Zen3 İşlemcilerde Olmayan Ram Faktörü

Reaksiyon skoru
4,603
Merhaba arkadaşlar burada bahsedilen olay doğru mu ram faktörü etkilemiyor mu oyun performansını Zen3 işlemcilerde

Aşagıda oyun FPS oranları görünüyor en altta, diger RAM'leride Zen'dede test ediyorlar olsa gerek. Aşırı bir fark yok, APU gibi 5700g misal CPU'larda fark yükseliyor RAM daha çok önemde oldugundan.

Bir bakımdan modül sayısının önemi açıklanmış oluyor bence. Ama tam olarak karşılaştırılmak istenen şeyi anlayamadım.

Aşagıda oyun FPS oranları görünüyor en altta, diger RAM'leride Zen'dede test ediyorlar olsa gerek. Aşırı bir fark yok, APU gibi 5700g misal CPU'larda fark yükseliyor RAM daha çok önemde oldugundan.
Anladım hocam
Yalnız bütün ramler oyundan oyuna farklılık göstererek birbirlerini geçtikleri olmuş
Yani gidip filanca ram alıp fps im oyunlarda 10fps kesin yükselir demek yanlış olur

Adam sadece primary zamanlamari değiştirip ram farkı yok diyor. Millet kafayı yemis xd önemli olan alt zamanlamalar zende

Neden B Die bir çipe böyle komik değerler vermiş ki anlamadım. 4000 MHz CL14 yapabileceği RAM'i 3800 CL16 ile sınırlandırmış. Ek olarak bütün gecikmeleri göremedim. Büyük ihtimal ilk 5 gecikmeyi değiştirip girmiş.

Aldığı 54.5 ns değeri de kötü bu arada. 3800 CL18 C Die ile 58 ns alıyorum. Bayağı kötü bir OC.

Neden B Die bir çipe böyle komik değerler vermiş ki anlamadım. 4000 MHz CL14 yapabileceği RAM'i 3800 CL16 ile sınırlandırmış. Ek olarak bütün gecikmeleri göremedim. Büyük ihtimal ilk 5 gecikmeyi değiştirip girmiş.

Aldığı 54.5 ns değeri de kötü bu arada. 3800 CL18 C Die ile 58 ns alıyorum. Bayağı kötü bir OC.
Adam ram overclockunu tcl trcdrd trp tras tan ibaret saniyo ben de e die ile 54.6 aliyodum ns olarak adam sadece ilk zamanlamari degistirip trfcyi 650 de bırakıyor sonra ram etki etmiyor diyor kafayı yersin

Her zaman söylerim Ryzen kullan Intel kullan fark etmez sweet spot 3600 CL16 dır, üstü fantezi ve performansa getirisi yok denecek kadar az.

3600 CL16 ram ile 4000 CL14 ramin farkını 5500XT, 2060, 5600XT gibi giriş-orta seviye sistemlerde hissedemezsiniz zaten. High-end bir sistemin olur o zaman farkı belli oranda hissedersin onun dışında yukarıda dediğim gibi 3600 CL16 dan şaşmayın fersah fersah yeterli.

Geri