Kişisel ekipman olarak gösterirsen gümrük vergisi falan alınacağını düşünmüyorum.Yurt dışından ekran kartı getirirsem ve burada sıkıntı çıkarsa bir daha o ülkeye mi götürmem lazım? Bir de ekran kartının kutusunu açarsam yine de gümrük vergisi alırlar mı?
Garanti konusu peki? O ülkeye mi götürmem lazım kartta sorun çıkarsa?Kişisel ekipman olarak gösterirsen gümrük vergisi falan alınacağını düşünmüyorum.
Eğer satışa uygun bir ürünse gümrük vergisi alırlar.
Herhangi bir bilgim yok ama az önce baktığım bir sitede 1 adet bilgisayar parçası getirme hakkın bulunuyormuş.Garanti konusu peki? O ülkeye mi götürmem lazım kartta sorun çıkarsa?
Hiç uğraşılmaz o zaman, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.Mantıken düşünüldüğü zaman o ülkeye göndermen gerekir diye biliyorum. Çünkü ürünü aldığın satıcı ve markası o garantiyi sağlar. Markaların garantisi ise ülkeye göre değişir ve sınırlıdır. Yani bir ülkede farklı standartlarda garanti sunarken öbür ülkede farklıdır. Bundan dolayı ülke fark eder diye düşünüyorum. Ayrıca satıcıda yurt dışında olduğu için orasıyla iletişime geçmek gerekebilir.
Ne demekHiç uğraşılmaz o zaman, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.