Bios güncellenirken elektrik kesildi

denedim fakat ışık yanıp sönmedi. galiba tek çözüm bios bilgisayarcıya götürüp programlamak
Yanlış yaptın büyük ihtimalle hocam.
1) Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir.
2) Biçimlendirdikten sonra buradan https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-PLUS/support 7C56v1C BIOS dosyasını indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart. Ondan sonra E7C56AMS.1C0 dosyasının adını MSI.ROM yap.
3) Ondan sonra anakartında bu işaretlediğim bölüme flash belleğini tak. Taktıktan sonra BIOS Button'a bir defa basıp bekle. Ondan sonra ışık yanıp sönmeye başlayacak. (Bu işlemi yaparken bilgisayara güç kablon takılı olsun ama bilgisayar kapalı durumda olsun. Bilgisayarı açma yani.)
Ekran Görüntüsü (469).jpg

merhaba konu üzerinden 4 sene geçmiş bendede aynı anakart var ve aynı sorunu yaşadım nasıl çözdünüz acaba?
Tesadufen mesaji gordum. Eger gigabytelardaki dual bios ise guc tusuna uzun sure basili tutunca kendiliginden duzelir yedek bios sayesinde. Yok eger single bios ise o halde eeprom cihazi lle baska bir bilgisayarda bios cipini programlayarak duzeltebilirsin. Kaynak makinesi agzi veya pense gibi bir klips ile bios cipine tutturacan kablonun diger tarafini usb yi bilgisayara takican. Eger bios cipine klips otumuyorsa mecbur ya ayni bios pilinden olup onu eeprom cihazina lehimle yapistirip programlayacan. Sonra is bittikten sonra sokup anakarttaki eski bios cipini lehim makinesi ile isitip sokucen. Sonra yenisini takican. Yada eskisini lehim makinesi ile isitip sokucen sonra eeprom cihazina yapistirip usb ile programlayacan. Ardindan eeprom cihazindan sokup anakarta geri yapistirican. Ama bunlar biraz zor isler lehim flan bilmiyorsan. En iyisi dedigim gibi kablo ile klips yardimiyla isi halletmek. Bu sekilde olmamasi icin bir neden goremiyorum.

Haa butun bu islemleri yaparken arizali anakartin elektrikle butun baglarinin kesik olmasi gerek. Yok yine de yapamazsan ve cevrende de tanidik guvenilir bilgisayarci yoksa Zonguldakdaki Ismail Turkogluna anakarti kargoyla gonderebilirsin. Onun icin de baya iyi diyorlar. Hatta elinde eski bozuk elektronik aletler parcalar varsa onlari da kendisine gonderip fiyatta bir miktar indirim yapman mumkun. Kendi youtube kanalinda surekli bilgisayar anakart tamir videolari yayinliyor. Kendi sitesinde de nvme m2 ssd destegi olmayan eski anakartlarda m2 ssd aparatiyla bios boot menusunde m2 ssd nin gozukmesi icin bios dosyalari paylasiyor ve bu dosyalarin nasil yapilacagini da yine kendi sitesinde anlatiyor.
[email protected]
[email protected]

Son düzenleme:
Geri