Neler Yeni

Yüksek Gpu kullanımı fakat güç kullanımı az

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Emre Özcan
Özellikle forza 4 oyununda gözlemlediğim bu durumda fps değerlerim olması gerekenden oldukça daha düşük gpu load %99 gösteriyor ama gpu power 55w dan yukarı çıkmıyor eskiden bazı oyunlarda 110w çektiğini görüyordum format attıktan sonra böyle olmaya başladı işlemci %40 üstüne hiç çıkmadı sıcaklık değerleri de normaldi yani pek çok şey denedim mesela radeon softwear'ı kaldırdım fps değerlerim arttı bir kaç kez format attım bileşenleri takıp çıkardım bios optimize ettim her forumda dolaştım yerli yabancı bir türlü sorunu anlayıp çözemedim. Yardımcı olabilcek var mı acaba?

Not: Stres testi yaptığım zaman ekran kartı 100 w bandında alabiliyor ama oyunlarda hiç bir zaman 60ı geçmiyor neredeyse yarısı yani

SİSTEM:
rx 5500xt 4gb
ryzen 5 1600 Af
b450m s2h

Sharkoon SHP650 V2 650 W

16 gb 3200mhz Ram

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Özellikle forza 4 oyununda gözlemlediğim bu durumda fps değerlerim olması gerekenden oldukça daha düşük gpu load %99 gösteriyor ama gpu power 55w dan yukarı çıkmıyor eskiden bazı oyunlarda 110w çektiğini görüyordum format attıktan sonra böyle olmaya başladı işlemci %40 üstüne hiç çıkmadı sıcaklık değerleri de normaldi yani pek çok şey denedim mesela radeon softwear'ı kaldırdım fps değerlerim arttı bir kaç kez format attım bileşenleri takıp çıkardım bios optimize ettim yardımcı olabilcek var mı acaba?

SİSTEM:
rx 5500xt 4gb
ryzen 5 1600 Af
b450m s2h

Sharkoon SHP650 V2 650 W

16 gb 3200mhz Ram

Bunu gösteren uygulama yanlış gösteriyor olabilir.
Sonuçta her uygulamanın bir hatası var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Emre Özcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunu gösteren uygulama yanlış gösteriyor olabilir.
Sonuçta her uygulamanın bir hatası var.
2 farklı uygulama da aynı değerleri gösteriyor diye hatırlıyorum programlar yanılsa bile rx5500xt oyun bencmarklarında benim aldığım fps'in 2 katını alıyorlar neredeyse

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
2 farklı uygulama da aynı değerleri gösteriyor diye hatırlıyorum programlar yanılsa bile rx5500xt oyun bencmarklarında benim aldığım fps'in 2 katını alıyorlar neredeyse
MSI Afterburner üstünden standart ayarları yapmak düzeltir belki.
(Sorumluluk kabul değildir.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,308
Üyeler
164,644
Son üye
tanertolga
Top Bottom