yazdığınız şeyleri bilmediğimi düşünmene sebep olan nedir anlamadım. yazdığınız şeyleri biliyorum ve yanlış konuşup yanlış yönlendiriyorsunuz. neden diye soracak olursanız olay sadece strobe değil. ulmb olan monitör sayısı neredeyse sıfır elmb var oda +1.5 - 2.5 ms koyuyor monitöre haliyle kullanamıyorsunuz. zowie rakip olabilecek tek monitör bu konuda
Asus TUF Gaming VG258QM
Asus ROG Swift Pro PG248QP
bu iki model birinin sıfırı satılmıyor ( overpriced ) diğeri zaten 540hz ve overpriced
Yanlış bilgilendirmeniz hayırlı olsun. Bana baştaki gibi söyleyip de yanlış bilgilendirme atılan her kişi için birkaç dolar atsaydım şu an güzel param olurdu.
ULMB ve ELMB aynı şeyler. İkisi de strobe teknolojisi. ELMB Asus'taki adı, ULMB Nvidia'daki adı, DyAc Zowie, PureXP Viewsonic, Motion Blur Reduction LG, VRB (Visual Response Boost) Acer, MPRT Mode MSI.
Bunların tamamı backlight strobe teknolojisidir. Her marka kendi adını koyar. Tıpkı Overdrive'a yaptıkları gibi.
Ve strobe çalışma şeklinden dolayı Input Lag'ı arttırır. +1.5-2.5ms dediğiniz odur (Monitör tepki süresi ile karıştırılmaması gereken, tamamen ayrı bir kavramdır) ki bu çok küçük bir değerdir. Bırakın kullanılmaz yapmayı anlamanız dahi mümkün değil. Hassas cihazlar olmadan ölçemezsiniz bile. Aynı şey DyAc vs. için de geçerlidir.
kısaca zowie'nin yaptığını yapan 20k altı monitör yok varsa söyleyin bende öğreneyim. incelemesini atarsanız sevinirim ama gidipte kağıt üstü değerler atmayın. ayrıca ben monitörü 2. el 15bin liraya aldım. sıfır fiyatını vermeyi kesinlikle mantıklı bulmuyorum. 15k bütçeyle varsa eşiti söylerseniz sevinirim merak ettim bende
Tam tipik bir insanımız ya. Hiç şaşmaz. Sizin gibi milyon tane adam gördüm. Aldı ya, en iyisini aldı. Ondan daha iyisini alacak adam var mı bu dünyada?
Var tabii ki, hem de daha iyi. Konunun başından beri o monitör konuşuyor zaten. XG2431. Bu da buyrun ufo testi:
Bu da sizin elinizdeki monitör:
Bu da gayet hızlı bir 240Hz strobe olmadan (27GR83Q-B):
XG2431'in sizin elinizdeki monitörün yarısı fiyatında olduğunu hatırlatırım. Üstelik XG2431 tek değil. Daha detaylı incelemelerine bakmadım ama Asus da o 10-15K aralığında Strobe için monitör çıkardı.
Ek1: İnceleme linki istemişsiniz. Buyrun dünya çapında monitör incelemelerinden birinin incelemesi:
Ek2: Buyrun "+1,5-2.5ms ekler" diyerek bahsettiğiniz input lag değeri:
Görüldüğü üzere XG2431 XL2546K'yı geçmiş. Önemli değil ama yanlış bilgilendirme yaptığınız için atıyorum.
ÖNEMLİ EK3: Elinizdeki Zowie modeline strobe açısından kötü demiyorum. Bu yanlış anlaşılmasın. Zowie çok pahalı satıyor. Ve sizin dediğniiz "Zowie tek bu konuda, rakibi çok az." sözünüzü çürütüyorum. Daha önce de söylediğim gibi, evet eskiden azdı. Artık değil.