Neler Yeni

Zorin OS kurulum ekranında SSD'im görünmüyor!

lexerotk

80+ Bronze
Dual boot ile Zorin OS kurmaya çalışıyorum fakat Windows Boot Manager'ın yanına kur seçeneğini işaretleyip devam ettikten sonra olan ekranda sadece hard diskim görünüyor, SSD yok. Bu yüzden kuramadım. Sebebi nedir bilen var mı? Windows'u silmek istemiyorum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dual boot ile Zorin OS kurmaya çalışıyorum fakat Windows Boot Manager'ın yanına kur seçeneğini işaretleyip devam ettikten sonra olan ekranda sadece hard diskim görünüyor, SSD yok. Bu yüzden kuramadım. Sebebi nedir bilen var mı? Windows'u silmek istemiyorum.
SSD'de boş yer açıp farklı bir partition olarak ayırdın mı Zorin os için

lexerotk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

lexerotk

80+ Bronze

lexerotk

80+ Bronze

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Peki nasıl yapacağım hocam? Diske sağ tıklayınca sadece birimi küçült diye bir seçenek çıkıyor. O mu?
Evet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

En az 100 GB ayırmaya çalış full kurulum için yer varsa.

Yeni oluşturduğun birimi formatlayıp harf atamadan direkt görmesi lazım kurulum ekranında.

Görmezse ext4 olarak formatlayıp harf ata öyle dene.

Son düzenleme:

lexerotk

80+ Bronze
Evet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

En az 100 GB ayırmaya çalış full kurulum için yer varsa.

Yeni oluşturduğun birimi formatlayıp harf atamadan direkt görmesi lazım kurulum ekranında.

Görmezse ext4 olarak formatlayıp harf ata öyle dene.
Anladım hocam, deneyeceğim. Sonucu sonradan yazarım.

lexerotk

80+ Bronze
@Amanita Hocam sistemi kurdum fakat Nvidia sürücüsünü kurarken birden fazla seçenek sundu. Bende en üste 535 yazan bişey vardı, sanırım bu en son sürümdü diyip onu kurdum, yeniden başlatırken siyah bir ekran geldi ve bişeyleri algılayamadığına dair garip yazılar geldi ust üste bir sürü. Fotoğrafını çekecektim o sırada sistem yeniden başlatıldı, şuanlık her şey normal gibi ama sizce bu bir sorun yaratırmı?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
@Amanita Hocam sistemi kurdum fakat Nvidia sürücüsünü kurarken birden fazla seçenek sundu. Bende en üste 535 yazan bişey vardı, sanırım bu en son sürümdü diyip onu kurdum, yeniden başlatırken siyah bir ekran geldi ve bişeyleri algılayamadığına dair garip yazılar geldi ust üste bir sürü. Fotoğrafını çekecektim o sırada sistem yeniden başlatıldı, şuanlık her şey normal gibi ama sizce bu bir sorun yaratırmı?
Düzgün çalışıyorsa bir şey olmaz. Zorin OS kullanmadım önce ama ister terminalden update komutuyla ister dahili sistem uptade uygulamasıyla sistemin güncelleştirmelerini yap devam et.

lexerotk

80+ Bronze
Düzgün çalışıyorsa bir şey olmaz. Zorin OS kullanmadım önce ama ister terminalden update komutuyla ister dahili sistem uptade uygulamasıyla sistemin güncelleştirmelerini yap devam et.
Gece 3'e kadar pc başında uğraştığım için geri dönemedim hocam kusura bakmayın. Ekran kartında sorun yok gibi şuanlık fakat sesler berbat. Herhangi bir ses oynatmaya çalışırken Pat diye bir ses geliyor sesi oynatmaya başlarken. O da doğru sürücü kurulu olmamasından dolayı sanırım

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dediğim gibi kendi içerisinde update tool'u vardır oradan update edip sonra upgrade tool ile upgrade et.
Yada
Sudo apt update

Sudo apt upgrade

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,277
Üyeler
163,630
Son üye
ktwashere