Yurtdışı İmei hakkında

mr.Hooper

80+
Reaksiyon skoru
17
Şu anda italya'dayım ağustosa kadar burada olacağım. iphone 11 kullanıyorum türkiyeden aldım. Türkiye'ye geri dönmeden önce buradan iphone alsam İmei kaydı yaptırmadan sanırım 1 yılda 120 gün kullanabiliyorum. bu gün sayısı takvim yılı için mi geçerli yoksa telefonun yurt içinde aktif edildiği andan itibaren mi başlıyor. yani demek istediğim eylülde telefonu kullanmaya başlasam 120 gün sonra kullanımı bitecek mi yoksa ocak ayında yeni yıla girince direkt +120 o yılki hakkımı kullanabilecek miyim. Son olarak şuan eğer burada telefon alırsam biraz bütçem dara girecek ama her ne olursa olsun türkiyedekinin yarı fiyatına iphone almış olacağım. Sizce mantıklı mı? Imei kaydettirmeden kullanmam mümkün mü? bunu yapan telefoncular nasıl yapıyor? sürdürülebilir bir şey mi? teşekkürler

Şu anda italya'dayım ağustosa kadar burada olacağım. iphone 11 kullanıyorum türkiyeden aldım. Türkiye'ye geri dönmeden önce buradan iphone alsam İmei kaydı yaptırmadan sanırım 1 yılda 120 gün kullanabiliyorum. bu gün sayısı takvim yılı için mi geçerli yoksa telefonun yurt içinde aktif edildiği andan itibaren mi başlıyor. yani demek istediğim eylülde telefonu kullanmaya başlasam 120 gün sonra kullanımı bitecek mi yoksa ocak ayında yeni yıla girince direkt +120 o yılki hakkımı kullanabilecek miyim. Son olarak şuan eğer burada telefon alırsam biraz bütçem dara girecek ama her ne olursa olsun türkiyedekinin yarı fiyatına iphone almış olacağım. Sizce mantıklı mı? Imei kaydettirmeden kullanmam mümkün mü? bunu yapan telefoncular nasıl yapıyor? sürdürülebilir bir şey mi? teşekkürler
Çift sim olduğu için 240 kullanıyorsun yurt içi tespit edildiği an başlıyor şuanki yasalara göre her yıl başında (1-10 gün arası bazen geçilebilir) yenileniyor mantıklı olup olmadığı sana bağlı telefoncular bişey yapmıyor çoğu zaman imeisiz kullanabilirsiniz iPhone 11 i satmayın 240 kullandıktan sonra telefonuzu iPhone 11 ile devam edersiniz yıl başına kadar dayanırsiniz veya iphonler birbirine eslenebiliyor onu yaparsınız

Her sim için tanımlanan 120 günlük kullanım süresi sim aktif edildiği andan itibaren başlıyor. Yılbaşında bu süreler sıfırlanıyor. Yurtdışından iPhone alırsanız burada çift sim modeli 240 gün kullanabilirsiniz. Kalan 125 gün için 2. bir telefon kullanmanız gerekir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,233
Üyeler
183,077
Son üye
MKAEyarus
Geri