Neler Yeni

Zincir marketler tüm ürün etiketlerine zam yapmaya başladı !

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Uğur Çalık
Size kalsa herkes fırsatçı haa kimse gelir gider hesabı yapmıyor. Adamın işçi maliyeti kişi başı 5 bin artmış. Elbette sattığı şeylere zam yapacak. 2+2=4 kadar net ekonomi bilgisi bu.
Merak etme sürekli maliyet hesapları yapıyrouz. Uzun uzun ve miltonluk sözleşmeler imzalıyoruz. Kardeşim işçi maliyeti toplam maliyetlerinin ne kadarı kapsıyor? Ayrıca henüz artan bir maliyeti yok Ocak 1 itibari ile fiyatları arttırmaya başlasa herkes asgari ücret nedeni ile artış yapıyor der zaten.

Şuan yaptıkları fırsatçılık. Ayrıca stokçulukla beraber fırsatçılığı bir araya koyduğundan kazançlarını sen düşün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,166
İsim
Burak Karadağ
Çok doğal. Bunu yapma cesaretini gösteren marketleri tebrik ederim hepsinin eline sağlık
Ne bekliyorsunuz ki işçi giderleri nasıl çıkacaktı devlet destek mı verecek mecburen zam olarak yansıyacak
Bu yaptığınız yorumlarınıza tarafsız olarak bakıldığında çok doğru amma velakin ben de 3 zincir markette en az 8 ay çalışmış biri olarak şunu söyleyeyim.
1- Bizim ülkemizin zincir marketleri Türkiye'nin en zengin ilk 200 şirketi arasında yer alıyor ve çok kazanıyorlar.
2- Bir zincir markette ortalama en az 4 - 5 personelin çalışması gerekir iken sırf fazla para çıkışı olmamasından dolayı personel sayılarını hep düşük tutuyorlar. Düşün şimdi; senin binlerce şuben var her bir şubede 1 adam eksik çalıştırmak senin için milyonlar demektir.
Bu tamamen paragözlüktür ve o zincir market çalışanları hep yoruluyor. Sevkiyatlar, SKT kontrolü, temizlik, kasaya bakmak, raf düzenlemeleri, pos cihazlarının kontrolü, kasa sayımı, envanter sayımı vs. vs. bir sürü yapılan işler vardır ama şirketin başındakilerin umurunda bile değil.
3- Olaya naturel bakarsak ülke enflasyonu'nun yükselmesine karşın zam yapabilir tabi ki de, AMA ! zam yapmaya doymuyorlar. Bir ürünü enflasyonun bile üzerinde satıp kendi ceplerini doldurdular, stokçuluk yapıp bazı ürünleri karaborsa'ya soktular? Çok mu mâsumlar? Bu tamamen F-I-R-S-A-T-Ç-I-L-I-K !
Ona bakarsan BİM Market şuan Türkiye'nin en zengin market şirketi? Zam yapmasalar sizce iflas mı edecekler?

Yorumlarınıza saygı duyuyorum. Seviyorum sizi <3

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,670
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Bu yaptığınız yorumlarınız tarafsız olarak bakıldığında çok doğru amma velakin ben de 3 zincir markette en az 8 ay çalışmış biri olarak şunu söyleyeyim.
1- Bizim ülkemizin zincir marketleri Türkiye'nin en zengin ilk 200 şirketi arasında yer alıyor ve çok kazanıyorlar.
2- Bir zincir markette ortalama en az 4 - 5 personelin çalışması gerekir iken sırf fazla para çıkışı olmamasından dolayı personel sayılarını hep düşük tutuyorlar. Düşün şimdi; senin binlerce şuben var her bir şubede 1 adam eksik çalıştırmak senin için milyonlar demektir.
Bu tamamen paragözlüktür ve o zincir market çalışanları hep yoruluyor. Sevkiyatlar, SKT kontrolü, temizlik, kasaya bakmak, raf düzenlemeleri, pos cihazlarının kontrolü, kasa sayımı, envanter sayımı vs. vs. bir sürü yapılan işler vardır ama şirketin başındakilerin umurunda bile değil.
3- Olaya naturel bakarsak ülke enflasyonu'nun yükselmesine karşın zam yapabilir tabi ki de, AMA ! zam yapmaya doymuyorlar. Bir ürünü enflasyonun bile üzerinde satıp kendi ceplerini doldurdular, stokçuluk yapıp bazı ürünleri karaborsa'ya soktular? Çok mu mâsumlar? Bu tamamen F-I-R-S-A-T-Ç-I-L-I-K !
Ona bakarsan BİM Market şuan Türkiye'nin en zengin market şirketi? Zam yapmasalar sizce iflas mı edecekler?

Asıl büyük fırsatçılığı hükümet yapıyor der susarım 🤐

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Uğur Çalık
Bu yaptığınız yorumlarınız tarafsız olarak bakıldığında çok doğru amma velakin ben de 3 zincir markette en az 8 ay çalışmış biri olarak şunu söyleyeyim.
3- Olaya naturel bakarsak ülke enflasyonu'nun yükselmesine karşın zam yapabilir tabi ki de, AMA ! zam yapmaya doymuyorlar. Bir ürünü enflasyonun bile üzerinde satıp kendi ceplerini doldurdular, stokçuluk yapıp bazı ürünleri karaborsa'ya soktular? Çok mu mâsumlar?

Arkadaşım güzel özetlemişsin amaçlarının işçi maliyeti çıkarmak olduğunu düşünenler okusun. 5 kişi bile çalışmayan bir marketin cirosu kaç milyon artacak bu zamlarla varın siz düşünün?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,670
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,166
İsim
Burak Karadağ
Bu arada bizde oy verdik bunlara zamanında hayattaki en büyük pişmanlığım başkanlık sistemine evet demek oldu Allah beni bildiği gibi yapsın keşke vermeseydik
Herkes hata yapar be Kürşat, önemli olan hatanın farkına varmak ama bunu bile beceremeyen toplumuz.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,670
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,670
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,166
İsim
Burak Karadağ
Tarihin dolar olarak en yüksek asgari ücreti bu arada bu da herkesin daha rahat teknolojiye ulaşmasını sağlayabilir:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim gözümde hak eden bir siyasetçi yok.
Benim gözümde sadece bir tek siyasetçi iyi= Mansur Yavaş

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,670
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Tarihin dolar olarak en yüksek asgari ücreti bu arada bu da herkesin daha rahat teknolojiye ulaşmasını sağlayabilir:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim gözümde hak eden bir siyasetçi yok.
Ya yapma Allah aşkına göreceğiz nasıl olacak

Top Bottom