Neler Yeni

Youtube Gelirin Vergilendirmesi Hakkında Sorum Var lütfen yardım edin.

evilmory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mert
İlgilendiği Kategoriler
Pc Bileşenleri
arkadaşlar bu konuyu 2. açışım ama gerçekten acil
kanalım 2 bin abone para kazanması açılalı 3 4 gün oldu youtube studio gelir kısmı 180tl oldu yaşım 18 den küçük aileme konuyu açtım benden kapatmamı istediler vergi konusunda,baya bi üzüldüm
ailem sonuç olarak sen bir hizmet verdin ve bunun kazancını sağladın bu yuzden vergisini ödemelisin ödemessen ilerde başın yanar dedi ama benim bildiğim google adsense den bu parayı çekmediğin sürece vergisini ödemene gerek yok diye biliyorum ve benim amacım parayı çekmek değil parayı biriktererek ilerde 18 yaşını geçince artık şirket kurmak gerekiyorsa kurup parayı çekmek.
ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum lütfen beni bilgilendirin gerekirse kanalı da kapatırım

lerensavasl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Eren Savaş
Parayı çekmediğiniz sürece bir vergiye tabi tutulacağınızı düşünmüyorum.

evilmory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mert
İlgilendiği Kategoriler
Pc Bileşenleri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
hocam aileme bunu kanıtlmam lazım işte bi yasa bir kanıt bir şey göstermem lazım
Para TR'de herhangi birinin adına aktarılmadığı sürece hiç bir yasal sorumluluğun yok. Çünkü o para senin değil. Hala kazanmadın. Ne zaman ki hesabına geçirdin o zaman sorumlusun. Yani hiç bir sorun yok. Bunu kanıtlayacak bir şeye gerek yok ki. Bir şey kazanmayan insan vergi mükellefi olur mu hiç. Ailene bu mantığı anlatmaya çalış. Resmiyette o parayı hesabına aktarmadığın sürece hiç bir sorun yok.

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Yeni yasayla herkesin vergi numarası tC kimlik nosu. Vergi mükellefi olup şirket açmana gerek yok. İnternetten herhangi bir yerden rahatlıkla para kazanabilirsin, para hesabına yattığı anda banka
otomatik %15 kesip stopaj olarak devlete öder senin adına. Ödemezse bankayı arayıp ödenmesi gerektiğini söylersin. Hiçbir sıkıntı yok yıllık 880.000 TL'ye kadar. Youtube için w8ben formu doldur, vergi indiriminden yararlan hem abd hem te senden biri %30 biri %15 kesmesin, 1997de yapılan anlaşmaya dayalı olarak yapabilirsin, çift verginin önüne geçilmek için var bu. Gönül rahatlığıyla para kazanabilirsin problem yok. Annen babam geri kalmış biraz, 2021 sonunda düzenlendi bu yasa. Dediğim gibi en kötü durumda bankayı ara vergisi ödendi mi de sıkıntı yok. Ama google hesabına parayı yatıracağı için genelde baştan banka alır öder. Sıkıntı yok %15 stopaj öder geçersin yani. Hadi işin rast gitsin kardeşim

Bilgici Bilim

80+ Bronze
Merak etme orayada ucuz yollu Afgan ve Suriyeli gelir. Sen 1 2 TL anca kazanırsın

evilmory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mert
İlgilendiği Kategoriler
Pc Bileşenleri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni yasayla herkesin vergi numarası tC kimlik nosu. Vergi mükellefi olup şirket açmana gerek yok. İnternetten herhangi bir yerden rahatlıkla para kazanabilirsin, para hesabına yattığı anda banka
otomatik %15 kesip stopaj olarak devlete öder senin adına. Ödemezse bankayı arayıp ödenmesi gerektiğini söylersin. Hiçbir sıkıntı yok yıllık 880.000 TL'ye kadar. Youtube için w8ben formu doldur, vergi indiriminden yararlan hem abd hem te senden biri %30 biri %15 kesmesin, 1997de yapılan anlaşmaya dayalı olarak yapabilirsin, çift verginin önüne geçilmek için var bu. Gönül rahatlığıyla para kazanabilirsin problem yok. Annen babam geri kalmış biraz, 2021 sonunda düzenlendi bu yasa. Dediğim gibi en kötü durumda bankayı ara vergisi ödendi mi de sıkıntı yok. Ama google hesabına parayı yatıracağı için genelde baştan banka alır öder. Sıkıntı yok %15 stopaj öder geçersin yani. Hadi işin rast gitsin kardeşim
hocam bu yasanın içinde bağkur da var diye biliyorum

Kadir_1987

80+ Silver
arkadaşlar bu konuyu 2. açışım ama gerçekten acil
kanalım 2 bin abone para kazanması açılalı 3 4 gün oldu youtube studio gelir kısmı 180tl oldu yaşım 18 den küçük aileme konuyu açtım benden kapatmamı istediler vergi konusunda,baya bi üzüldüm
ailem sonuç olarak sen bir hizmet verdin ve bunun kazancını sağladın bu yuzden vergisini ödemelisin ödemessen ilerde başın yanar dedi ama benim bildiğim google adsense den bu parayı çekmediğin sürece vergisini ödemene gerek yok diye biliyorum ve benim amacım parayı çekmek değil parayı biriktererek ilerde 18 yaşını geçince artık şirket kurmak gerekiyorsa kurup parayı çekmek.
ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum lütfen beni bilgilendirin gerekirse kanalı da kapatırım

Biri çıkmış olabilir.
Bir diğeri çıkmış ben öyle biliyorum.
Biri çıkmış amcamın oğlu bana öyle dedi.
Diye diye diye saçmalayıp duruyorlar.

Tanıdığın esnaf bir büyüğün var ise yanına git ve kafana takılan ne varsa muhasebecisine sormasını rica et.
Muhasebeci kapsamlı ve detaylı şekilde seni bilgilendirir.
Şimdiden yolun açık olsun.

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
hocam bu yasanın içinde bağkur da var diye biliyorum
şirket kurmana falan gerek yok, şirketi vergi numarası için açıyorsun ki vergi mükellefi olasın. Şu an ona gerek yok değiştirdiler diyorum, seni bağkurda ilgilendiren bir şey yok, sen şahıssın, tc kimlik no'n ise vergi numaran. stopaj %15 verip kurtulacaksın, onun için de google'ın parayı yatırdığı hesabın bankası otomatik yapacak normalde. Ben daha yeni twitch için gerçekleştirdim bu işlemi aradım sordum dünya kadar kişiye, 2 haftada 34 dolar gelirim oluştu şimdiden twitchte, buna iki defa vergi ödeyemezdim. Senin de yapacağın iş o, tek sıkıntı yaş olabilir muhtemelen ama onda da olacağını sanmıyorum, dünya kadar tiktokçu çocuk bilmemne var. 2021 yılında koca türkiyede yapılmış tek iyi şey 2021 sonundaki bu yasanın düzenlemesi olabilir, çok kolay şu an bu yolla para kazanmak, vergi işi kolaylaştı. Ama paypalın olmaması hala dünyanın en büyük kötülüğü bizim gençliğimiz için, onda da seni ilgilendiren bir şey yok şimdilik yurt dışına doğrudan çalışmadığın için

ek bilgi:
w8ben formu amerikan yasaları için gerekli bir şey, google da senin adına ödeme yapacak amerikan devletine. İnan ya da inanma aslında büyük uluslararası ilişkiler meselesi yani bir yerden para kazanmak, uykusuz 15 saat makale, kanun vs okumuştum bu işleri çözene kadar

evilmory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mert
İlgilendiği Kategoriler
Pc Bileşenleri
Biri çıkmış olabilir.
Bir diğeri çıkmış ben öyle biliyorum.
Biri çıkmış amcamın oğlu bana öyle dedi.
Diye diye diye saçmalayıp duruyorlar.

Tanıdığın esnaf bir büyüğün var ise yanına git ve kafana takılan ne varsa muhasebecisine sormasını rica et.
Muhasebeci kapsamlı ve detaylı şekilde seni bilgilendirir.
Şimdiden yolun açık olsun.
aile muhassebecisi var ona sormayı düşünüyorum

Kadir_1987

80+ Silver
aile muhassebecisi var ona sormayı düşünüyorum
tabii ki.
En güncel ve en doğru bilgiyi ondan alırsın.
Haftanın nereden baksan 5 günü adamlar vergi dairesine mekik dokuyorlar.
Haliyle en güncel bilgiye onlar sahipler ;)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,059
Üyeler
163,255
Son üye
dddana
Top Bottom