Neler Yeni

Öneri Yurtdışı İphone 14 almak mantıklı mı?

şahin doğan

80+ Platinum
devletime verdiğim vergi yüksek yada düşük farketmez gürcülere para kapatıracağıma ödediğim vergimin türkiye'de kalmasını tercih ederim. ayrıca senden alınan vergiler dolandırıcılık değildir devlet dolandırıcı değildir. bu şekilde konuşarak suç işliyorsun birader.
Devlete verdiğim vergi yüksek ya da düşük fark eder. Ben kendime özel bir eşya alırken ekstra olarak 1 ürün devlet alsın diye çalışmak zorunda değilim. Kendi tercihlerini başkalarına söylemek zorunda değilsin. Bir ürüne ederinden fazla fiyat verirsen kendini dolandırırsın. Bu kadar basit.

GirayHan

80+ Platinum
Devlete verdiğim vergi yüksek ya da düşük fark eder. Ben kendime özel bir eşya alırken ekstra olarak 1 ürün devlet alsın diye çalışmak zorunda değilim. Kendi tercihlerini başkalarına söylemek zorunda değilsin. Bir ürüne ederinden fazla fiyat verirsen kendini dolandırırsın. Bu kadar basit.
ÇEVİR KAZI YANMASIN DEVLETE DOLANDIRICI DEMENİN FARKLI METHOD'U AĞZINIZA İYİCE DOLADINIZ BU MUHABBETİ. SEN ÇALIŞ SEN İSTEDİĞİN YERDEN AL KALKIPTA DEVLETE DOLANDIRICI DEME. DEVLET SANA HAK VERMİŞ PASAPORTA KAYDEDERSİN GİDERSİN GÜRCÜYE YEDİRİRSİN PARAYI ALIRSIN TELİNİ KOYARSIN CEBİNE. BEN GÜRCÜYE PARA YEDİRMEM YEDİRENİ DE SEVMEM BENİM TERCİHİMDEN SANANE!

şahin doğan

80+ Platinum
ÇEVİR KAZI YANMASIN DEVLETE DOLANDIRICI DEMENİN FARKLI METHOD'U AĞZINIZA İYİCE DOLADINIZ BU MUHABBETİ. SEN ÇALIŞ SEN İSTEDİĞİN YERDEN AL KALKIPTA DEVLETE DOLANDIRICI DEME. DEVLET SANA HAK VERMİŞ PASAPORTA KAYDEDERSİN GİDERSİN GÜRCÜYE YEDİRİRSİN PARAYI ALIRSIN TELİNİ KOYARSIN CEBİNE. BEN GÜRCÜYE PARA YEDİRMEM YEDİRENİ DE SEVMEM BENİM TERCİHİMDEN SANANE!
Gidip verdim paramı gürcüye aldım iphone 12. Bozulursa bir tane daha alırız TR'den almaktan ucuza gelir. Tutturmuşsun devlete dolandırıcı diyorsun diye. babasının devleti gibi savunuyor birde :d Ben devlet için değil, devlet benim için çalışıyor. Ürünün fiyatından 3 katı fazlasını verip karşılığını alamıyorsam gürcüye para yediririm. neyse bu kafa yapısına daha fazla katlanılmaz. Bas engeli geç bunlara. Herkese öneririm.

SadeceSeyf

80+ Gold
3-5 kuurş fazla dediğin %50 fiyat farkı var ah be kardeşim. Keşke 3 5 olsa. Bu arada 14 almayı mantıklı bulmuıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Adsız.png

En düşük fiyat. Gürcistandan 28-29K fiyata geliyor belki dahada düşük :d Gürcistani sevmezsen başka yerden de alabilirsin. Devletimizi seviyoruz ama hükümet milleti soyuyor

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Peki yeri geliyor devlet telefonu üreten firmadan daha fazla kazanç sağlıyor üreten firmanın ürünü mal etme fiyatını çıkarırsak devlet her türlü daha fazla kazanç sağlıyor bak ben düşman falan değilim bu teknoloji devrinde telefon alırken %50 ÖTV %18 KDV ödüyorsam ki bunun TRT payı falan var gider bende yurtdışından alırım

GirayHan

80+ Platinum
Gidip verdim paramı gürcüye aldım iphone 12. Bozulursa bir tane daha alırız TR'den almaktan ucuza gelir. Tutturmuşsun devlete dolandırıcı diyorsun diye. babasının devleti gibi savunuyor birde :d Ben devlet için değil, devlet benim için çalışıyor. Ürünün fiyatından 3 katı fazlasını verip karşılığını alamıyorsam gürcüye para yediririm. neyse bu kafa yapısına daha fazla katlanılmaz. Bas engeli geç bunlara. Herkese öneririm.
devlet dediğin anadır vatandır sen ne anlarsın devletten miletten hükümetle devleti karıştırmandan zaten cehalet seviyen belli oluyor. tck 301'i oku sonra gel burda devlete dolandırıcı muhabbeti yap. evinde rahat oturuyorsan mehmetçik sınırda seni koruyabiliyorsa elinde ki teçhizat'ı ödediğimiz vergi sayesinde alabiliyor. norveçte yaşıyor sanki :D paran yoksa gider ordan alırsın. ben konu sahibine yazdım zırt pırt her yazdığım konuya atlama. yukarda da belirttim ben vergisini öder yurtiçi cihaz alırım. 1 kuruşta bu milletin düşmanlarına para yedirmem. senin tercihlerin ve seçimlerin beni bağlamaz.

Peki yeri geliyor devlet telefonu üreten firmadan daha fazla kazanç sağlıyor üreten firmanın ürünü mal etme fiyatını çıkarırsak devlet her türlü daha fazla kazanç sağlıyor bak ben düşman falan değilim bu teknoloji devrinde telefon alırken %50 ÖTV %18 KDV ödüyorsam ki bunun TRT payı falan var gider bende yurtdışından alırım
bunu ifade etme biçimin doğru. vergi fazla tercih etmem dersin ama devlete dolandırıcı dersen hakaret ettiğin devletin yargı kurumları kapını çalar bu kadar basit. demokratik bir ülkede yaşıyoruz kimse devletin kurumlarına hakaret edemez. benim anlatmak istediğimi anlayan anladı zaten.

3-5 kuurş fazla dediğin %50 fiyat farkı var ah be kardeşim. Keşke 3 5 olsa. Bu arada 14 almayı mantıklı bulmuıyorum

Alıntıyı görüntüle

En düşük fiyat. Gürcistandan 28-29K fiyata geliyor belki dahada düşük :d Gürcistani sevmezsen başka yerden de alabilirsin. Devletimizi seviyoruz ama hükümet milleti soyuyor
bahsettiğim bu. herkes yorum yapar demokratik hakkını ifade özgürlüğünü kullanır. eleştiri'nin sınırı var. kimse devlete dolandırıcı diyemez. daha hükümetle devleti ayırt edemiyor birde gidecek telefon alacak. o.O2

Son düzenleme:

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
devlet dediğin anadır vatandır sen ne anlarsın devletten miletten hükümetle devleti karıştırmandan zaten cehalet seviyen belli oluyor. tck 301'i oku sonra gel burda devlete dolandırıcı muhabbeti yap. evinde rahat oturuyorsan mehmetçik sınırda seni koruyabiliyorsa elinde ki teçhizat'ı ödediğimiz vergi sayesinde alabiliyor. norveçte yaşıyor sanki :D paran yoksa gider ordan alırsın. ben konu sahibine yazdım zırt pırt her yazdığım konuya atlama. yukarda da belirttim ben vergisini öder yurtiçi cihaz alırım. 1 kuruşta bu milletin düşmanlarına para yedirmem. senin tercihlerin ve seçimlerin beni bağlamaz.
Bulgaristan vatandaşı da düşman o zaman neden kendi ülkesinde mutfak vesaire masrafını yapmıyor da Edirne'ye gelip bir bagaj dolusu alıp gidiyor çünkü Bulgaristan levası son 4-5 yılda Türk lirasına karşı çok fazla değer kazandı alay ediyorlar farkındasın değil mi ?

GirayHan

80+ Platinum
Bulgaristan vatandaşı da düşman o zaman neden kendi ülkesinde mutfak vesaire masrafını yapmıyor da Edirne'ye gelip bir bagaj dolusu alıp gidiyor çünkü Bulgaristan levası son 4-5 yılda Türk lirasına karşı çok fazla değer kazandı alay ediyorlar farkındasın değil mi ?
banane kardeşim bulgaristan vatandaşının tercihlerinden ? Ben türk vatandaşıyım üst kimliğim beni bu ülke ilgilendiriyor. Her fırsatta devletini kötüleyen vatanına ihanet eden insanlardan haz etmiyorum. Benim tepkim bu yönde. Hain olmak için ele silah alıp dağa çıkmak gerekmiyor. Fikri vicdanı kirlenmiş nesiller var teröristlere gerek kalmadı artık. En ufak fırsatta devlete hakaret eden nesil yetişti. PP değiş hayran olduğun ülkelere kaç daha rahat edersin sende.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
banane kardeşim bulgaristan vatandaşının tercihlerinden ? Ben türk vatandaşıyım üst kimliğim beni bu ülke ilgilendiriyor. Her fırsatta devletini kötüleyen vatanına ihanet eden insanlardan haz etmiyorum. Benim tepkim bu yönde. Hain olmak için ele silah alıp dağa çıkmak gerekmiyor. Fikri vicdanı kirlenmiş nesiller var teröristlere gerek kalmadı artık. En ufak fırsatta devlete hakaret eden nesil yetişti. PP değiş hayran olduğun ülkelere kaç daha rahat edersin sende.
Bizzat gideceğim ve o hayran olduğunuz din kardeşi dediğiniz Suriyeli - Afganistan uyruklu mülteciler ile mutlu mesut yaşarsınız gün gelince parti kurarlar belki iktidar bile olurlar onların doğurganlık oranına bir bak birde gir bizim türk milletimizin doğurganlık oranına bak 20 sene veya 10 sene sonra hangi millet azınlık durumuna düşecek dur ben söyleyeyim tabii ki biz düşeceğiz ama az kaldı 60 yaşlarına geldiğinde hastanelerde Suriyeli ve Afganistan uyruklu doktorlar bulursunuz kendi genç nesilini umursamayan hatta kovan bir iktidar partisinden daha ne beklenir ki ? Deprem bölgesine daha konteyner gönderememiş ve hala o enkazların altından şuan bile ceset çıkıyorsa devlet millet bayrak diyen kişiler bizzat kendileri bu ülkeye ihanet ediyor daha bu yeni birde eskiler var orman yangınları hani güçlüyüz diyorduk orman yangınlarını söndürecek bir tek bile uçağımız yoktu daha çok söylenecek söz varda neyse gün geldiğinde pişman olacaksınız ama o gün çok geç olacak

Tartışmayı şuandan itibaren kendi açımdan sonlandırıyorum iyi günler başarılar dilerim

Son düzenleme:

GirayHan

80+ Platinum
Bizzat gideceğim ve o hayran olduğunuz din kardeşi dediğiniz Suriyeli - Afganistan uyruklu mülteciler ile mutlu mesut yaşarsınız gün gelince parti kurarlar belki iktidar bile olurlar onların doğurganlık oranına bir bak birde gir bizim türk milletimizin doğurganlık oranına bak 20 sene veya 10 sene sonra hangi millet azınlık durumuna düşecek dur ben söyleyeyim tabii ki biz düşeceğiz ama az kaldı 60 yaşlarına geldiğinde hastanelerde Suriyeli ve Afganistan uyruklu doktorlar bulursunuz kendi genç nesilini umursamayan hatta kovan bir iktidar partisinden daha ne beklenir ki ? Deprem bölgesine daha konteyner gönderememiş ve hala o enkazların altından şuan bile ceset çıkıyorsa devlet millet bayrak diyen kişiler bizzat kendileri bu ülkeye ihanet ediyor daha bu yeni birde eskiler var orman yangınları hani güçlüyüz diyorduk orman yangınlarını söndürecek bir tek bile uçağımız yoktu neyse daha çok söylenecek söz varda neyse gün geldiğinde pişman olacaksınız ama o gün çok geç olacak

Tartışmayı şuanda itibaren kendi açımdan sonlandırıyorum iyi günler başarılar dilerim
al işte tahmin ettiğim max cahil solcu kafa. ben o pp değiş dediğimde boşa demedim ispatladın şu yazdıklarınla bunu. Daha hangi partili olduğumu yada parti tutup tutmadığımı bile anlayacak kapasiten yok neden mi ? sistematik bir şekilde cehalet'e ve manipülasyonlara maruz kaldınız çünkü. devletini savunan herkesi akp'li sanıyorsunuz. muhteşem kafalar...

pp koyduğun adamın nutuk kitabını alıp eline okumadığına yemin edebilirim mesela.
bugün 1 telefon alamadığı için vergilere isyanını " devlet dolandırıcı " diye ifade eden adamlar yarın ilk savaşta bu ülkede sahip olduğu kutsalını da satar ( buna ailesi de dahil ) . Benim senin gibi sığ kafalara anlatacak çok şeyim var ama o sığ kafaların anlayacak kapasitesi yok. cahili sırtında taşımak oturup anlamaktan daha kolaydır. Benim sen ve senin gibi zihniyetlere daha verecek cevabım yok benim zamanım kıymetli. iyi forumlar.

Top Bottom