Neler Yeni

Yüksek sistemim var ama Düşük fps görüyorum

Emre.2han

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrehan Çelebi
Merhabalar, yeni topladığım masaüstü bilgisayarda problem yaşıyorum. Almam gereken fps değerlerinin çok çok çok altında alıyorum ve neden olduğunu anlayamıyorum. Bios en güncel halde kullanıyorum windows updatelerim yapılı. Ama hala valorantta en düşük ayarlarda kötü çözünürlüklerle bile 200 fpsi göremiyorum.
SİSTEMİM:
anakart: msi b550 mpg gaming plus
İşlemci: ryzen 5 5600G
Ekran kartım: asus tuf gaming rtx 3060 ti
Power: 750w

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Heath Ledger
güç planı seçeneklerini ve nvidia denetim masası ayarlarını atabilir misin

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
furkan
dar boğaz yapıyordur oyunda ekran kartının kullanım değerine bak eğer yüzde 95 99 arsı ise yüksek ihtimalle darboğazdır buda işlemcinin ekran kartına yetişememesi demektir eğer mümkün ise daha yüksek bir işlemci almalısın ama sorun teknik bir sorun da olabilir

Emre.2han

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrehan Çelebi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ddu yaptım belki yaptığım bir ayar yüzündendir diye tüm ayarlar gitti ama hala aynı fps değerleri görüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir arkadaşım aynı işlemciyle 4060 kullanıyor onun fps değerleri en düşük 400 olmuyor bile

dar boğaz yapıyordur oyunda ekran kartının kullanım değerine bak eğer yüzde 95 99 arsı ise yüksek ihtimalle darboğazdır buda işlemcinin ekran kartına yetişememesi demektir eğer mümkün ise daha yüksek bir işlemc almalısın ama sorun teknik bir sorun da olabilir

Ddu yaptım belki yaptığım bir ayar yüzündendir diye tüm ayarlar gitti ama hala aynı fps değerleri görüyorum

Bir arkadaşım aynı işlemciyle 4060 kullanıyor onun fps değerleri en düşük 400 olmuyor bile

dar boğaz yapıyordur oyunda ekran kartının kullanım değerine bak eğer yüzde 95 99 arsı ise yüksek ihtimalle darboğazdır buda işlemcinin ekran kartına yetişememesi demektir eğer mümkün ise daha yüksek bir işlemci almalısın ama sorun teknik bir sorun da olabilir
Darboğaz yaptığını düşünmüyorum çünkü arkadaşım aynı işlemciyi 4060la kullanıyor ve min fps değeri 400e bile düşmüyor. İnternette aynı sistemin videolarına bakıyorum 500 600 gösteriyor ama benim fps değerlerim 80 ile 190 arası gidip geliyor

Ekler

• IMG_8050.jpeg
    IMG_8050.jpeg
    2.5 MB · Hit: 46
  • IMG_8049.jpeg
    IMG_8049.jpeg
    3.5 MB · Hit: 49
Son düzenleme:

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Heath Ledger
Söylediğim yanlış mıdır bilmiyorum ama acaba oyunları işlemci oynatmaya çalışıyor olabilir mi? çünkü r5 5600g li apu sistemler senin dediğin fps değerini veriyor.

Benim bildiğim ekran kartı takınca işlemcinin içindeki dahili grafik birimi devre dışı kalıyor. Sende bu aşamada bir sorun olmuş olabilir mi acaba?

Emre.2han

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrehan Çelebi
Söylediğim yanlış mıdır bilmiyorum ama acaba oyunları işlemci oynatmaya çalışıyor olabilir mi? çünkü r5 5600g li apu sistemler senin dediğin fps değerini veriyor.

Benim bildiğim ekran kartı takınca işlemcinin içindeki dahili grafik birimi devre dışı kalıyor. Sende bu aşamada bir sorun olmuş olabilir mi acaba?
Bende onu düşünmüştüm denemek için ekran kartını çıkartıp monitörü anakarta bağladım fakat daha düşük değerler görmeye başladım. Ve ekran kartı takılıyken oyunlardaki kullanılan güç değerlerine baktığımda ekran kartından güç aldığı bariz şekilde ortada oluyor

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Semi kaan Çakır
Bende onu düşünmüştüm denemek için ekran kartını çıkartıp monitörü anakarta bağladım fakat daha düşük değerler görmeye başladım. Ve ekran kartı takılıyken oyunlardaki kullanılan güç değerlerine baktığımda ekran kartından güç aldığı bariz şekilde ortada oluyor
Görev yöneticisinden bakarmisin ram kullinabilir 8 mi yazıyor 16 mi ? Bende de aynısı olmuştu temizlik sonrası PC i Rami görüyor ama kullanıyordu . Bios sifirlayinca ya da tek ram çalıştırıp sonra kapatıp diğer Rami takınca düzeliyor normalde .

Emre.2han

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrehan Çelebi
Görev yöneticisinden bakarmisin ram kullinabilir 8 mi yazıyor 16 mi ? Bende de aynısı olmuştu temizlik sonrası PC i Rami görüyor ama kullanıyordu . Bios sifirlayinca ya da tek ram çalıştırıp sonra kapatıp diğer Rami takınca düzeliyor normalde .
16gb gösteriyor

Emre.2han

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrehan Çelebi
Oyun içi kullanım değerlerini atarmisin afterburner ile ? Birde ramler kaç MHz çalışıyor ?
Oyun içi kullanım değerlerini şu an atamam fakat ramler 2.3 olması lazım öyle hatırlıyorum yani

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Semi kaan Çakır
İşlemciyi az kullanıyor gibi birde igpu aktif sanırım biostan devre dışı bırakın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,512
Üyeler
166,015
Son üye
Emirhan Eren
Top Bottom