Biostar B650MT-E Pro anakart vga kırmızı ışık hk.

Forquad

80+
Reaksiyon skoru
0
Geçen gün game garaj'dan aldığım PerfEdge 5A sistemin ekran kartı kurulumunu sorunsuz bir şekilde yaptım, ilk açılışta hiçbir sıkıntı yaşanmadı ancak, sisteme ne zaman restart yapsam, restart yaptıktan sonra anakartta vga kısmı kırmızı ışık yanıyor, ekran yaklaşık 25 sn sonra geliyor. Sorunun kaynağı nedir ?
Zira restartlayıp kırmızı ışık yanıyor olduğu halde sistemde hiçbir sıkıntı yok.
(not: yalnızca restart işleminde bu oluyor zira her kapatıp açtığımda hiçbir sıkıntı yok)

Bios güncel mi ? eski kaldıysa belki bunla alakalı bir yama düzeltme vs gelmiş olabilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
yeni sistem kurdum bende de öyle oluyor o bi sorun olarak görmüyorum şahsen bende msi anakart var

bios güncelle aynı anakartı kullanıyorum bende düzeldi
eski gtx 1660 ti ekran kartımı bağladım, 5-6 kez restart yaptım sorun yok ama rtx 5060 ti da böyle bir sıkıntı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yeni sistem kurdum bende de öyle oluyor o bi sorun olarak görmüyorum şahsen bende msi anakart var
yani benim anakartta problem yok, az önce gtx 1660 ti ekran kartında test ettim hiçbir sıkıntı yok ama rtx 5060 ti da böyle bir sıkıntı var

bios güncelle aynı anakartı kullanıyorum bende düzeldi
bios nasıl güncellerim ?

eski gtx 1660 ti ekran kartımı bağladım, 5-6 kez restart yaptım sorun yok ama rtx 5060 ti da böyle bir sıkıntı var

yani benim anakartta problem yok, az önce gtx 1660 ti ekran kartında test ettim hiçbir sıkıntı yok ama rtx 5060 ti da böyle bir sıkıntı var

bios nasıl güncellerim ?
https://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=1142&data-type=DOWNLOAD

Karşıdan yükleme seçeneğine gel aşşada bios yazar ordan en üst yeni sürümü indir zip dosyasını klasöre çıkar ve flasha at f12 tuşuyla seç güncelliyor bi tık uzun sürüyor

Ekler

• Ekran Görüntüsü (2).webp
    Ekran Görüntüsü (2).webp
    80.2 KB · Hit: 17
evet bios güncellemesi gerekli 5060ti pci e 5.0 kullanmaya çalışıp pci e 4.0 arayüzlü anakartta açılmaya çalıştığından böyle oluyor.

evet bios güncellemesi gerekli 5060ti pci e 5.0 kullanmaya çalışıp pci e 4.0 arayüzlü anakartta açılmaya çalıştığından böyle oluyor.
anakart bios sürümü B65GQ220.BSS 5.35, kendi sitesinde de en son sürüm olarak bunu gösteriyor.
CSM enabled yaptığımda boot option filter seçeneği gösteriyor bunu uefi only olarak ayarladığımda bu sorun ortadan kalkıyor.
Ancak csm kapalı halde sisteme restart atarsam eğer vga red light aktif oluyor, görüntü pc açıldıktan 20 saniye sonra ekrana yansıyor, zira restartladıktan sonra bios menüye girmek bu şekilde imkansız oluyor. İlla ki kapat aç yapmam lazım.
her neyse, secure bootu aktifleştiremiyorum csm modundayken yoksa şu an benim için sıkıntı yok.

Ekler

• photo_2025-07-21_03-57-29.webp
    photo_2025-07-21_03-57-29.webp
    81.7 KB · Hit: 14
  • photo_2025-07-21_03-57-47.webp
    photo_2025-07-21_03-57-47.webp
    63 KB · Hit: 12
Geri