Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Okumayın! (İşsizlik İçerir)

gfx_25

80+
Reaksiyon skoru
4
Artık bilişim sektöründe çok büyük işsizlik var okuyanlar bırakıyor başka bölümlere hukuk tıp vs. alanlara geçiyorlar. Bilgisayar Bilişim ve Yazılım sektörü artık eskisi gibi değil..

bunu bir yazılımcının ağzından duymadıkça pek inanasım gelmiyor bende siber mühendisi olmak istiyorum

Piyasanın 'kaşarları' diyebileceğimiz kişileri, yapay zeka yardımıyla artık birden fazla alanda tek başına iş yapabiliyor. Örneğin, önceden front-end ve back-end olarak ikiye ayrılan yazılım geliştirme işleri, artık 'full stack' geliştiriciler tarafından tek başına yapılabiliyor. Bu tür yeteneklere sahip kişilerin sayısı giderek artıyor. İşsiz kalanlar ise genellikle kendini geliştirmeyen kişiler oluyor. Meraklı, sürekli araştıran ve yeni şeyler öğrenmeye istekli kişiler ise rahatlıkla iş bulabiliyor.

Piyasanın 'kaşarları' diyebileceğimiz kişileri, yapay zeka yardımıyla artık birden fazla alanda tek başına iş yapabiliyor. Örneğin, önceden front-end ve back-end olarak ikiye ayrılan yazılım geliştirme işleri, artık 'full stack' geliştiriciler tarafından tek başına yapılabiliyor. Bu tür yeteneklere sahip kişilerin sayısı giderek artıyor. İşsiz kalanlar ise genellikle kendini geliştirmeyen kişiler oluyor. Meraklı, sürekli araştıran ve yeni şeyler öğrenmeye istekli kişiler ise rahatlıkla iş bulabiliyor.
Katılıyorum benim kuzen mesela 6 yıllık 3D modellemeci, ama kendini yazılım alanındada geliştiriyor. Hem kodlama öğreniyor hemde 3D modellemede Profesyonel seviyede zaten para kazanıyor. Önemli olan gireceği şirketlerde bu özelliğinden faydalanmak isteyen patronlara kanmaması olucak tek maaşla birden fazla iş TR nin her sektöründe mevcut.

Aşırı rekabet olan bir alanda birkaç haber ve websitesine bakıp, yazılımda neden bottom 10% kovuluyor ve yerine daha uzman kişiler alınıyor demek çok saçma. Hızla gelişen bir alan adapte olamayanı yuttuğu gibi entry level işleri ai ile kolayca yapabildikleri için şaşırtmıyor tablolar. Okumak isteyen varsa okusun ama kendini geliştirsin, öyle yan gel yat sonra neden iş bulamıyoruma dönmesin sonra.

tıp okuyacaksın aga

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,534
Üyeler
183,134
Son üye
ch54
Geri