Asıl senin söylediğin biraz alakasız, evet korona tehlikeli bunda herkes hemfikir zaten. Ama onlime eğitimde olanlar da AVM'ye gitmeyecek mi pazara gitmeyecek mi markete gitmeyecek mi arkadaşlarıyla halı sahaya gitmeyecek mi ? Bunlar da okul kadar riskli. Tek kusuru okullarda bulmanız yanlış.Ne alaka hocam? Ben korona olmadım ailemden uzaktayım ben. Annem korona oldu. Kendisi Fibromiyalji hastasıydı zaten. Korona olduktan sonra ağrıları iyice arttı. Onun dışında geçen sene dershaneden bir arkadaşım korona olmuş zamanında aylar sonra dahi ciğerlerinde sıkıntı bıraktığı için hastaneye gidiyordu.
bu varyant çok hızlı yayılıyo ama az etki bırakıyo bizim arkadaş 2-3 günde atlattıZamanında bu kadar vaka bile yokken okulları kapatan ''Ziya Başkanımızı'' takip etmesi cidden anlamlı.
Ailem bügün hastahaneye gitti,hastahanedeki çoğu doktorlar corona vakalı olduğu için gelmemişler.
Vakalar desek eskisini aratmıyor. Aşılanma çok ama hala vaka da çok.
Bunun üstüne aşıda eklenince risk faktörü kalkıyor.bu varyant çok hızlı yayılıyo ama az etki bırakıyo bizim arkadaş 2-3 günde atlattı
100k vaka ama oda normal bulaş hızı maşallah 2SJ hızında ama kolay atlatıyorsunBunun üstüne aşıda eklenince risk faktörü kalkıyor.
Amcam 3 Doz Pfizer var 2 amcamdada bizde 2 Doz Sinovac
Bir Amcam oldu kötü birsey duymadık hamd olsun
Ersin Tatarda olmuş yeni grip gibi diyor
Aşılı olan Tedbirlere uyarsa 60 yaş üzeri değilse asla endise etmesin risk cok az.
Senin dediğine bakarsak AVM'lerdeki önlemlerle okullardaki önlemler bir o nasıl olacak hocam? Ayrıca AVM'ler, pazarlar, marketlerde ister istemez mesafe oluyor arada. Okullarda öğrencileri 30 santimetre mesafeli, önlem alınmayan yerlerde zorunlu tutmak onların yaşam hakkına kast etmektir.Asıl senin söylediğin biraz alakasız, evet korona tehlikeli bunda herkes hemfikir zaten. Ama onlime eğitimde olanlar da AVM'ye gitmeyecek mi pazara gitmeyecek mi markete gitmeyecek mi arkadaşlarıyla halı sahaya gitmeyecek mi ? Bunlar da okul kadar riskli. Tek kusuru okullarda bulmanız yanlış.
Bu virüsün okul yaşındaki kişileri öldürme oranı çoooook düşük yani yaşam hakkına kast etmek ile zerre alakası yok, kronik hastalıklılar ve yaşlılara etkisi var daha çok. Aslında okulların açılmasını destekliyorum ancak MEB bunu doğru bir şekilde gerçekleştirmiyor. 30 kişilik sınıflar (ki bu normal durumlarda bile çok saçma, 30 kişilik sınıfta odaklanmak çok zor oluyor hele arka sıralardaysanız) halinde değil de 15-20 kişilik sınıflar halinde eğitim olmalı devlet okulunda. Şu devlet okulu müdürleri genelde okulun en büyük odasını seçer, o odayı deri koltuklarla falan donatır bir de yetmezmiş gibi çelik kapı taktırırlar. O masraflar yerine sınıftaki kişi sayısı 15-20 olacak şekilde ayarlanıp okuldaki ekstra sınıflar da kullanılmalı bence.Senin dediğine bakarsak AVM'lerdeki önlemlerle okullardaki önlemler bir o nasıl olacak hocam? Ayrıca AVM'ler, pazarlar, marketlerde ister istemez mesafe oluyor arada. Okullarda öğrencileri 30 santimetre mesafeli, önlem alınmayan yerlerde zorunlu tutmak onların yaşam hakkına kast etmektir.
Bizim okuldaki sınıflar (çğunlıkla) bir salondan dağa küçükBu virüsün okul yaşındaki kişileri öldürme oranı çoooook düşük yani yaşam hakkına kast etmek ile zerre alakası yok, kronik hastalıklılar ve yaşlılara etkisi var daha çok. Aslında okulların açılmasını destekliyorum ancak MEB bunu doğru bir şekilde gerçekleştirmiyor. 30 kişilik sınıflar (ki bu normal durumlarda bile çok saçma, 30 kişilik sınıfta odaklanmak çok zor oluyor hele arka sıralardaysanız) halinde değil de 15-20 kişilik sınıflar halinde eğitim olmalı devlet okulunda. Şu devlet okulu müdürleri genelde okulun en büyük odasını seçer, o odayı deri koltuklarla falan donatır bir de yetmezmiş gibi çelik kapı taktırırlar. O masraflar yerine sınıftaki kişi sayısı 15-20 olacak şekilde ayarlanıp okuldaki ekstra sınıflar da kullanılmalı bence.