🔥İndirim Xg2431 blur busters 2.0 sertifikalı 240hz İPS monitör 10.950 TL

Bilmeyenler için 240 hz en hızlı ips monitör bu. Premium bir ekranı var.. Ancak deli gibi fps oynıcam dıyorsanız 240 hz zowie alın sizin için daha iyi olur ben zowie'ye geçince seviye atladım inanılmaz birşeymiş İPS düşünenler için 240hz daha iyisi yok..
Hangi modeli aldın?

Özellikleri güzel dolgun ama o çerçeve kalınlığı nedir öyle? Şunu yap ince çerçevesiz estetik dursun biraz.
konuyu kirletmek istemem ancak ben bu zowie monitörü aldıgımda nedir bunun makarası ki bu kadar pahalı tiribindeydim alınca anladım ki bilmediğim bir teknolojiymiş. Dediğin kalınlık falan umrunda olmuyor 24.5 inc hissi var monitörde ve inanılmaz bir şey bu dyac mıdır nedir. görüntü o kadar net ki 1280x960 çözünürlükte 1080p netliğinde oyun oynuyorum öyle diyim. rekabetçi oyuncular bunla oynayarak resmen avantaj sağlıyorlarmış ben size diyim

tamam bozuyor zaten ama biraz daha canlı ve doygun bir renk görmek istediğim için açıyorum lakin siyahlar pixelleşiyor daha önce hiçbir monitörümde böyle bir şey olmamıştı
XG2431 zaten renk kalitesi açısından vasat bir model. Bunun için almamalıydınız.

Var olmayan donanımsal bir özelliği yazılımla elde etmeye çalışıyorsunuz. O ayarla bir şeyi arttırırken pek çok şeyi bozarsınız. Kalibrasyonlar cihazla yapılır ki yaptığınız kalibrasyon bile değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

konuyu kirletmek istemem ancak ben bu zowie monitörü aldıgımda nedir bunun makarası ki bu kadar pahalı tiribindeydim alınca anladım ki bilmediğim bir teknolojiymiş. Dediğin kalınlık falan umrunda olmuyor 24.5 inc hissi var monitörde ve inanılmaz bir şey bu dyac mıdır nedir. görüntü o kadar net ki 1280x960 çözünürlükte 1080p netliğinde oyun oynuyorum öyle diyim. rekabetçi oyuncular bunla oynayarak resmen avantaj sağlıyorlarmış ben size diyim
Öyle zaten. Ancak Zowie'nin esprisi o özelliği en iyi yapmasıydı. Ve son yıllarda onun kadar iyi yapıp ondan ucuz veren bir sürü model çıktı. Viewsonic'in, Asus'un vs. Dolayısıyla çoğunlukla önermiyoruz, özellikle de alt bütçede.

Ayrıca bahsettiğiniz netlik ile çözünürlüğün uzaktan yakından alakası yok. O ayarın yaptığı şey hareket bulanıklığını gidermektir. Ekrandaki hareketli nesneleri bulanık görürsünüz monitörün ve gözünüzün çalışma şeklinden dolayı. O ayar ise bu bulanıklığı kaldırır. Detay için şu konuyu okuyunuz:

XG2431 zaten renk kalitesi açısından vasat bir model. Bunun için almamalıydınız.

Var olmayan donanımsal bir özelliği yazılımla elde etmeye çalışıyorsunuz. O ayarla bir şeyi arttırırken pek çok şeyi bozarsınız. Kalibrasyonlar cihazla yapılır ki yaptığınız kalibrasyon bile değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öyle zaten. Ancak Zowie'nin esprisi o özelliği en iyi yapmasıydı. Ve son yıllarda onun kadar iyi yapıp ondan ucuz veren bir sürü model çıktı. Viewsonic'in, Asus'un vs. Dolayısıyla çoğunlukla önermiyoruz, özellikle de alt bütçede.

Ayrıca bahsettiğiniz netlik ile çözünürlüğün uzaktan yakından alakası yok. O ayarın yaptığı şey hareket bulanıklığını gidermektir. Ekrandaki hareketli nesneleri bulanık görürsünüz monitörün ve gözünüzün çalışma şeklinden dolayı. O ayar ise bu bulanıklığı kaldırır. Detay için şu konuyu okuyunuz:
yazdığınız şeyleri bilmediğimi düşünmene sebep olan nedir anlamadım. yazdığınız şeyleri biliyorum ve yanlış konuşup yanlış yönlendiriyorsunuz. neden diye soracak olursanız olay sadece strobe değil. ulmb olan monitör sayısı neredeyse sıfır elmb var oda +1.5 - 2.5 ms koyuyor monitöre haliyle kullanamıyorsunuz. zowie rakip olabilecek tek monitör bu konuda

Asus TUF Gaming VG258QM
Asus ROG Swift Pro PG248QP

bu iki model birinin sıfırı satılmıyor ( overpriced ) diğeri zaten 540hz ve overpriced

kısaca zowie'nin yaptığını yapan 20k altı monitör yok varsa söyleyin bende öğreneyim. incelemesini atarsanız sevinirim ama gidipte kağıt üstü değerler atmayın. ayrıca ben monitörü 2. el 15bin liraya aldım. sıfır fiyatını vermeyi kesinlikle mantıklı bulmuyorum. 15k bütçeyle varsa eşiti söylerseniz sevinirim merak ettim bende

edit: eklemeyi unutmuşum normalde Asus Rog Swift PG27AQN vb 27 inch 2k monitörler var ancak onlar 27 inch oldugu için bu kategoriye koymadım. rekabetçi oyunculuk için yazmıştım

indirim yok ancak bu monitör kolay kolay satışa çıkan bir monitör değil o yüzden paylaşım için teşekkürler...

Bilmeyenler için 240 hz en hızlı ips monitör bu. Premium bir ekranı var.. Ancak deli gibi fps oynıcam dıyorsanız 240 hz zowie alın sizin için daha iyi olur ben zowie'ye geçince seviye atladım inanılmaz birşeymiş İPS düşünenler için 240hz daha iyisi yok..

edit: satıcı idefixmiş hakkında kötü ithamlar var internette bir gezinip satıcıyı araştırın derim. kargoyu geç verdikleri söyleniyor..
zowie geçince nasıl level atladınız
240 hz olan iki farklı panel aynı hz hisettirmiyor mu?

yazdığınız şeyleri bilmediğimi düşünmene sebep olan nedir anlamadım. yazdığınız şeyleri biliyorum ve yanlış konuşup yanlış yönlendiriyorsunuz. neden diye soracak olursanız olay sadece strobe değil. ulmb olan monitör sayısı neredeyse sıfır elmb var oda +1.5 - 2.5 ms koyuyor monitöre haliyle kullanamıyorsunuz. zowie rakip olabilecek tek monitör bu konuda

Asus TUF Gaming VG258QM
Asus ROG Swift Pro PG248QP

bu iki model birinin sıfırı satılmıyor ( overpriced ) diğeri zaten 540hz ve overpriced
Yanlış bilgilendirmeniz hayırlı olsun. Bana baştaki gibi söyleyip de yanlış bilgilendirme atılan her kişi için birkaç dolar atsaydım şu an güzel param olurdu.

ULMB ve ELMB aynı şeyler. İkisi de strobe teknolojisi. ELMB Asus'taki adı, ULMB Nvidia'daki adı, DyAc Zowie, PureXP Viewsonic, Motion Blur Reduction LG, VRB (Visual Response Boost) Acer, MPRT Mode MSI.
Bunların tamamı backlight strobe teknolojisidir. Her marka kendi adını koyar. Tıpkı Overdrive'a yaptıkları gibi.

Ve strobe çalışma şeklinden dolayı Input Lag'ı arttırır. +1.5-2.5ms dediğiniz odur (Monitör tepki süresi ile karıştırılmaması gereken, tamamen ayrı bir kavramdır) ki bu çok küçük bir değerdir. Bırakın kullanılmaz yapmayı anlamanız dahi mümkün değil. Hassas cihazlar olmadan ölçemezsiniz bile. Aynı şey DyAc vs. için de geçerlidir.
kısaca zowie'nin yaptığını yapan 20k altı monitör yok varsa söyleyin bende öğreneyim. incelemesini atarsanız sevinirim ama gidipte kağıt üstü değerler atmayın. ayrıca ben monitörü 2. el 15bin liraya aldım. sıfır fiyatını vermeyi kesinlikle mantıklı bulmuyorum. 15k bütçeyle varsa eşiti söylerseniz sevinirim merak ettim bende
Tam tipik bir insanımız ya. Hiç şaşmaz. Sizin gibi milyon tane adam gördüm. Aldı ya, en iyisini aldı. Ondan daha iyisini alacak adam var mı bu dünyada?

Var tabii ki, hem de daha iyi. Konunun başından beri o monitör konuşuyor zaten. XG2431. Bu da buyrun ufo testi:
mWRDtQa.webp

Bu da sizin elinizdeki monitör:
1753364137116.webp

Bu da gayet hızlı bir 240Hz strobe olmadan (27GR83Q-B):
1753364039660.webp

XG2431'in sizin elinizdeki monitörün yarısı fiyatında olduğunu hatırlatırım. Üstelik XG2431 tek değil. Daha detaylı incelemelerine bakmadım ama Asus da o 10-15K aralığında Strobe için monitör çıkardı.

Ek1: İnceleme linki istemişsiniz. Buyrun dünya çapında monitör incelemelerinden birinin incelemesi:
Ek2: Buyrun "+1,5-2.5ms ekler" diyerek bahsettiğiniz input lag değeri:
1753364637746.webp

Görüldüğü üzere XG2431 XL2546K'yı geçmiş. Önemli değil ama yanlış bilgilendirme yaptığınız için atıyorum.

ÖNEMLİ EK3: Elinizdeki Zowie modeline strobe açısından kötü demiyorum. Bu yanlış anlaşılmasın. Zowie çok pahalı satıyor. Ve sizin dediğniiz "Zowie tek bu konuda, rakibi çok az." sözünüzü çürütüyorum. Daha önce de söylediğim gibi, evet eskiden azdı. Artık değil.

Son düzenleme:
Kronik sorunlu bu alınmaz

Kronik sorunlu bu alınmaz
:D
Açıkla bakalım nedenmiş. 3-4 yıllık monitör ve düzenli olarak strobe ile ilgilenenler tarafından alınır. Ben ilk defa duyuyorum 3 yıldır bu monitörü bilmeme rağmen. Öyle kronik diyip yazıp gitme yok. Açıklamazsan yanlış bilgilendirme yiyeceksin.

zowie geçince nasıl level atladınız
240 hz olan iki farklı panel aynı hz hisettirmiyor mu?
360hz oled bile hareket halinde bulanık gözüküyor. Yani 1ms ve daha düşük tepki süresine sahip oledlerde bile hareket halinde bulanık bir görüntü görüyorsunuz. Gtg değeri griden griye tepki süresini ifade ederken mprt de hareket bulanıklığını ifade ediyor. Ne kadar düşük mprt o kadar iyi. Hareket bulanıklığını azaltmanın 2 yolu var. Birincisi yüksek hz değerine sahip monitör almak, ikincisi backlight strobing teknolojisi iyi çalışan bir monitör almak.

Ayrıca eğer tepki süresi kötüyse yüksek hz monitörlerde bulanık gözükebiliyor.

540hz olmasına rağmen olması gerekenden biraz daha bulanık.
IMG_3725.webp

Backlight strobing teknolojisi monitör türüne bağlı olarak, arka ışığına titreşim ekleyerek veya gerçek karelerin arasına siyah kareler ekleyerek hareket bulanıklılığını azaltır. Dyac, pure xp, aim stabilizer, ulmb, elmb, MBR vb isimlendirmelere sahiptir fakat amaç aynı, hareket bulanıklığını azaltmak.

Geri