Çözüldü✓ Gigabyte 7600 xt kaç watt psu gerek

efeyalcin

80+
Reaksiyon skoru
0
Yaklaşık 1 ay önce tebilondan aldığım kasada voltaj dalgalanması cıktı garantiye gönderdim psu değişti şuan msi 600 watt psu var ilk aldığımla aynısı ve ekran kartımın csde yani yüke bindiğinde pin girişlerinin ışığı yanıp sönüyor gigabyte sitesinde anormal güç olduğunda yanıp söner diyor amd sofware dan fps gpu cpu takip için monitör açtim dalagalanma olmuyor ama ışıgı yanıp sönüyor psu yetersizmi sizce ?

Ekler

• 1000010078.webp
    1000010078.webp
    80.5 KB · Hit: 21
CPU'nuz nedir? Direksiyon vs şeyler kullanıyor musunuz?

Yaklaşık 1 ay önce tebilondan aldığım kasada voltaj dalgalanması cıktı garantiye gönderdim psu değişti şuan msi 600 watt psu var ilk aldığımla aynısı ve ekran kartımın csde yani yüke bindiğinde pin girişlerinin ışığı yanıp sönüyor gigabyte sitesinde anormal güç olduğunda yanıp söner diyor amd sofware dan fps gpu cpu takip için monitör açtim dalagalanma olmuyor ama ışıgı yanıp sönüyor psu yetersizmi sizce ?
Bu modelde güç kaynağında herhangi bir anormallik olduğunda uyarı amaçlı ledler konmuş normalde 600w o karta yeterli fakat kaliteden kaliteye de değişebilir. kartın tdpsi 190w civarı

amd r5 7500f sistemim baya sade klavye mouse var sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu modelde güç kaynağında herhangi bir anormallik olduğunda uyarı amaçlı ledler konmuş normalde 600w o karta yeterli fakat kaliteden kaliteye de değişebilir. kartın tdpsi 190w civarı
en fazla 205 watt görüyor kart psu dandik değil msi yani

amd r5 7500f sistemim baya sade klavye mouse var sadece

600w çok çok rahat yeter bu sisteme.
Belki GPU'nun donanımsal olarak bir sıkıntısı olabilir. Bu da yanlış alarma sebebiyet veriyordur belki de.
Ani FPS düşüşleri alıyor musunuz? GPU'da aşırı ısınmalar? Kitlenmeler donmalar vs? Her şey normalse bence kafanıza takmayın. 190-200 arası TDP gören bir kart 7600 XT, CPU'nuzda öyle 65W TDP'li. Sade bir PC'de 600w çok rahatlıkla yeterli olur.

en fazla 205 watt görüyor kart psu dandik değil msi yani
Yetmesi lazım. Ben Rampage marka 500w PSU ile 7500F ve RX 6800 kullanıyorum. Kart 220w görüyor ona rağmen işlemci + ekran kartı full yükte sorun olmuyor.

600w çok çok rahat yeter bu sisteme.
Belki GPU'nun donanımsal olarak bir sıkıntısı olabilir. Bu da yanlış alarma sebebiyet veriyordur belki de.
Ani FPS düşüşleri alıyor musunuz? GPU'da aşırı ısınmalar? Kitlenmeler donmalar vs? Her şey normalse bence kafanıza takmayın. 190-200 arası TDP gören bir kart 7600 XT, CPU'nuzda öyle 65W TDP'li. Sade bir PC'de 600w çok rahatlıkla yeterli olur.
kart servise gitti bişey yok diye geri geldi yazılımda problem yok driverları değişip denedim düzelmiyor csde 1 2 kere drop yediğimi hatırlıyorum

kart servise gitti bişey yok diye geri geldi yazılımda problem yok driverları değişip denedim düzelmiyor csde 1 2 kere drop yediğimi hatırlıyorum

Sizin için yaptığım araştırmada en yakın örnek burayı buldum.
Bir kullanıcı AMD sürücüsünü güncelledikten sonra , LED ışığının sürekli yanık kaldığını belirtiyor. Bir kullanıcı tek bir kablo üzerinde iki konektör kullanarak bağlamış ve bu yüzden sürekli ışık yanıyormuş. Birisi de elektrik alt yapılarıın iyi olmadığı için bu uyarıyı verdiğini, PC'yi açtığında odanın ışığının zayıfladığını ve bu uyarı ışıkları yandığını söylemiş.

Taktığınız prizden bile kaynaklanabilir yani bu durum bakıldığı zaman.

hocam direksiyonu fişe takıyoruz bende 500w psu da kullanıyorum da onunla alakası yok usb ile pc ye bağalnıyor gücü prizden alıyor yani

hocam direksiyonu fişe takıyoruz bende 500w psu da kullanıyorum da onunla alakası yok usb ile pc ye bağalnıyor gücü prizden alıyor yani

Bazı direksiyon setlerinin kendi adaptörü olmuyor ve USB üzerinden çok yüksek güç çekiyor, bu yüzden sormuştum.

Sizin için yaptığım araştırmada en yakın örnek burayı buldum.
Bir kullanıcı AMD sürücüsünü güncelledikten sonra , LED ışığının sürekli yanık kaldığını belirtiyor. Bir kullanıcı tek bir kablo üzerinde iki konektör kullanarak bağlamış ve bu yüzden sürekli ışık yanıyormuş. Birisi de elektrik alt yapılarıın iyi olmadığı için bu uyarıyı verdiğini, PC'yi açtığında odanın ışığının zayıfladığını ve bu uyarı ışıkları yandığını söylemiş.

Taktığınız prizden bile kaynaklanabilir yani bu durum bakıldığı zaman.
bundan haberim var ama elektrikle ilgili bir problemim yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde occt testi yaptim psu gpuya yetiyormu diye bi hata almadım test sırasında gpu voltajı 935 geçmedi csye giriyorum 1180leri görüyor fazla voltajdan ısık yanarmı bilgisi olan varmı

Arkadaşlar çözdüm olayı artık ışığı yanmıyor kartın psu tam sınırdaymış galiba cpu soğutucunun ledini söktüm kaç watt kullanıyor bilmiyorum ama düzeldi şuan sistemime 600 watt tam yetiyor gpuyu da besleyebiliyor hallettim ama garip olan tebilon sitesinde ben atıyorum düşük bir toplama sistem seçtim varsayılan cpu gpu değiştirdim watt değeri yüksek olanları seçtim psu hâlâ düşük kalmaya devam ediyor bilgisi olmayan biri benim gibi böyle problemle karşılaşabilir

Geri