Neler Yeni

Yurtdışına Gidebilmek İçin Gerekenler Nedir?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Kısaca kendimden bahsedeyim. 20 yaşımdayım. Henüz üniversiteye gitmedim. İki defa mezuna kalmış birisi olarak hâlen YKS'ye çalışıyorum bu senenin son sene olması ümidiyle.

TR sınırları içerisinde üniversite okuduktan sonra yurtdışında yüksek lisans yapmak ve orada yaşamıma devam etmek istiyorum. Bunun için nelere ihtiyacım var?

* Pasaport nasıl alınır?
* Yeşil kart başvurusu yapmalı mıyım?
* Oturma izni alınabiliyor mu?
* Tercih edilen ülkenin vatandaşı olmak mümkün mü?
* Hangi ülkelerde ne gibi avantajlar var?

Bilgim olmadığı için doğru soruları soramamış olabilirim. Yönlendirirseniz memnun olurum. Maksadım rahat bir yaşam şekli..

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,692
İsim
Fatih
Kısaca kendimden bahsedeyim. 20 yaşımdayım. Henüz üniversiteye gitmedim. İki defa mezuna kalmış birisi olarak hâlen YKS'ye çalışıyorum bu senenin son sene olması ümidiyle.

TR sınırları içerisinde üniversite okuduktan sonra yurtdışında yüksek lisans yapmak ve orada yaşamıma devam etmek istiyorum. Bunun için nelere ihtiyacım var?

* Pasaport nasıl alınır?

Bilgim olmadığı için doğru soruları soramamış olabilirim. Yönlendirirseniz memnun olurum. Maksadım rahat bir yaşam şekli..
Bunlar çok uzun konuşulması, düşünülmesi ve araştırılması gereken konular bence. |Bu arada iyi ki kalmissin mezuna.| Üniversite okurken erasmus sınavından yüksek bir puan alman ya da IELTS tarzı sınavlara ve YÖKDİL e girerek temel puanını olusturup daha sonra da alanınla alakalı ne varsa cvne atarak ilerlersen zorlanmadan gidebilirsin diye düşünüyorum.

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan

* Pasaport nasıl alınır?

Mesela sen gidemezsin.

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
769
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Öğrenci belgen olduğu zaman pasaport harcı ödemiyorsun bilgin olsun ben bu sebebten lisedeyken almıştım 25 yaşına kadar geçerli oluyor. Henüz kullanmak nasip olmadı yaş 22

Ülke olarakta geçen birisiyle konuşmuştum arjantindeymiş oraya gitmesi ve kalması kolay gibi onun dışında bildiğim malta ve polonya var. Gònül ister amerika yada avusturalya ama oralar biraz daha zordur ama kısacası paran varsa istediğin yere rahat bi şekilde gidersin bence yoksa biraz zorlayabilir work and travel ile gidip oralarda biraz kalıp sonra yüksek lisans daha mantıklı bence bu sırada 5,10 ülke gezebilirsin abim sırf başka ülkeye gitmediği için avusturalyadan ret yemişti vize fln alırken faydası oluyor

Son düzenleme:

1721

80+ Bronze
bu sene izlediğim 3-4 mühendis green card alamamasına rağmen fotoğrafçı bi abla almıştı. avrupa ülkelerine gideceksen tamir işlerini yapan adamları daha kolay alıyorlar diye biliyorum. çünkü kimse o işlerle uğraşmak istemiyor.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesela sen gidemezsin.

Sebebi nedir?

Öğrenci belgen olduğu zaman pasaport harcı ödemiyorsun bilgin olsun ben bu sebebten lisedeyken almıştım 25 yaşına kadar geçerli oluyor. Henüz kullanmak nasip olmadı yaş 22

Ülke olarakta geçen birisiyle konuşmuştum arjantindeymiş oraya gitmesi ve kalması kolay gibi onun dışında bildiğim malta ve polonya var. Gònül ister amerika yada avusturalya ama oralar biraz daha zordur ama kısacası paran varsa istediğin yere rahat bi şekilde gidersin bence yoksa biraz zorlayabilir work and travel ile gidip oralarda biraz kalıp sonra yüksek lisans daha mantıklı bence bu sırada 5,10 ülke gezebilirsin abim sırf başka ülkeye gitmediği için avusturalyadan red yemişti vize fln alırken faydası oluyor

Polonya, Varşova'da yaşamak isterdim.

Üniversitede öğrenci olduğum zaman da pasaport harcı ödememiş olurum yani bu mantıkla. Sanırım 501 TL gibi bir fiyata çıkartılabilir.

İstediğimiz pasaportu çıkartabiliyor muyuz? Sanırım Japonya pasaportu çok güçlüydü. Birçok ülkeye giriş yapabiliyorduk.

1721

80+ Bronze
bu sene izlediğim 3-4 mühendis green card alamamasına rağmen fotoğrafçı bi abla almıştı. avrupa ülkelerine gideceksen tamir işlerini yapan adamları daha kolay alıyorlar diye biliyorum. çünkü kimse o işlerle uğraşmak istemiyor.
bir insanın hayali ülkeden kaçmamak olmamalı ya. ne bileyim bana ters geliyor. bu zamana kadar ne emekler yapılmış ülkeni kurtarmak için.. kaçarak sadece kendi hayatımı kurtarırsın diye düşünüyorum. bunun hesabını şehit dedelerime nasıl vereceğim o tarafı da var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sebebi nedir?

Polonya, Varşova'da yaşamak isterdim.

Üniversitede öğrenci olduğum zaman da pasaport harcı ödememiş olurum yani bu mantıkla. Sanırım 501 TL gibi bir fiyata çıkartılabilir.

İstediğimiz pasaportu çıkarabiliyor muyuz? Sanırım Japonya pasaportu çok güçlüydü. Birçok ülkeye giriş yapabiliyorduk.
istediğin pasaportu çıkartamazsın. japonya bu konuda çok temkinli

bir insanın hayali ülkeden kaçmamak olmamalı ya. ne bileyim bana ters geliyor. bu zamana kadar ne emekler yapılmış ülkeni kurtarmak için.. kaçarak sadece kendi hayatımı kurtarırsın diye düşünüyorum. bunun hesabını şehit dedelerime nasıl vereceğim o tarafı da var.

1. En az 5 yıl boyunca Japonya'da oturuyor olmak.
  2. Yasal olarak Japonya'da ikamet etmek.
  3. 20 yaşından büyük olmak.
  4. İyi bir karaktere sahip olmak.
  5. Japon vatandaşlığına geçiş yapmanın anayasal yükümlülüklerini kabul etmek.
  6. Japon dilini okuma, yazma ve konuşma seviyesinde bilmek.

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.

* Pasaport nasıl alınır?

Elinde güzel bir yeteneğin-becerin yoksa veya güzel bir üniversite bitirmemişsen ve dil sorununu halletmezsen gitmen çok çok zor. Ben sırayla sorularını cevaplayayım.

-Pasaport başvurusunu E-Devlet üzerinden yapıyorsun. Harçları ne kadar sürelik pasaport alacağına göre değişiyor. Harç ödemelerini vergi sisteminden online olarak ödüyorsun. Sonrasında evine Ankaradan kargolanıyor.
-Yeşil pasaport başvurusu herkesce yapılabilen bir pasaport değil. Kısaca yeşil pasaportun tanımı; belirli kademe ve kıdemi dolduran devlet memurlarına, kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve tüm bunların ailelerine verilen, pek çok avantajı bulunan pasaport türüdür. Yani ailen kamu çalışanı falan değilse yeşil pasaport alman çok zor.
-Oturma iznini tek başına alabilmen imkansıza yakın, ancak bir iş bulup, bulduğun iş yeri senin "sponsorun" olursa o şekilde daha kolay oturma izni alırsın. Veyahut ailenden biri orada yaşıyorsa davetiye usulü ile gidersen oturma izni alabilirsin. Son olarak aile birleşimi yani evlilik yolu ile oturma izni alabilirsin.
NOT: Work and Travel ile giden çoğu öğrenciye de artık eskisi gibi rahatça oturma izni vermiyorlar, aklınızda olsun.
-Tercih ettiğin ülkenin vatandaşı olmak mümkün. Vatandaşlık şartları ülkeden ülkeye değişir.
-Avantaj konusunda ben şahsen bir yorum yapamam. Senin kendi beklentilerin nedir ona göre ülke seçimi yapman gerekir. Ayrıca hangi ülkeye gidersen git, bir çok şeyi kendi emeğinle halletmen gerekicek. Eline gelen fırsatları iyi değerlendirmen gerekicek, uyanık olman gerekecek. Üstesinden gelip düzenini oturtursan rahat edersin. Kolay olmayacak tabii ki, ama durum bu.

Kendimce sana sorularını cevaplamaya çalıştım. Yanlış bilgi vermiş isem de şimdiden özür dilerim.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ülkemi çok seviyordum ama beni ve benim gibi on binlerce insanı ülkeden soğuttular. İnsanları, ekonomisi, gidişatı ve daha birçoğu korkarım ki rezalet durumda.

Yalnızca bir kez bu dünyada yaşayabildiğim için mümkün olduğunca en iyi hayatı yaşamak isterim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw

1721

80+ Bronze
Ülkemi çok seviyordum ama beni ve benim gibi on binlerce insanı ülkeden soğuttular. İnsanları, ekonomisi, gidişatı ve daha birçoğu korkarım ki rezalet durumda.

Yalnızca bir kez bu dünyada yaşayabildiğim için mümkün olduğunca en iyi hayatı yaşamak isterim.
iyi olması senin ve bizlerin daha çok çalışmasıyla olacak bir şey. yine git başka ülkelere sıkıntı yok ancak olası bir iyileşmede kaçanların alınmaması taraftarıyım.

amerikaya gitmek istersen ve sponsorun varsa meksikaya inip karşıya koşarak geçersen %90 ikamet izni çıkıyormuş.

iyi olması senin ve bizlerin daha çok çalışmasıyla olacak bir şey. yine git başka ülkelere sıkıntı yok ancak olası bir iyileşmede kaçanların alınmaması taraftarıyım.

amerikaya gitmek istersen ve sponsorun varsa meksikaya inip karşıya koşarak geçersen %90 ikamet izni çıkıyormuş.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Elinde güzel bir yeteneğin-becerin yoksa veya güzel bir üniversite bitirmemişsen ve dil sorununu halletmezsen gitmen çok çok zor. Ben sırayla sorularını cevaplayayım.

Henüz iyi bir yeteneğim olduğu söylenemez ancak kendimi geliştiriyorum. Dil benim için sorun değil, hali hazırda 6 dil biliyorum Türkçe dahil olmak üzere. İlerleyen zamanlarda birkaç dil öğrenirim diye düşünüyorum.

Oldukça açıklayıcı ve güzel anlatımın için teşekkür ederim. Kafamdaki birçok soru işareti gitti diyebilirim.

Kendimce sana sorularını cevaplamaya çalıştım. Yanlış bilgi vermiş isem de şimdiden özür dilerim.

Estağfurullah. :)

1721

80+ Bronze
Henüz iyi bir yeteneğim olduğu söylenemez ancak kendimi gelişiyorum. Dil benim için sorun değil, hali hazırda 6 dil biliyorum Türkçe dahil olmak üzere. İlerleyen zamanlarda birkaç dil öğrenirim diye düşünüyorum.

Oldukça açıklayıcı ve güzel anlatımın için teşekkür ederim. Kafamdaki birçok soru işareti gitti diyebilirim.

Estağfurullah. :)
hocam amerika düşünürsen ispanyolca ve ingilizce bilirsen polis bile olabilirsin. avrupa bölgesi ingilizce ve almanca olur. asya bölgesinde rusça arapça türkçe bilirsen işsiz kalmazsın

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Artık birçok kişinin dayanma gücü kalmadı. Ülke nüfusunun yaklaşık %80'i boş insanlardan ibaret. Geriye kalan azınlık da zamanla azalıyor. Bu koşullar altında olası bir iyileşme süreci zor diyebilirim.
Olur da önümüzdeki birkaç yılda yükseliş görürsem gitmem zaten bu ülkeden ancak görünen köy kılavuz istemez..

Top Bottom