Youtube Shorts Telif Hakkı Hakkında

Reaksiyon skoru
0
Merhaba herkese , youtubede aktif olarak yabancıların mizah , komedi videolarını seslendirip üzerinden altyazı vs. oynamalar yapıp adil kullanım şartlarına göre yüklemekteyim bu zamana kadar telif sıkıntısı yaşamadım, youtube botları videoların hiçbirini telif hakkı olarak algılamıyor. fakat ileride videonun asıl sahipleri farkederse manuel olarak ihtar falan atabilir mi ? bundan birazda olsa korunmanın yolu var mı veya bu tarz içerik yapan büyük kanallar nasıl ayakta durabiliyor ? (kanalda para kazanma aktif değil)

Merhaba herkese , youtubede aktif olarak yabancıların mizah , komedi videolarını seslendirip üzerinden altyazı vs. oynamalar yapıp adil kullanım şartlarına göre yüklemekteyim bu zamana kadar telif sıkıntısı yaşamadım, youtube botları videoların hiçbirini telif hakkı olarak algılamıyor. fakat ileride videonun asıl sahipleri farkederse manuel olarak ihtar falan atabilir mi ? bundan birazda olsa korunmanın yolu var mı veya bu tarz içerik yapan büyük kanallar nasıl ayakta durabiliyor ? (kanalda para kazanma aktif değil)

Birbirinden bağımsız videoları birleştirerek sahte hayvan kurtarma videoları yapan belki de onlarca kanal var. Yapılan yorum ve alınan beğenilere bakılırsa telif konusunda sıkıntı yaşamamışlar.

Yurtdışını bilmiyorum ama Türkiyede telif atarsa kaldırtabilirler.

Örneğin bir yayıncının kesitlerini paylaşıyorsunuz, o adam isterse hepsini kaldırtabilir.
Veya anlattığınız durumda. MrBeast enes çatur abime kaldırtmıştı zamanında videosunu öyle aynı içeriği türkçe dublaj çekmiş sadece .d

Hukuki olarak yardımcı olur mu bilmiyorum ama en azından antipati kazanmamak adına videoyu aldığınız kanalı shorts ise başlığa, normal video ise açıklamaya yazmanızı önerirm.

alıntıladığım videolar büyük kanallar değil, çoğu tiktok veya instagram sayfaları. Alıntıladığım kullanıcıları açıklamada vs. belirtiyorum.

İşin içine para girerse baban bile telif hakkı için mahkemeye gider.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,717
Üyeler
174,912
Son üye
BrokenBones7
Geri