freygasm
80+ Gold
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,440
- İsim
- yusuf ecer
Öncelikle merhaba herkese, bu konuyu; kafanızdaki soru işaretlerine açıklık getirmek ve türkiyede overpriced olan klavyeleri daha uyguna almanızı sağlamak için açıyorum. Konuyu daha önce açmayı planlıyordum fakat son kez emin olmak istedim. Bu ürünleri bulabileceğiniz 3 siteyi öncelikle aşağıya bırakıyorum;
Tam emin olmamakla birlikte; epomaker da bunu yapıyor diye duydum ama benim deneyimlerim bu siteler üzerinden oldu.
Şimdi gelelim bu ürünlerde fırsatlar nasıl başlıyor, vergiler nasıl az veya hiç olmuyor.
3gün öncesinde monsgeek.comdan MONSGEEK M1HE bu klavyeyi satın aldım. Yurtdışından sürekli ürün getirenler bilir ki 150euro üstü gümrüğe takılıyor ve bu fiyatlarda ürünlerde çok büyük vergiler çıktığı için fiyat avantajı kayboluyor. Benimki de tam sınırdaydı. Forumlarda az buz araştırdıysanız bu belirttiğim 3 site yanwen express ile getiriyor ürünleri, yanwen ise aliexpressten alışveriş yapanların bildiği üzere vergilerin prepaid olduğu bir kargo şirketi. Ben sürpriz vergiler veya devasa vergilere tabii kalmamak için monsgeeke bugün mail ile ulaştım; mailimde ürünü düşük fiyatlı gösterebilme şanslarının olup olmadığını, çok fazla vergi gelmesini istemediğimi belirttim ve bana 2saat içinde şöyle bir dönüş yaptılar;
Yani şimdi forumlarda vergi ödememe olaylarının konuşulmaması çok daha netleşti. Firma kargoları yollarken düşük fiyat giriyor; yanwen de belirli bir ücrete kadar vergiyi kendi ödüyor.
Şimdi vergi ödemiyoruz, ödersek de çok gülünç fiyatlar oluyor burada okeyiz. Ürünleri nasıl daha uyguna alacağımız konusuna gelelim. Küçük bir googlelama ile zaten uyguna aldığımız ürünleri daha da uyguna almak için bu sitelerde coupon code kovalamaya.
https://dealspotr.com/ Bu site TRden bildiğimiz donanımhaber kupon sitesi gibi. İndirim kodu aradığınız firmanın sitesini yazıp kodlara ulaşabilirsiniz. Belirttiğim sitelerin hepsi dolar kurunda olduğu için bankaların dolar kuruna göre ödediğiniz ücret değişecektir. Bunun için önerim enpara kullanmanız. En düşük dolar kurunu enpara alıyor.
Şimdi küçük bilgiler bırakayım işinize yarayabilecek.
Monsgeek ve akkoyu aynı marka olarak düşünebilirsiniz. Monsgeek rog ise, akko asus tuf. Bu iki site kendi klavyelerini-switchlerini-boardlarini üretiyor. QC (quality control) olarak çok iyi bir firma ve teknik desteği çok iyi. Whatgeeke gelecek olursak; bütün markaları içinde barındırıyor ama sattığı ürünler china local ürünler. Çinde white flag diye bir uygulama olduğu için (firmalar birbirlerinin ürünlerine marka basıp kullanabiliyor) genel olarak kalitelerini anlamanız zor. QC işine gelirsek de çok daha zayıf.
Şimdi aşağıya alınabilecek ürünleri bırakıyorum, bunlara kuponlar da ekleyebilirsiniz(ben bildiklerimi konuya ekleyeceğim)
WHATGEEK KUPON KODU: GAINSWG12 ve 24WG24
https://www.whatgeek.com/products/zuoya-gmk67-gasket-triple-mode-gaming-keyboard-diy-kit (Milli custom klavyemiz %60-65 arayanlar için 24WG24 kodu ile 35dolar (1000tl) keycaps+switch ile 1700-1900civarına gelir.
60USD altındaki ürünler(Ekstra indirim için yukarıdaki kuponları deneyebilirsiniz)
AYRICA WHATGEEKTEN SİPARİŞLERİNİZ OLUR İSE YANINA BU KULAKLIKLARDAN EKLEMEYİ UNUTMAYIN, BEDAVA ÇÜNKÜ
AKKOGEAR:
WOOTING 60HE ALTERNATIFI %75 OLARAK https://en.akkogear.com/product/akko-7th-anniversary-mod-007-pc-mechanical-keyboard/ (TRDE 5700tlydi en son)
Premium, ömürlük bir canavarım olsun isterseniz ise önerim;
https://www.monsgeek.com/product/monsgeek-m1/ (QMK OLAN VERSİYON, WIRELESSTE QMK YOK, KONU SONUNDA AÇIKLAYACAĞIM.)
https://www.monsgeek.com/product/m1w-barebone/ (WIRELESS-BLUEETOTH-NONQMK)
Bu iki ürün aluminyum kasaya sahip, deli gibi premium kokuyor ve konu başında dediğim gibi monsgeeki asusun rog segmenti düşünebilirsiniz. Bu ürünleri aldığınızda yanında 90x switch 15dolara geliyor kargo ile beraber toplamda 130dolar ödüyorsunuz. Bu da 3800tlye geliyor, sonrasında aliexpress-amazondan beğendiğiniz keycapsi alıp takabilirsiniz. 300-1000TL arası bütçeye bağlı olarak çok rahat bulabilirsiniz. Customa ilginiz var ve almışken bir kere alayım derseniz benim önerim bu olur.
Şimdi qmk olayına gelelim; qmk bir nevi open source bir firmware olarak düşünebilirsiniz. QMK ile tüm cihazlarınızın rgbsini senkron çalıştırabilir, farklı uygulamalar ile yönetebilirsiniz (Çin menşeii ürünlerin uygulamaları dandik kalıyor çoğu zaman) Bunun haricinde hiç bir kısıtlama olmadan tüm tuşları remap yapabilir, kendi uygulamanız üzerinden dahi kontrol sağlayabilirsiniz. Eğer wireless sizin için önemliyse ki bence klavye için önemli değil qmk olanı almanızı şiddetle tavsiye ederim.
Eğer herhangi bir sorunuz olursa buradayım, ihtiyaçlarınız dahilinde ürün önerisi isteyebilir ;rahatça çekinmeden sorabilirsiniz.
@MuratTheFounderOfGariban Uygun gördüklerini atarsın konu altına onları da eklerim Konu çok karmaşık olmasın ve hızlı atayım diye çok göz gezdirmedim:'
MonsGeek - Make Cool Gears Accessible.
MonsGeek was part of the Akko brand and shares the core belief that enthusiast-level keyboards and peripherals should be easily accessible for all.
www.monsgeek.com
Akko | Designer for Mechanical Keyboards
Akko designs professional-level gaming mechanical keyboards and is dedicated to embodying interests, attitudes and cultural elements into computer peripherals.
en.akkogear.com
Şimdi gelelim bu ürünlerde fırsatlar nasıl başlıyor, vergiler nasıl az veya hiç olmuyor.
3gün öncesinde monsgeek.comdan MONSGEEK M1HE bu klavyeyi satın aldım. Yurtdışından sürekli ürün getirenler bilir ki 150euro üstü gümrüğe takılıyor ve bu fiyatlarda ürünlerde çok büyük vergiler çıktığı için fiyat avantajı kayboluyor. Benimki de tam sınırdaydı. Forumlarda az buz araştırdıysanız bu belirttiğim 3 site yanwen express ile getiriyor ürünleri, yanwen ise aliexpressten alışveriş yapanların bildiği üzere vergilerin prepaid olduğu bir kargo şirketi. Ben sürpriz vergiler veya devasa vergilere tabii kalmamak için monsgeeke bugün mail ile ulaştım; mailimde ürünü düşük fiyatlı gösterebilme şanslarının olup olmadığını, çok fazla vergi gelmesini istemediğimi belirttim ve bana 2saat içinde şöyle bir dönüş yaptılar;
Yani şimdi forumlarda vergi ödememe olaylarının konuşulmaması çok daha netleşti. Firma kargoları yollarken düşük fiyat giriyor; yanwen de belirli bir ücrete kadar vergiyi kendi ödüyor.
Şimdi vergi ödemiyoruz, ödersek de çok gülünç fiyatlar oluyor burada okeyiz. Ürünleri nasıl daha uyguna alacağımız konusuna gelelim. Küçük bir googlelama ile zaten uyguna aldığımız ürünleri daha da uyguna almak için bu sitelerde coupon code kovalamaya.
https://dealspotr.com/ Bu site TRden bildiğimiz donanımhaber kupon sitesi gibi. İndirim kodu aradığınız firmanın sitesini yazıp kodlara ulaşabilirsiniz. Belirttiğim sitelerin hepsi dolar kurunda olduğu için bankaların dolar kuruna göre ödediğiniz ücret değişecektir. Bunun için önerim enpara kullanmanız. En düşük dolar kurunu enpara alıyor.
Şimdi küçük bilgiler bırakayım işinize yarayabilecek.
Monsgeek ve akkoyu aynı marka olarak düşünebilirsiniz. Monsgeek rog ise, akko asus tuf. Bu iki site kendi klavyelerini-switchlerini-boardlarini üretiyor. QC (quality control) olarak çok iyi bir firma ve teknik desteği çok iyi. Whatgeeke gelecek olursak; bütün markaları içinde barındırıyor ama sattığı ürünler china local ürünler. Çinde white flag diye bir uygulama olduğu için (firmalar birbirlerinin ürünlerine marka basıp kullanabiliyor) genel olarak kalitelerini anlamanız zor. QC işine gelirsek de çok daha zayıf.
Şimdi aşağıya alınabilecek ürünleri bırakıyorum, bunlara kuponlar da ekleyebilirsiniz(ben bildiklerimi konuya ekleyeceğim)
WHATGEEK KUPON KODU: GAINSWG12 ve 24WG24
https://www.whatgeek.com/products/zuoya-gmk67-gasket-triple-mode-gaming-keyboard-diy-kit (Milli custom klavyemiz %60-65 arayanlar için 24WG24 kodu ile 35dolar (1000tl) keycaps+switch ile 1700-1900civarına gelir.
Ajazz AK820 Pro Mechanical Keyboard
The AK820 Pro features a 0.85" TFT Color Screen with great picture clarity and excellent brightness. At-a-glance viewing of the time, date, battery, connection status and other keyboard details is made possible and you can even customize GIF animations to your liking.
www.whatgeek.com
WhatGeek x Machenike K500F-B81 RGB Clear Mechanical Keyboard
The WhatGeek Machenike K500F B81 Clear RGB Wired Mechanical Gaming Keyboard is the best budget top mechanical gaming keyboard of 2023. Fully transparent keyboard, four color options, full-key hot-swappable and Gasket structure design and a price below 70$ make it more competitive! Now buy K500F...
www.whatgeek.com
Ajazz AK832 Pro Low Profile Mechanical Keyboard
Ajazz AK832 Pro keyboard has a bright wear-resistant TFT-LCD screen. Simultaneously display time, power, and connection mode. And custom color GIF animation, custom animationDynamic RGB Lighting EffectsChangeable RGB dynamic light effects, built-in various lighting effects.Three-mode...
www.whatgeek.com
Ajazz AK680 Mechanical Keyboard
Type with the speed of light using the Ajazz AK680 Mechanical Keyboard! This wired marvel boasts lightning-fast keys for smooth and effortless typing. Experience superior gaming performance with the Ajazz AK680 Wired Mechanical Keyboard. Its responsiveness and tactile feedback make it a great...
www.whatgeek.com
Ajazz AKL680 Wireless Low Profile Mechanical Keyboard
Introducing the Ajazz AKL680 Wireless Low Profile Mechanical Keyboard, an ideal option for those seeking efficiency and affordability. Designed for professional use, it offers a low profile and wireless feature for optimal performance. Don't miss out on the best price for this premium product.
www.whatgeek.com
60USD altındaki ürünler(Ekstra indirim için yukarıdaki kuponları deneyebilirsiniz)
Ajazz AK992 Hot-swappable Gasket 3-Mode Mechanical Keyboard
Ajazz AK992 mechanical keyboard maintains function keys and also included a separate volume knob. The gasket structure and PC plate provide a soft typing experience. and it with Ajazz custom switches. Switches are factory pre-lubricated for smooth travel straight out of the box. Ajazz AK992...
www.whatgeek.com
Machenike K500 Wired Mechanical Keyboard
Machenike K500 mechanical keyboard has got a 94-key layout. It brings a very compact keyboard about 20% smaller than the full-sized 104-key keyboard. It houses everything from the alphanumeric keys to the arrow keys and the numeric keypad.
www.whatgeek.com
Ajazz AK871 Wireless Dual-mode TKL Mechanical Keyboard
Ajazz AK871 keyboard is designed with a TKL layout to be more suitable for both office typing and gamers. This keyboard houses the necessary 87 keys with arrow keys, function keys and home clusters. If you would like a different typing experience or sound, you can change the switches directly...
www.whatgeek.com
Redragon K576W-GP DAKSA TKL Wired Mechanical Keyboard
Innovative 80% KeyboardThe innovative 87-ke layout cuts more clumsy space off while still supporting the functionality of practical arrow, multimedia and control keys. The compact design saves more space for mouse movements, ideal for gamers and office workers.Ice-BlueBacklightThe K576W-GP DAKSA...
www.whatgeek.com
ACGAM GK85 3-Mode Mechanical Keyboard
This 85-key mechanical gaming keyboard features hot-swappable switch sockets, gasket mount, and sound absorption foams Hot-swappable sockets for easy customization including Cheery MX, Kailh, Gateron switches, Outeum and other 3-pin switches. (NOTE: Only supported 3pin Switch) With Rainbow...
www.whatgeek.com
ACGAM GK85 Wired Mechanical Keyboard
Triple Mode Connection Support Bluetooth, 2.4GHz receiver, cable wired This 65-key mechanical gaming keyboard features hot-swappable switch sockets, gasket mount, and sound absorption foams. Hot-swappable sockets for easy customization including Cheery MX, Kailh, Gateron switches, and other...
www.whatgeek.com
Dukharo VN66 Wireless Mechanical Keyboard
Dukharo’s VN66 65% Barebones Keyboard Kit is a wireless foundation with a ton of options right out of the box. Its 66-key, 65% layout provides all the functions you’ll likely want (including full-sized arrow keys) without the bulkier footprint inherent with larger boards. Gasket-Mounted...
www.whatgeek.com
SKYLOONG GK6 Plus Dark Fairy Tale Wired Mechanical Keyboard
65% HOTSWAP KEYBOARD WITH A ROTARY KNOB The SKYLOONG GK6 Plus is an elegant yet compact keyboard that bridges the gap between functionality and aesthetics. As a 65% keyboard, it provides the ideal balance of compactness and usability, offering ample space for alphanumeric keys, along with a...
www.whatgeek.com
FEKER IK85 Plus Wireless Gasket Mechanical Keyboard
Experience elevated typing with the FEKER IK85 Plus Wireless Gasket Mechanical Keyboard. Its gasket design provides a delightful tactile experience, while the wireless connectivity adds convenience to your work or play. Elevate your keyboard game and enjoy a premium typing experience with FEKER...
www.whatgeek.com
AYRICA WHATGEEKTEN SİPARİŞLERİNİZ OLUR İSE YANINA BU KULAKLIKLARDAN EKLEMEYİ UNUTMAYIN, BEDAVA ÇÜNKÜ
Makibes F9-8 TWS Headphones In-ear BT5.0 Stereo Touch Control
Makibes F9-8 TWS In-Ear Headphones BT5.0 Stereo Touch adopts the latest Bluetooth 5.1 technology to provide fast pairing, stable connection and wider signal transmission. The Makibes F9-8 headphones are durable and provide 4 hours of playback on a single charge. Once the charging case is fully...
www.whatgeek.com
Makibes F9-5C TWS Headphones In-ear BT5.0 Stereo Touch Control
Bluetooth-compatible V5.0 supports most Bluetooth-compatible devices and lower power consumption. There is no need to worry about water and sweat anymore with waterproof technology. 8mms dual drive units, enjoy 9D strong deep bass music sound. Popular touch control function, support switch...
www.whatgeek.com
Lenovo Thinkplus LP80 Pro RGB LED Lights Earphones Wireless Bluetooth
HiFi sound quality, using advanced audio decoding technology, and deep analysis of each music detail, enjoy the HiFi audio experience of lossless transmission. Diaphragm, using three layers of the biological diaphragm, the ability to capture sound is stronger, the sound quality is more delicate...
www.whatgeek.com
Makibes M10 TWS Bluetooth Headphones
Bluetooth V5.1 supports most Bluetooth devices and lowers power consumption. It can fully charge 2 earphones around 8 times, offering more music time. With waterproof technology, no need to worry about water and sweat anymore. 10mms dual drive units, enjoy 9D strong deep bass music sound. The...
www.whatgeek.com
AKKOGEAR:
Outlet Deals | Akko Official Global Site
en.akkogear.com
Dracula Castle 5075B Plus | Akko Official Global Site
Akko Beken Plus multi-modes solution (2.4G/Bluetooth/Type-C); Gasket mount structure; PBT double shot ASA profile keycaps; Battery capacity: 3000mah; SMD LED RGB backlit; IXPE switch pad…
en.akkogear.com
Premium, ömürlük bir canavarım olsun isterseniz ise önerim;
https://www.monsgeek.com/product/monsgeek-m1/ (QMK OLAN VERSİYON, WIRELESSTE QMK YOK, KONU SONUNDA AÇIKLAYACAĞIM.)
https://www.monsgeek.com/product/m1w-barebone/ (WIRELESS-BLUEETOTH-NONQMK)
Bu iki ürün aluminyum kasaya sahip, deli gibi premium kokuyor ve konu başında dediğim gibi monsgeeki asusun rog segmenti düşünebilirsiniz. Bu ürünleri aldığınızda yanında 90x switch 15dolara geliyor kargo ile beraber toplamda 130dolar ödüyorsunuz. Bu da 3800tlye geliyor, sonrasında aliexpress-amazondan beğendiğiniz keycapsi alıp takabilirsiniz. 300-1000TL arası bütçeye bağlı olarak çok rahat bulabilirsiniz. Customa ilginiz var ve almışken bir kere alayım derseniz benim önerim bu olur.
Şimdi qmk olayına gelelim; qmk bir nevi open source bir firmware olarak düşünebilirsiniz. QMK ile tüm cihazlarınızın rgbsini senkron çalıştırabilir, farklı uygulamalar ile yönetebilirsiniz (Çin menşeii ürünlerin uygulamaları dandik kalıyor çoğu zaman) Bunun haricinde hiç bir kısıtlama olmadan tüm tuşları remap yapabilir, kendi uygulamanız üzerinden dahi kontrol sağlayabilirsiniz. Eğer wireless sizin için önemliyse ki bence klavye için önemli değil qmk olanı almanızı şiddetle tavsiye ederim.
Eğer herhangi bir sorunuz olursa buradayım, ihtiyaçlarınız dahilinde ürün önerisi isteyebilir ;rahatça çekinmeden sorabilirsiniz.
@MuratTheFounderOfGariban Uygun gördüklerini atarsın konu altına onları da eklerim Konu çok karmaşık olmasın ve hızlı atayım diye çok göz gezdirmedim:'
Son düzenleme: