Yurt Dışı İphone 16 Pro alınırken nelere dikkat edilmeli?

kaan0513

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
531
Bütçe
50000
Merhaba arkadaşlar, elimde yurtiçi iphone 13 var. Bunu satarak ya da muhafaza edip(Sizden gelecek önerilere göre) Yurtdışı 16 Pro ile değiştirmek istiyorum. Aslında 17 Pro alamyı düşünüyordum fakat dolar euro kuru hepimizin bildiği gibi. 17 Pro da da çok ciddi değişikliklere gidilmeyeceğini düşünüp 16 pro almaya karar verdim.

Sormak istediklerim;
  • 17 Pro beklenmeli mi 16 Pro alıp geçilmeli mi?
  • 256 GB aşağısını almamak gerek sanırım doğru mu?
  • Yurtdışına çıkmışken(Eylül gibi çıkacağım) yanımda mı getirmek yoksa sahibinden ya da telefoncudan almak mı?
  • Yurtdışı ürün alırken dikkat etmem gereken, önereceğiniz nelerdir?
  • Son olarak kayıt vs. kullanım süresi ne kadar?

17 Pro bekle
En az 256 al
17 Pro ilk çıktığında TR de bir tık pahalı olur dolar kurunda, 17 Pro alacaksan yurtdışından kendin al, 16 Pro alacaksan TR den al

17 Pro beklenmeli mi 16 Pro alıp geçilmeli mi?
Eylülde alacaksan eğer beklenmeli.
256 GB aşağısını almamak gerek sanırım doğru mu?
128 + icloud ile 256dan daha verimli bir kullanım sağlarsınız bence. Gündelik bir kullanıcı için söylüyorum bunu.
Yurtdışına çıkmışken(Eylül gibi çıkacağım) yanımda mı getirmek yoksa sahibinden ya da telefoncudan almak mı?
Kendin getir mümkünse, telefoncu her türlü kar marjını koyacak. Hem kendin alarak aklında soru işareti de olmaz.
Yurtdışı ürün alırken dikkat etmem gereken, önereceğiniz nelerdir?
Güvenilir satıcı sanırım, başka bir şeye dikkat etmeye gerek yok.
Son olarak kayıt vs. kullanım süresi ne kadar?
Kayıt ettireceksen burdan al, 45k verdikten sonra ne anlamı kalıyor almanın. Çift simden 4+4 ay, kullanabiliyorsun. Seneye 9. aya kadar kesintisiz sonra çift telefon vs yapabilirsin.

Eylülde alacaksan eğer beklenmeli.

128 + icloud ile 256dan daha verimli bir kullanım sağlarsınız bence. Gündelik bir kullanıcı için söylüyorum bunu.

Kendin getir mümkünse, telefoncu her türlü kar marjını koyacak. Hem kendin alarak aklında soru işareti de olmaz.

Güvenilir satıcı sanırım, başka bir şeye dikkat etmeye gerek yok.

Kayıt ettireceksen burdan al, 45k verdikten sonra ne anlamı kalıyor almanın. Çift simden 4+4 ay, kullanabiliyorsun. Seneye 9. aya kadar kesintisiz sonra çift telefon vs yapabilirsin.
Az önce bir arkadaşımla görüştüm çift sim olayı da kalkmış sanırım. Ona da engelleme getirmişler. TR den almaktan başka çözüm yok gibi şu an için

Az önce bir arkadaşımla görüştüm çift sim olayı da kalkmış sanırım. Ona da engelleme getirmişler. TR den almaktan başka çözüm yok gibi şu an için
Kaynak belirtir mi arkadaşin? Şuan arkadaşlarım 2. simde kullanıyor

Kaynak belirtir mi arkadaşin? Şuan arkadaşlarım 2. simde kullanıyor
Kaynak babasının samsung s25 telefonu :) 2.sim i aktif edemediğinden vatandan yeni telefon almışlar. Bir telefoncuya soracağım gün içerisinde.

Son düzenleme:
Türkiye'de o kadar kişi sıkıntı yaşamıyorken bir telefonda aktif edilemediği için tüm sistemin engellendiği varsaymak saçma olmuş

Yalan haber Çift fiziki sim kart çin modelleridir, ve ben şuan 15pro çift fiziki kullanıyorum.

Geri