Yardım YD 16 PRO MAX 256 ALIYORUM. nelere dikkat etmem gerekiyor?

Aynı fiyat ise yine alayım mı? Çünkü elinde e sim kalmamış ne diyorsun?
Aynı fiyatsa al. Satarken daha pahalıya satarsın. Herkes bilmiyor imeileri takla attırmayı. Hala çift fizikiler daha pahalı. Bi de ileride bir şekilde takla attırmaya fix gelebilir mi meçhul. Ama gelse bile paralı esim uygulamalarından 100 dolara farklı yöntemle takla attırılabiliyor. Yine de aynı paraysa çift fizikiyi al geç satarken 2bin üste fiyat yazarsın.

@Nezha

1 hafta önce telefoncudan a3297 (singapur) iphone 16 pro max satın aldım.
Adam satarken uluslararası garantisiz ama sıfır cıhaz kesinlikle swap degil dedi.
Model nosu 5YTQ3ZA/A olunca kafam karıştı m ile başlamıyor ve garantisi 2007 de bitmis gözüküyor.
3utools a baktıgımda parçalar orjinal diyor sizce cıhaz toplama mı :(
GPT ye sorduğumda söyle bir yanıt almıştım
5YTQ3ZA/A model numarası “5” ile başladığı için sadece bölgesel üretim veya satış kodu farkı var — yenilenmiş cihaz değil.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-10-09 at 17.38.31.webp
    WhatsApp Image 2025-10-09 at 17.38.31.webp
    63.8 KB · Hit: 24
  • WhatsApp Image 2025-10-09 at 17.38.24.webp
    WhatsApp Image 2025-10-09 at 17.38.24.webp
    49.9 KB · Hit: 24
  • WhatsApp Image 2025-10-09 at 17.38.08.webp
    WhatsApp Image 2025-10-09 at 17.38.08.webp
    27.6 KB · Hit: 24
@Nezha

Adam satarken uluslararası garantisiz ama sıfır cıhaz kesinlikle swap degil dedi.
Model nosu 5YTQ3ZA/A olunca kafam karıştı m ile başlamıyor ve garantisi 2007 de bitmis gözüküyor.
Hocam imei sorgulayınca ne cevap geliyor? Cihaz toplama olmasa bile model numarasının başında harf olmamasında sıkıntı var. Test cihazı olma ihtimali var. Test cihazlarında satın alınma tarihi ilk iPhone’un üretim yılı olan 2007 yazar. İade edebiliyorsan iade et.

Hocam imei sorgulayınca ne cevap geliyor? Cihaz toplama olmasa bile model numarasının başında harf olmamasında sıkıntı var. Test cihazı olma ihtimali var. Test cihazlarında satın alınma tarihi ilk iPhone’un üretim yılı olan 2007 yazar. İade edebiliyorsan iade et.
İade alacaklarini sanmıyorum telefonda da sorun yok ama iste insan acaba mi diyor.

Ekler

• IMG_0370.webp
    IMG_0370.webp
    74.5 KB · Hit: 22
  • IMG_0371.webp
    IMG_0371.webp
    69.4 KB · Hit: 22
İade alacaklarini sanmıyorum telefonda da sorun yok ama iste insan acaba mi diyor.
Hocam appleogz dalga dümen. Sıfırını vermiyorlar yenilenmişini veriyorlar. Madem sıfır veriyor neden M yazmıyor demezler mi adama. N ile başlıyorsa cihaz swaptır. Apple replacement diye de geçer. 5 ile başlıyorsa apple’ın yetkili kıldığı bir tesiste yenilenmiştir yine swap cihazdır. Yani cihaz sıfır değil hocam. Eğer sıfır diye sattıysa ver geri ya da indirim iste. Sen o telefonu ileride satmak istesen binbir takla atarsın uğraştırır.

Hocam appleogz dalga dümen. Sıfırını vermiyorlar yenilenmişini veriyorlar. Madem sıfır veriyor neden M yazmıyor demezler mi adama. N ile başlıyorsa cihaz swaptır. Apple replacement diye de geçer. 5 ile başlıyorsa apple’ın yetkili kıldığı bir tesiste yenilenmiştir yine swap cihazdır. Yani cihaz sıfır değil hocam. Eğer sıfır diye sattıysa ver geri ya da indirim iste. Sen o telefonu ileride satmak istesen binbir takla atarsın uğraştırır.
Biraz araştırdım çin modellerinin çoğu bu şekildeymiş.

İçimi rahatlatan diğer şeyler ise kutunun üstündeki model no imei model kodu vs hep tutuyor. Swap cıhaz bile olsa sanırım direkt apple üzerinden değişmiş.

Mesela ipadim garantiden değişmişti onu kutusuz veriyorlardı. Kutu'nun sahtesini bu kadar detaylı yapamazlar diye tahmin ediyorum.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-10-10 at 21.41.04.webp
    WhatsApp Image 2025-10-10 at 21.41.04.webp
    153.8 KB · Hit: 14
@Nezha

kayıt ücreti olmuş 45.000 lira kaçak neden alırsınız anlamam vallahi 92000e gittim sıfır aldım kafam rahat garantili cihaz mis gibi 50 telefon 45 kayıt etmeye verse 95 olacak ikinci telefonu al hattı tak diyenler içinde neden neden neden düzelttin beni :D demek istiyorum

kayıt ücreti olmuş 45.000 lira kaçak neden alırsınız anlamam vallahi 92000e gittim sıfır aldım kafam rahat garantili cihaz mis gibi 50 telefon 45 kayıt etmeye verse 95 olacak ikinci telefonu al hattı tak diyenler içinde neden neden neden düzelttin beni :D demek istiyorum
Kayıt ettirmicek çünkü.

1 telefon da yukarıdakilere hediye etmemek için :)

Kayıt ettirmicek çünkü.
saçmalıktan başka bir şey değil 50k buna ver 10k kaçak redmiye ver iki telefonla gez e diğer telefon dandik şarjı sürekli bitsin 4 ay rezillik yaşa yani kaçak iphone 16 pro max alınabilir olması için 25-30k olmalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,631
Üyeler
183,149
Son üye
berk75
Geri