mehmetyigitt
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Mehmet Yiğit Doğan
Yurt dışı Samsung S23 ve S24 serisi cihazların ikinci IMEI sorununun net çözümü:
Her şeyi çok sade anlatıyorum. Bütün postu okumadan işleme başlamayın. Bu postu hit için değil yarın bir gün sizin de başınıza gelirse uğraşmayın diye paylaşıyorum. 2 gündür şu sorunu çözmek için uğraşıyorum.
Çift hatlı Samsung S24 Ultra (herhangi bir server kayıt veya resmi kaydı yok) cihazımın "SIM 1" yuvasına ait olan 353... ile başlayan IMEI'nın 4 aylık yasal süresi bitmişti. Haliyle hattımı "SIM 1"den çıkartıp "SIM 2" yuvasına takarak kullanmaya devam ederim diye düşündüm lakin olmadı. Birisini aradığımda "Kayıtlı değil." hatası alıyordum. Ayarlardan hakkında kısmına girdiğimde, fiziksel hattımı hangi SIM yuvasına takarsam takayım, yasal süresi biten 353'lü IMEI ile eşleşiyordu. Benim kullanabilmem içinse ikincisi yani 354'lü IMEI ihtiyacım vardı.
Not 1: Bu kesin çözüm ama yapamadım diyorsanız müşterisi olduğunuz telekomünikasyon firmasının mağazasına gidip hattım kayboldu diyerek yedek SIM çıkartın. Eski hattı “SIM 1” yuvasına, yeni çıkarttığınız hattı da “SIM 2” yuvasına takın.
Not 2: Aşağıdaki QR kod, “Better Roaming” firmasına ait eSIM testi içindir. Herhangi bir hizmet sunmaz.
Not 3: İşlemler esnasında ne zaman “SIM kart güncellensin mi?” diye sorarsa güncelle seçeneğine basın.
Not 4: Herhangi bir şekilde şebeke geldiğinde bütün eSIM’leri deaktif duruma getirmeyi unutmayın.
Her şeyi çok sade anlatıyorum. Bütün postu okumadan işleme başlamayın. Bu postu hit için değil yarın bir gün sizin de başınıza gelirse uğraşmayın diye paylaşıyorum. 2 gündür şu sorunu çözmek için uğraşıyorum.
Çift hatlı Samsung S24 Ultra (herhangi bir server kayıt veya resmi kaydı yok) cihazımın "SIM 1" yuvasına ait olan 353... ile başlayan IMEI'nın 4 aylık yasal süresi bitmişti. Haliyle hattımı "SIM 1"den çıkartıp "SIM 2" yuvasına takarak kullanmaya devam ederim diye düşündüm lakin olmadı. Birisini aradığımda "Kayıtlı değil." hatası alıyordum. Ayarlardan hakkında kısmına girdiğimde, fiziksel hattımı hangi SIM yuvasına takarsam takayım, yasal süresi biten 353'lü IMEI ile eşleşiyordu. Benim kullanabilmem içinse ikincisi yani 354'lü IMEI ihtiyacım vardı.
- 1- SIM tepsisindeki bütün hatları çıkartıp tepsiyi tekrar yerine takıyoruz.
- 2- "Ayarlar > Bağlantılar > SIM Yöneticisi > eSIM ekle" kısmına giriyoruz. "QR kodunu tara." seçeneğini seçip aşağıdaki QR kodu okutuyoruz. Bunu böyle 2 kere daha tekrarlıyoruz. Yani telefonumuzda toplamda 3 adet eSIM olacak.
- 3- Üçüncü eSIM'i eklerken birisini kapatman gerektiğini söyleyecek. Burada "eSIM 1"i seçiyoruz. Böylece ilk eklediğimiz deaktif, son ikisi aktif durumda olacak.
- 4- SIM tepsisini çıkarın ve fiziksel hattınızı "SIM 1" yuvasına takın. Tepsiyi tekrar yuvasına sokun.
- 5- Telefon "SIM kart güncellensin mi?" diye soruyor. Buradan güncelle diyoruz.
- 6- Yine SIM'lerden birisini kapatmanız gerektiğini söyleyecek. Bu sefer de "SIM 2 kapat"ı seçiyoruz. Bu durumda sadece taktığımız fiziksel hat ve en son eklediğimiz üçüncü eSIM aktif, diğerleri deaktif durumda olmuş olacak.
- 7- Şebeke gelmezse uçak modunu açın, 10 saniye bekleyin, uçak modunu kapatın. Kontrol ettiğinizde şebeke yine gelmemişse diğer adımlara geçin.
- 8- Fiziksel hattı SIM tepsisinden çıkarın, tepsiyi tekrar yuvasına sokun.
- 9- "eSIM 1" ve "eSIM 2"yi aktif, "eSIM 3"ü deaktif yapın.
- 10- Fiziksel hattı yine "SIM 1" yuvasına takın. Herhangi birini kapatmanız gerektiğini söylediğinde "eSIM 2 kapat"a basın.
- 11- Uçak modunu açın, 10 saniye bekleyin, uçak modunu kapatın. Şebeke gelirse eSIM'lerin hepsini deaktif edin ve sıkıntısız kullanabilirsiniz. Şebeke yine gelmiyorsa diğer adımlara geçin.
- 12- Tüm eSIM'ler deaktif durumdayken fiziksel hattınızı bu sefer "SIM 2" yuvasına takın.
- 13- Şebeke gelmezse uçak modunu açın, 10 saniye bekleyin, uçak modunu kapatın. Bu sefer şebeke gelmiş olması lazım.
Not 1: Bu kesin çözüm ama yapamadım diyorsanız müşterisi olduğunuz telekomünikasyon firmasının mağazasına gidip hattım kayboldu diyerek yedek SIM çıkartın. Eski hattı “SIM 1” yuvasına, yeni çıkarttığınız hattı da “SIM 2” yuvasına takın.
Not 2: Aşağıdaki QR kod, “Better Roaming” firmasına ait eSIM testi içindir. Herhangi bir hizmet sunmaz.
Not 3: İşlemler esnasında ne zaman “SIM kart güncellensin mi?” diye sorarsa güncelle seçeneğine basın.
Not 4: Herhangi bir şekilde şebeke geldiğinde bütün eSIM’leri deaktif duruma getirmeyi unutmayın.