Your PC needs to be repaired hatası alıyorum

Reaksiyon skoru
57
Bugün eve geldim ve bu sorunu aldım. 2 gündür bilgisayardan bir ses geliyordu aç kapa yapınca düzeliyordu bende bu yüzden çok önemsemedim fakat bugün aç kapa yaptığımda bu sorunla karşılaştım nasıl çözebilirim ?

Ekler

• IMG_20210905_131539.jpg
    IMG_20210905_131539.jpg
    1.8 MB · Hit: 228
Boot dosyaları zarar görmüş.
Çözüm şu;
Windows kurulum USB si hazırlayın başka bir bilgisayarda. (Windows 10 kullanıyorsanız yükleme medyanızda Windows 10 kurulum medyası olsun)
Windows yükleme USB'si ile bilgisayarı başlatın,
Kurulum ekranında SHIFT ve F10 tuşlarına aynı anda basın,
gelen ekranda tek tek şu komutları girin
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
bootrec /rebuildbcd
Bu komutları teker teker girin sorun düzelecektir büyük bir hasar yoksa.
Sorun çözülürse bi en iyi cevap alırım :)

Bilgisayarı aç açıldıktan sonra iki kere hard shutdown yani kasanın tuşuna 5-10 saniye kadar basarak kapat bunu iki kere yap sonra geleceğin ekranda windows autorepair yapabilecek mi dene yapamazsa usb hazırlayıp usb üzerinden onarman gerek

Nasıl Windows kurulum dosyası hazırlayabilirim ?

O zaman şunu deneyin.
Bilgisayar o hatayı verince birkaç defa aç kapa yapın reset tuşu ile ardından Otomatik onarıma hazırlanılıyor der sonra bi ekran gelir Windows düzgün yüklenmemiş olabilir diye. Oradan gelişmiş seçenekler, birdaha gelişmiş s. sonra komut istemi yazan yeri seçin ve dediğim komutları yazın sonra yeniden başlatın. Eğer bu yöntemde işe yaramıyorsa formattan başka çare yok.
Boot dosyaları zarar görmüş.
Çözüm şu;
Windows kurulum USB si hazırlayın başka bir bilgisayarda. (Windows 10 kullanıyorsanız yükleme medyanızda Windows 10 kurulum medyası olsun)
Windows yükleme USB'si ile bilgisayarı başlatın,
Kurulum ekranında SHIFT ve F10 tuşlarına aynı anda basın,
gelen ekranda tek tek şu komutları girin
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
bootrec /rebuildbcd
Bu komutları teker teker girin sorun düzelecektir büyük bir hasar yoksa.
Sorun çözülürse bi en iyi cevap alırım :)

Elinizde başka bir bilgisayar var mı? Varsa anlatacağım.
Bir bilgisayarcıdan mı almalıyım Windows kurulum usbsini o zaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman şunu deneyin.
Bilgisayar o hatayı verince birkaç defa aç kapa yapın reset tuşu ile ardından Otomatik onarıma hazırlanılıyor der sonra bi ekran gelir Windows düzgün yüklenmemiş olabilir diye. Oradan gelişmiş seçenekler, birdaha gelişmiş s. sonra komut istemi yazan yeri seçin ve dediğim komutları yazın sonra yeniden başlatın. Eğer bu yöntemde işe yaramıyorsa formattan başka çare yok.
Buraya mı gelmem gerek bilgisayarı aç kapa yaptıktan sonra

Ekler

• IMG_20210905_133806.jpg
    IMG_20210905_133806.jpg
    1.8 MB · Hit: 106
Son düzenleme:

Ekler

• IMG_20210905_134543.jpg
    IMG_20210905_134543.jpg
    2.2 MB · Hit: 65
Son düzenleme:
Buradan sonra dediğiniz gibi yaptım ilk kodda erişim reddedildi dedi. 2. Kod oldu 3. Kodda resimdeki gibi diyor Y/N/A dediğimde de sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek çözüm galiba format sizin mesajını en iyi cevap yapacağım yardımınız için
Eğer USB ile yapsaydınız o hatayı vermezdi. Teşekkürler.

Geri