Ups almali miyim akim korumali priz yeter mi

ayranli_tuz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
345
Yeni bilgisayar aldim psu a segment ve yasadigim yerde nadiren elektrik kesiliyor, malum sicak yaz gunlerinde ara sira da olsa kesilebiliyor akim korumali priz alsam yeter mi

Yeni bilgisayar aldim psu a segment ve yasadigim yerde nadiren elektrik kesiliyor, malum sicak yaz gunlerinde ara sira da olsa kesilebiliyor akim korumali priz alsam yeter mi
Akım korumalı farklı bişi bulunduğunuz bölgede akım dalgalı ise yani yüksek veya düşük geliyorsa iş yapar ups elektirik gitmelerinde işe yarar ama psunuz a segmentse ve çok fazla elektirik gitmiyorsa gereksiz olur

Akım korumalı kafii çok kesilse bile kafii ups sürekli sistemi ayakta tutmak zorunda olanların işine gelir.

Akım korumalı farklı bişi bulunduğunuz bölgede akım dalgalı ise yani yüksek veya düşük geliyorsa iş yapar ups elektirik gitmelerinde işe yarar ama psunuz a segmentse ve çok fazla elektirik gitmiyorsa gereksiz olur

Akım korumalı priz en fazla ciddi voltaj yükselmelerinde iş görür, voltaj dalgalanmalarına karşı korumaz. Onun için voltaj regulatörü gerekli.

voltaj sürekli dengesiz geliyorsa ve elektrik kesintisi sık yaşamıyorsanız akım korumalı priz yeterli olacaktır lakin sürekli elektrik kesintisi yaşıyorsanız ups almanızı öneririm.

Benim upsye yerim yok ancak gold ve kaliteli bir psu kullandığım için 3 kez elektrik kesintisine karşın bir sorun olmadı. Yinede yeriniz ve bütçeniz varsa almanız gereken bir alet.

Güç kaynağının içinde MOV denilen parça varsa zaten akım korumalı prizin işini yapabiliyor. Akım korumlaı priz ile ekstra koruma sağlarsınız yıldırım gibi olaylarda.

Güç kaynağı modeliniz nedir? Hold_UP süresi iyi ise bir şey olmaz elektrik kesintilerinde.(çok çok fazla yaşanmıyorsa)

Benim upsye yerim yok ancak gold ve kaliteli bir psu kullandığım için 3 kez elektrik kesintisine karşın bir sorun olmadı. Yinede yeriniz ve bütçeniz varsa almanız gereken bir alet.
Frisby 600w psu ile 7- 8kere falan elektrik kesintisine denk geldim hicbir sorun yasamadim 5 senede
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Lian li edge golda geciyorum su an

Güç kaynağının içinde MOV denilen parça varsa zaten akım korumalı prizin işini yapabiliyor. Akım korumlaı priz ile ekstra koruma sağlarsınız yıldırım gibi olaylarda.

Güç kaynağı modeliniz nedir? Hold_UP süresi iyi ise bir şey olmaz elektrik kesintilerinde.(çok çok fazla yaşanmıyorsa)
Lian li edge 850w gold

Frisby 600w psu ile 7- 8kere falan elektrik kesintisine denk geldim hicbir sorun yasamadim 5 senede

Lian li edge golda geciyorum su an

Lian li edge 850w gold
7 8 az hocam bizim burda çok kesiliyor. Sorun olursa ssd, psu dışında düşük zaten zarar görmesi artık yeni nesil korumalar var.

Sadece sneider veya tuncmatigin akim korumali prizini alayim o zaman

Peki hangisi yıldırımlara karşı korur ups mi akım korumalı priz mi
Akım korumalı korur ama yıldırım çarpsa koruyacağınız ilk şey pc olmamalı. Topraklama vardır zaten şehir içindeyseniz.

Ups elektrk kesintisine karşıda korur yıldırıma karşıda korur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,124
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri