Neler Yeni

İ5 11400F Rtx 3060 düşük gpu yüksek cpu kullanımı (düşük fps)

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
Hmm bir gariplik var hocam senin anakartın 3200 MHz destekliyor ama 3000e çekince sıkıntı yaşatıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramdan ve işlemci ısısından şüphe duydum ben hocam.

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
Hmm bir gariplik var hocam senin anakartın 3200 MHz destekliyor ama 3000e çekince sıkıntı yaşatıyor.

Ramdan ve işlemci ısısından şüphe duydum ben hocam.
ram kullanımında bi garipliğe rastlamadım açıkçası ama işlemci ısısından bende şüpheleniyorum açıkçası bi yandan darboğaz yeme ihtimalim geliyor anakart işlemci upgrade noktasına geldim şuan pcyi açasım gelmiyor

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
ram kullanımında bi garipliğe rastlamadım açıkçası ama işlemci ısısından bende şüpheleniyorum açıkçası bi yandan darboğaz yeme ihtimalim geliyor anakart işlemci upgrade noktasına geldim şuan pcyi açasım gelmiyor
Darboğaz yok hocam işlemci ekran kartını rahatlıkla besliyor normal şartlar altında olsaydı zatn bu kombinizasyon satılıp tutmazdı. Yani sorun işlemci ısısından yada ramdan olabilir çünkü i5 11400F RTX 3070i de besleyen bir işlemci.

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
Darboğaz yok hocam işlemci ekran kartını rahatlıkla besliyor normal şartlar altında olsaydı zatn bu kombinizasyon satılıp tutmazdı. Yani sorun işlemci ısısından yada ramdan olabilir çünkü i5 11400F RTX 3070i de besleyen bir işlemci.
daha sağlıklı bi sonuç için incelmemi önerdiğin bi değer var mı bide gece gece kafanı ağrıttıysam kusura bakma valla

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
daha sağlıklı bi sonuç için incelmemi önerdiğin bi değer var mı bide gece gece kafanı ağrıttıysam kusura bakma valla
Estağfurullah hocam yani aidia 64 gibi uygulamalar da stress testi yap işlemci ısısını görürüz ondan sonra ramler için OCCT testi yapabilirsin ama ben hep aidia 64 kullandığım için OCCT Ye çok hakim değilim maalesef ama OCCT de ram testi yapın hocam eğer bir aksilik çıkarsa bilinki o parçadan dolayıdır. Bu dediklerimi boş bir zamanınızda denersiniz bakarsınız ben başta dediğim gibi bu 2 şeyden şüphe duyuyorum.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bende Kullanıyorum Aynı işlemciyi macun olarak mx4 kullanıyordum stok fanla beraber deli dehşet ısınıyordu biosa felan atıyordu İşlemci ısındı diye yazı veriyordu,Kapandığı da oluyordu.

Kısaca İşlemci ısındığı için frekans düşürüyordu sonrasında ya droplar yada pc kapanıyordu sonrasında biosa atıyordu Cpu yüksek sıcalık uyarısı alıyordum.Yetmiyor stok fan benimde şüphem o yönde.

Son düzenleme:

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
Estağfurullah hocam yani aidia 64 gibi uygulamalar da stress testi yap işlemci ısısını görürüz ondan sonra ramler için OCCT testi yapabilirsin ama ben hep aidia 64 kullandığım için OCCT Ye çok hakim değilim maalesef ama OCCT de ram testi yapın hocam eğer bir aksilik çıkarsa bilinki o parçadan dolayıdır. Bu dediklerimi boş bir zamanınızda denersiniz bakarsınız ben başta dediğim gibi bu 2 şeyden şüphe duyuyorum.
Programa çok hakim olmamakla beraber yaptığım testte şöyle bi sonuç aldım test süresi boyunca işlemci sıcaklığı 87de çakılı kaldı
IMG_6860.jpeg

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
Bende Kullanıyorum Aynı işlemciyi macun olarak mx4 kullanıyordum stok fanla beraber deli dehşet ısınıyordu biosa felan atıyordu İşlemci ısındı diye yazı veriyordu,Kapandığı da oluyordu.

Kısaca İşlemci ısındığı için frekans düşürüyordu sonrasında ya droplar yada pc kapanıyordu sonrasında biosa atıyordu Cpu yüksek sıcalık uyarısı alıyordum.Yetmiyor stok fan benimde şüphem o yönde.
şuan hangi macun ve soğutucu var hocam

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
süresini ayarlamayı bulamadım ama bi 5-10dk arası sürdü
5-10 dk için çok yüksek bir değer bende god Of War Ragnarok ta ultra ayarlarda 4 saat içinde Max 62 görüyor işlemci stres testinde de aynı şekil.

süresini ayarlamayı bulamadım ama bi 5-10dk arası sürdü

cpu ısısı gpu kullanımını etkiler mi peki
Evet çünkü işlemci ısındıkça MHz düşer anlık hız düşüşü drop ve ekran kartını beslemekte zorluk çıkarması anlamına gelir.

Son düzenleme:
Top Bottom