostum ilkokul fen bilgisi bilgisi vermişsin bana ama ihtiyacım yoktu teşekkürler. Akım koruması olduğu için prizde topraklamayi gerektirecek akım zaten gelmiyor diye düşünüyorum. Ama bazı akım korumalı prizlerde topraklama da var genede topraklama olmalı mı her ihtimale karşı diye sormuştum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,431
Üyeler
167,841
Son üye
EnesG13
Top Bottom