Neler Yeni

Çözüldü✓ Yurtdisi telefonlar hacklenir mi?

mrreese

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Fahri
Dostlar selamlar, tr garantili degil de imei atilan telefonlarin hacklenme gibi bir olayi mumkun mu? Yani yurtdisi telefonlarin bir sakincasi var mi?

Dostlar selamlar, tr garantili degil de imei atilan telefonlarin hacklenme gibi bir olayi mumkun mu? Yani yurtdisi telefonlarin bir sakincasi var mi?
Herhangi bir hack söz konusu olamaz bizim evdeki bütün telefonlar yurt dışı IMEI kayıtlı hiçbir sorun yok

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
hacklenirmi den kastın ne tam anlayamadım ama senin türkiyeden magzadan aldıgın telefondan tek farkı vergilendirilmemiş olması

mrreese

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Fahri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hacklenirmi den kastın ne tam anlayamadım ama senin türkiyeden magzadan aldıgın telefondan tek farkı vergilendirilmemiş olması
Yani disaridan erisim, icindeki herhangi bir yazilimdan dolayi

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
alırken bazı modellere imei atılmıyordu mesela ben note 10s kulanıyorum ben telefonu aldıgımda snapdragon işlemci kullanan note 10 lara imei atılmıyordu mi11 lerede aynı şekilde

mrreese

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Fahri
alırken bazı modellere imei atılmıyordu mesela ben note 10s kulanıyorum ben telefonu aldıgımda snapdragon işlemci kullanan note 10 lara imei atılmıyordu mi11 lerede aynı şekilde
imei atilmiyorsa nasil yapacaksin ki

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
Yani disaridan erisim, icindeki herhangi bir yazilimdan dolayi
yok senin iznin dışında bir şey olmaz alırken şarj aletinin orjinalligine bak
Mesaj otomatik birleştirildi:

imei atilmiyorsa nasil yapacaksin ki
aldıgın yere soracaksın atıyormusun diye internetten atılan modellere de bakabilirsin

çift hat ya her hat için btk dan mesaj geldigi süre içinde 4 ay kullanma süren var 4 ay doldugu zaman diger slot a takıyorsun sim i

mrreese

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Fahri
yok senin iznin dışında bir şey olmaz alırken şarj aletinin orjinalligine bak

aldıgın yere soracaksın atıyormusun diye internetten atılan modellere de bakabilirsin

çift hat ya her hat için btk dan mesaj geldigi süre içinde 4 ay kullanma süren var 4 ay doldugu zaman diger slot a takıyorsun sim i
Xiaomi icin orjinal sarj almak lazim aynen

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
adamlar note 10 da (dedigim imei atılmayan telefon ) 2 tane alıyordu birini 8 ay kullanıp digerini çocuguna tablet niyetine veriyordu süre dolunca telefonları degiştiriyordu

Xiaomi icin orjinal sarj almak lazim aynen
ben alırken benim telefonun orjinal adaptörü 33w adam bana 18w lık note 8ve 9 ların adaptörünü kakalamaya çalışmıştı ona dikkat et

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Öncelikle sorunun cevabı bu mümkün. Ama IMEI atılmayan telefonlarda da mümkün merak etme, sadece IMEI atılmayan telefonlarda bu olasılık daha düşük. Nedeni de açıklayayım. IMEI attığım zaman bootlamak denilen bir işlem yapılır. Bu işlemin içeriği telefonun orjinal yazılımı yerine 3. kişiler tarafından kodlanmış (en azından üzerinde biraz oynanmış) yazılım kullanırsın. Bu da o yazılımı sağlayan kişilerin kucağına oturtur seni. Adamların insiyatifine kalır yani durum.

Konuda geçen diğer bir konu olan "IMEI atılmayan telefonlar" olayı da şöyle oluyor. Çipset üreticileri (snapdragonun yeni modellerinde özellikle) çipsete simlocker tarzı bir parça takıyor. Bu parça direkt fiziksel olarak takıldığı için yazılımla malesef kırılamıyor. Ama bazı telefoncular kasayı açıp bu parçaya söküp yerine direnç atarak problemi çözüyor. Biraz tuzlu ve riskli bir işlemdir (400 TL) civarında ama yapılabiliyor. Bu işlem için telefonun kasasını açtırmak istemiyorsan telefonu alırken çipsetinin modeline dikkat et ve biraz araştır.

mrreese

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Fahri
Öncelikle sorunun cevabı bu mümkün. Ama IMEI atılmayan telefonlarda da mümkün merak etme, sadece IMEI atılmayan telefonlarda bu olasılık daha düşük. Nedeni de açıklayayım. IMEI attığım zaman bootlamak denilen bir işlem yapılır. Bu işlemin içeriği telefonun orjinal yazılımı yerine 3. kişiler tarafından kodlanmış (en azından üzerinde biraz oynanmış) yazılım kullanırsın. Bu da o yazılımı sağlayan kişilerin kucağına oturtur seni. Adamların insiyatifine kalır yani durum.

Konuda geçen diğer bir konu olan "IMEI atılmayan telefonlar" olayı da şöyle oluyor. Çipset üreticileri (snapdragonun yeni modellerinde özellikle) çipsete simlocker tarzı bir parça takıyor. Bu parça direkt fiziksel olarak takıldığı için yazılımla malesef kırılamıyor. Ama bazı telefoncular kasayı açıp bu parçaya söküp yerine direnç atarak problemi çözüyor. Biraz tuzlu ve riskli bir işlemdir (400 TL) civarında ama yapılabiliyor. Bu işlem için telefonun kasasını açtırmak istemiyorsan telefonu alırken çipsetinin modeline dikkat et ve biraz araştır.
Heh bahsettigim buydu ya, EyvAllah sagolasin.
Peki ben simdi imel atilmayan bi telefon alacagim, ne onerirsin? Yani ne yapmam lazim

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
hocam facebook da duydugum kadarıyla sizin dediginiz işlem yapıldıgında telefon 2g cekiyor

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
hocam facebook da duydugum kadarıyla sizin dediginiz işlem yapıldıgında telefon 2g cekiyor
Direnç işlemini yapan telefoncuya bağlı bu. Eğer telefoncu işlemi düzgün yapmadıysa veya direnç orjinal değilse bu tarz durumlar yaşanabilir.

Heh bahsettigim buydu ya, EyvAllah sagolasin.
Peki ben simdi imel atilmayan bi telefon alacagim, ne onerirsin? Yani ne yapmam lazim
Rica ederim. Çevrende bu işlemi yapabilecek tanıdığın ve güvendiğin bir telefoncu varsa simlockerını kırdırabilirsin. Fakat böyle bir telefoncu yoksa hiç riske girme. IMEI atılan çipsete sahip bir telefon bak. Çünkü işlem riskli ve pahalı.

Top Bottom