Neler Yeni

Çözüldü✓ Yurtdışı telefonların kayıt parası ne kadar?

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
~ | N e w A | ~
Arkadaşlar sarı sitede 2 adet telefon buldum birisi 13 pro diğeride 13 sorum şu şekilde 13 sıfır 13 pro 2.el 2side açıklamaya yurtdışı yazmış bunları alsam yılda veya ayda ne yapmam lazım pasaport lazımmı imeisi var herhalde telefonların sadece yıllık uzatma tarzında şeyler yazmışlar o nedir sizelere sorayım dedim cevaplarınızı bekliyorum ...

Efe Alper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Efe Talha Alper
İmei attırma diye bi olay var. Normal imeiye göre çok daha ucuz ama ben tavsiye etmem.
Birde normal kayıt var. Bunun içinde pasaport gerekiyordu sanırsam. Kaydı pasaportun üzerine yapıyorlar diye biliyorum ve ücreti de en son 3k TL civarıydı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
~ | N e w A | ~
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İmei attırma diye bi olay var. Normal imeiye göre çok daha ucuz ama ben tavsiye etmem.
Birde normal kayıt var. Bunun içinde pasaport gerekiyordu sanırsam. Kaydı pasaportun üzerine yapıyorlar diye biliyorum ve ücreti de en son 3k TL civarıydı.
hocam neden tavsiye etimiyosun peki birde yıllık 3.000 tl mi ayrıca pasaportumun olması zorunlumu ?

Efe Alper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Efe Talha Alper
hocam neden tavsiye etimiyosun peki birde yıllık 3.000 TL mi ayrıca pasaportumun olması zorunlumu ?
Bu biraz şans işi aslında. İmei attırma işleminde mesela bir 3310 cihazın kayıt imesini bu cihaza tanımlıyorlar veya herhangi bir cihazın. O ime belkide güvenilir olmayabilir. Bir şeye karışmış olabilir. Tabi bu küçükbir ihtimal ancak fiyatta devasa farklar yoksa yani 1-2k gibi fark varsa değmez bana kalırsa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
~ | N e w A | ~
Bu biraz şans işi aslında. İmei attırma işleminde mesela bir 3310 cihazın kayıt imesini bu cihaza tanımlıyorlar veya herhangi bir cihazın. O ime belkide güvenilir olmayabilir. Bir şeye karışmış olabilir. Tabi bu küçükbir ihtimal ancak fiyatta devasa farklar yoksa yani 1-2k gibi fark varsa değmez bana kalırsa.
hocam 13 128gb sıfır yd 15k yazmış adam turkcell gibi yerlerden imei attırsam ne kadar olur ?

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
Şuan telefon kaydı yaptırmak 2700 küsür tl kendi telefonunuzu pasaportunuza kaydettirmiş ve yasal bir şekilde kullanabilir oluyorsunuz. İmei atmak ise her telefona ve herkesin yaptığı bir şey değil ve yasal da değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önerim ya kayıtlı telefon alın ya da gidip kayıt ettirin

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
~ | N e w A | ~
Şuan telefon kaydı yaptırmak 2700 küsür TL kendi telefonunuzu pasaportunuza kaydettirmiş ve yasal bir şekilde kullanabilir oluyorsunuz. İmei atmak ise her telefona ve herkesin yaptığı bir şey değil ve yasal da değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önerim ya kayıtlı telefon alın ya da gidip kayıt ettirin
Peki hocam o 2700 nereye yatırıyorum Turkcell filan yapıyormu bizim yaptığımız işlem imei atmakmı oluyor yoksa uzatmak vs mi oluyor adı ne işlemin yanı ?

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,208
İsim
Oğuz Oğuz
Arkadaşlar sarı sitede 2 adet telefon buldum birisi 13 pro diğeride 13 sorum şu şekilde 13 sıfır 13 pro 2.el 2side açıklamaya yurtdışı yazmış bunları alsam yılda veya ayda ne yapmam lazım pasaport lazımmı imeisi var herhalde telefonların sadece yıllık uzatma tarzında şeyler yazmışlar o nedir sizelere sorayım dedim cevaplarınızı bekliyorum ...
2700₺ verip pasaporta kayıt yaptıracaksan son 6 ay(1 yılda olabilir) içinde yurtdışına gidip gelmiş olman lazım.
Kayıt yaptırdığın zaman 3 yıl boyunca sadece pasaport sahibinin adına hat takılabilir. Yani 1 yıl sonra satmak istedin alan kişi kendi adına hat takamaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
~ | N e w A | ~
2700₺ verip pasaporta kayıt yaptıracaksan son 6 ay(1 yılda olabilir) içinde yurtdışına gidip gelmiş olman lazım.
Kayıt yaptırdığın zaman 3 yıl boyunca sadece pasaport sahibinin adına hat takılabilir. Yani 1 yıl sonra satmak istedin alan kişi kendi adına hat takamaz.
Hocam desene o işte yattı :(

Top Bottom