Neler Yeni

Yurt dışında bir üniversiteye nasıl giderim?

frknn0mer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Furkan
Arkadaşlar benim asıl merak ettiğim şey şu aslında. Diyelim ki ben yurt dışında prestijli bir üniversiteye gitmek istiyorum ama Türkiye'de normal bir fen lisesinde okuyorum. Beni o okula almaları için bende başkalarında olmayan bir şey görücekler ki alacaklar. Çünkü benim dışımda da aynı üniversite başvuran bir sürü kişi olucaktır ve bu kişilerin içerisinde beni seçmelerinin bir sebebi olmalı. İşte bu üniversite alımları neye göre yapıyorlar?

CrowleyS

80+
Notların dışında;
Spor, resim, sanat vb. gibi kısımlardan + puan alıyorsun, hatta notlardan daha fazla etkili oluyor.
Notların düşük ise bile, eğer gideceğin okulda uzman olduğun şey ile ilgili eksiklik var ise yardımcı bile oluyorlar.

arturo

80+ Silver
Arkadaşlar benim asıl merak ettiğim şey şu aslında. Diyelim ki ben yurt dışında prestijli bir üniversiteye gitmek istiyorum ama Türkiye'de normal bir fen lisesinde okuyorum. Beni o okula almaları için bende başkalarında olmayan bir şey görücekler ki alacaklar. Çünkü benim dışımda da aynı üniversite başvuran bir sürü kişi olucaktır ve bu kişilerin içerisinde beni seçmelerinin bir sebebi olmalı. İşte bu üniversite alımları neye göre yapıyorlar?
Yks puanın ile Almanya ve Hollanda dışında hiçbir ülke seni almaz. Genç nüfusları olmadığı için alıyorlar

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
Politecnico Di Torino'nun sınavına girebilirsin. Ben de fen lisesindeyim, girdim ingilizce düzeyim de yeterliydi kabul aldım fakat maddi durumlardan dolayı gidemedim. Sınavları cok zor degil, ingilizcen B1 düzeyi ise sınavı geçer gidersin.

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
Ücretlendirme nasıl?
Okul ücreti 250 Euro 2 dönemlikti sanırım. İlk gittiğin sene EDİSU bursu alıyorsun genelde cogu kisi alıyor. 5 bin euro yıllık fakat kesin değil iste cıkması. Ben direkt italya'daki yasam masraflarını goz onune alıp gitmedim.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,912
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Okul ücreti 250 Euro 2 dönemlikti sanırım. İlk gittiğin sene EDİSU bursu alıyorsun genelde cogu kisi alıyor. 5 bin euro yıllık fakat kesin değil iste cıkması. Ben direkt italya'daki yasam masraflarını goz onune alıp gitmedim.
Okul çok ucuz zaten, geçinme masrafları fazla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,865
Üyeler
164,925
Son üye
tahomy123
Top Bottom