Neler Yeni

yurt dışından telefon getirmek hakkında

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
arkadaşlar merhaba bi akrabam abd de oturuyor ondan iphone 11 istedim oda yollayabileceğini söyledi ama telefonu pasaporta kaydettiricek arkadaşıyla yollayabilirmiş şu anlık net bi arkadaş yok öyle bende farklı çözümler bulup size sormak istedim
1) ptt veya başka kargo ile yollama imkanı var mı
2) telefonu kutusunun bandı açık bi şekilde yollasa vergi öder miyiz
3) imei için ücret ödeyevek miyim (kayıt ettireceğimi biliyorum bu sadece imei ile ilgili)
4) kargo ile yollarsak pasaporta geçmez öyle değil mi?

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Yurt dışindan gelen her şey gümrükten geçer. İçine bakılır, katalogdan gümrük eklenir ve sen de ödersin. Kayıt için de ödersin.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yurt dışindan gelen her şey gümrükten geçer. İçine bakılır, katalogdan gümrük eklenir ve sen de ödersin. Kayıt için de ödersin.
ne kadar öderim peki bide 3ay ödemeden kullanabiliyomuşuz diye bişey duymultum kayıtta

3.George

80+ Bronze
arkadaşlar merhaba bi akrabam abd de oturuyor ondan iphone 11 istedim oda yollayabileceğini söyledi ama telefonu pasaporta kaydettiricek arkadaşıyla yollayabilirmiş şu anlık net bi arkadaş yok öyle bende farklı çözümler bulup size sormak istedim
3) imei için ücret ödeyevek miyim (kayıt ettireceğimi biliyorum bu sadece imei ile ilgili)
Çok zor, bunun bir de kayıt parası var. Türkiye'den pahalıya gelir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne kadar öderim peki bide 3ay ödemeden kullanabiliyomuşuz diye bişey duymultum kayıtta
2,732 tl.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
1- Kargoyla gelirse gümrükte takılır eline ulaşmaz.
2- Vergi ödenmez sadece kayıt ücreti ödenir.
3- Kayıt edilen telefonda zaten artık İMEİ olur ama telefonu kim kayıt ettirirse sadece onun adına alınan sim kartlar telefonda çalışır. Yani siz kayıt yaptırırsanız sadece siz kullanabilirsiniz satmak sorun olur.
4- Kargo ile gelemeyeceği için cevabı yok 😀

Yalnız bu durumda telefonu ülkeye başkası getirecekse kullanacağın sim kart, telefonu ülkeye sokan kişi adına olmalı. Yani en kötü ihtimalle yakın akraba falan olmalı getiren kişi.

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
telefon kargo yoluyla gümrükten geçmez ve yasaklı gümrük ürünleri listesi var tütün , silah, cep telefonu, vb ürünler gümrük geri gönderir anca yolcu beraberi ceptelefonu gelebilir oda kendi kullandığı dışında 1 adet tek getirebilirdi sanırım. imei atılabilen telefonsa imei atarsın pasaportla açmak pahalı 2000tl civarı sanırım tam bilmiyorum. samsung, xiomi falan alıp imei atmak daha mantıklı

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
telefon kargo yoluyla gümrükten geçmez ve yasaklı gümrük ürünleri listesi var tütün , silah, cep telefonu, vb ürünler gümrük geri gönderir anca yolcu beriberi gelebilir. imei atılabilen telefonsa imei atarsın pasaportla açmak pahalı 2000tl civarı sanırım tam bilmiyorum. samsung, xiomi falan alıp imei atmak daha mantıklı
onları tr den de alırım iphone 11 uygun fiyatlı geldiği için soruyorum

1- Kargoyla gelirse gümrükte takılır eline ulaşmaz.
2- Vergi ödenmez sadece kayıt ücreti ödenir.
3- Kayıt edilen telefonda zaten artık İMEİ olur ama telefonu kim kayıt ettirirse sadece onun adına alınan sim kartlar telefonda çalışır. Yani siz kayıt yaptırırsanız sadece siz kullanabilirsiniz satmak sorun olur.
4- Kargo ile gelemeyeceği için cevabı yok 😀

Yalnız bu durumda telefonu ülkeye başkası getirecekse kullanacağın sim kart, telefonu ülkeye sokan kişi adına olmalı. Yani en kötü ihtimalle yakın akraba falan olmalı getiren kişi.
hocam gümrükte takılırsa ben alabiliyor muyum gidip
bide biraz bağımsız olucak ama kulaklık ve kalvye getirttirirsem onlarda pasaporta kayıt ve vergi yok demi

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
senin mantığınla hepimiz kargolatırdık ucuz telefon olmuyor öyle. türkiye'de telefona yüzde 40-80 falan vergi var ondan biraz daha pahalı burda. yolcu beraberi dışında gelmez telefon ve dediğin telefona 2732tl ücret ödemen lazım. imei atılmıyordu sanırım iphone 11 e mecbur parayla açtırman gerekecektir
IMEI kaydı kaç TL 2022 ? 2022 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2732 TL'dir.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

hocam gümrükte takılırsa ben alabiliyor muyum gidip
bide biraz bağımsız olucak ama kulaklık ve kalvye getirttirirsem onlarda pasaporta kayıt ve vergi yok demi
Gümrükte takılırsa hiçbir şekilde alamazsın ülkeye o şekilde girmesi yasak telefonun. Gönderen kişiye geri yollarlar büyük ihtimalle.

Klavye kulaklık gümrükten geçer ama Avrupa İçin %18 diğer bölgeler için %30 vergi ödersin.

Kişi yanında getirirse vergi almazlar ama kargoda alınır.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Gümrükte takılırsa hiçbir şekilde alamazsın ülkeye o şekilde girmesi yasak telefonun. Gönderen kişiye geri yollarlar büyük ihtimalle.

Klavye kulaklık gümrükten geçer ama Avrupa İçin %18 diğer bölgeler için %30 vergi ödersin.
tamam tr den m52 alıcam anlaşılan :(
peki vergiyi ayrı ayrı mı yoksa beraber toptan ücretten mi öderim (bide neye göre % alınıyor faturasındaki fiyata göremi)

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
tamam tr den m52 alıcam anlaşılan :(
peki vergiyi ayrı ayrı mı yoksa beraber toptan ücretten mi öderim (bide neye göre % alınıyor faturasındaki fiyata göremi)
Faturaya göre genelde ama bir tutarsızlık var gibi görünürse internetten ürün fiyatına bakabiliyorlar.

Biri %50 indirimle ürün getirtmiş ama ürün gümrüğe gelene kadar indirim birmiş adamlar gümrükte o anki indirimsiz fiyattan vergi istemişler birine mesela 😅

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç

Kişi yanında getirirse vergi almazlar ama kargoda alınır.
akrabam arkadaşıyla yollayacak 😄 ona artık bişey demezler umarım?

Top Bottom