8GB VRAM'in 2025'te yetersiz oluşu

Hocam peki 4070 kaç sene gider 1080p Ultra da DLSS FG Açık şekil de 12 bine aldım 6 ay garantili hiçbir sıkıntısı yok, kutu fatura garantisi var arkadaşım yakın borcundan dolayı acil satmak istedi, farklı birinin işi görüleceğine senin görülsün dedi. Yani RTX 4070 orta segmentli bir kart mı demek istiyorsunuz? 70 serisi sonuçta.
4070 hala gayet yeterli bir 1440p kartı. Gelecek ne getirir bilemeyiz ama 1080p ultra'ya kadar düşerim diyorsanız çok uzun süreler sizi götürecektir rahatça, güzel fiyata almışsınız hayırlı olsun.

Half life 2 rtx,farming sim 25 gibi oyunlarda bile 5070ti ile 2k ultrada 15,5k vram kullanımı görüyorum. 5060ti gibi bir kart bunları 2kda kaldırır mı kaldırır ama vram yetmiyor 8gb olanda. 13 yıllık gta 5'te bile 8gb altına düştüğünü görmedim.
Gta v te benim kart 3 gb zor kullanıyor 8gb kullandırmayı nasıl başardın

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Che_
bu nvdianın 8gb koymasını nasıl savunabilirsin adam daha fazla kar etmek icin 8gb koyuyor zeki oldugundan değil senide hayatında hiç kullanmayacagın yazılımlarla gözünü boyuyor kısacası 8gb yetersiz bukadar basit bunu savunmayın yetersiz işte :D

Vallaha hocam 12ye içi açılmış giriş modeller var. 14e etiket üzerinde kutulu rog strix aldım
6900xt alabilirdin o fiyata kral hem 16gb wramı var hemde performans olarak çok daha iyi

1000066116.webp

rtx için 8gb ram yeterli değil ama rtx kapalıyken genel olarak yeterli

Vram in hiçbir anlamı kalmadı artık

O nasıl düşüş öyle 😅. Nvidia'da vram kullanımını düşürecek bir teknoloji üzerinde çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

6900xt alabilirdin o fiyata kral hem 16gb wramı var hemde performans olarak çok daha iyi
Çok daha iyi olduğunu biliyorum hocam. Hem Nvidia denemek için hemde 1080pde kullanacağım için 3080 aldım.

Geri