Z490-H Gaming BIOS Açılmıyor

Carlzberg

80+
Reaksiyon skoru
275
10500 + Z490-H sistemimin özellikleri. Depolama olarak (Boot) 970 EVO Plus var.

Açılışta zaten Fast Boot etkin olduğu için ekran bile görmeden masaüstüne geliyor.

Her zaman Windows içerisinden girerim BIOS'a ancak bugün denediğimde kasanın ışıkları bile sönmeden bilgisayara restart attığını fark ettim. Ekran gidiyor, 5-10 saniye sonra geri geliyor masaüstünde buluyorum kendimi hiçbir şekilde girmedi BIOS'a.

BIOS pili çıkarmak dışında pek çok şey denedim, USB aygıtlarını çıkarmak, kullandığım 2. monitörü iptal etmek, FreeSync kapatmak gibi yabancı forumlarda bulduğum şeyleri. Hiçbiri çözüm olmadı, aBIOS pilimse oldukça erişilemez bir yerde, neredeyse sistemi komple sökmem gerekli ulaşmak için ondan son çare olarak saklıyorum.

Bu sorunun, sebebi ne olabilir, BIOS'a nasıl girebilirim?

Biosa erişmek istiyorsanız biosu resetleyip giriş yapabilirsiniz. Ayarlar sıfırlanacağı için fast boot otomatik olarak kapanır.

Anakartının BIOS'unu sıfırlayabilirsin. BIOS sıfırlandı uyarısı verdiğinde de BIOS'a girebileceksin.
1617623786833.png

Veyahut işletim sisteminin olduğu diski geçici süreliğine çıkartabilirsin.
BIOS'a girmek için biraz değişik ve zahmetli bir iş farkındayım ama hiçbir şekilde giremiyorsan mecbur :D.

Cevaplar için teşekkürler, aslına bakarsanız anakart ile uğraşmadan, Windows'tan girmenin başka bir yolunu arıyorum, sistemim epey komplike şekilde kurulu, ne bios piline ne CMOS pinlerine ne de SSD'ye basitçe erişimim yok, epey zahmetli şekilde parçaları sökmem gerekli o nedenle sanırım haftaya kadar bekleteceğim. İşlemci değişi yapacaktım haftaya, o ara hallederim. Teşekkürler.

Şu sorunu depolama birimlerini söküp bilgisayarı çalıştırarak çözdüm.

Geri