Yardım Yurt dışı IQOS getirme hakkında

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
7,030
Kuzenim yurtdışına gitti, Portekiz'e. Şu an 16 yaşında. Gidip IQOS alsa Türkiye'ye getirebilir mi? Sıkıntı çıkar mı? Kendim için getirtmek istiyorum.

Kutusunu valize cihazı cebine koyup geçsin sıkıntı olmaz. 1 taneden fazla getirmesin. 1 karton da terea dimension mor.

Kutusunu valize cihazı cebine koyup geçsin sıkıntı olmaz. 1 taneden fazla getirmesin. 1 karton da terea dimension mor.
16 yaşında diye herhangi bir sorun olmaz mı?

16 yaşında diye herhangi bir sorun olmaz mı?
Havalimanından almaya kalkarsa yani duty free kısmından, satmazlar zaten ona. Yerel marketlerden alacak. Geçirirken sıkıntı olmaz.

Havalimanından almaya kalkarsa yani duty free kısmından, satmazlar zaten ona. Yerel marketlerden alacak. Geçirirken sıkıntı olmaz.
Aynen hocam. Ben de öyle düşündüm. Normal dışarıdan alacak. Havalimanında ama belki yaşından dolayı el koyabilirler diye düşünmüştüm.

Aynen hocam. Ben de öyle düşündüm. Normal dışarıdan alacak. Havalimanında ama belki yaşından dolayı el koyabilirler diye düşünmüştüm.
Pasaport kontrol noktasında çantaya bakılmıyor zaten. Sonrasında xrayden geçtiğinde de kimlik sormuyorlar. Sadece şüpheli bir şey varsa açıp bakıyorlar. Kısaca pasaport kontroldeki çantanın içini sorgulamıyor, xray gümrük muhafaza ise kimliği sorgulamıyor. Yani iki veriye birden aynı anda sahip olamadıkları için yakalatma ihtimali sıfır.

Ki hadi olsa bile almazlar elinden. 16 yaşında birinin taşıması ya da satın alması yasak değil. 16 yaşında birine satılması yasak.

Geri