Yeni topladığım sistem için anakart yetersiz mi ?

Reaksiyon skoru
0
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran kartı : Asus PRIME-RX9070XT
SSD: Lexar 1 TB NQ790
Ram: Lexar 32 GB Cl36 6000 mhz
Anakart: Asus PRIME B650M-R
İtopya üzerinden topladım, o an anakart özelleştirme seçeneklerinde uygun model bulamadım ve bu anakartı seçtim. Bir sorun yaşar mıyım ? Bir kaç ay idare ettikten sonra bu anakartı değiştirecek olsam hangisini tercih etmeliyim ? Ayrıca saçma bir soru olacak ama yurtdışından uygun RTX 5080 getirtmek mantıklı olur mu ?

Elindeki ekran karti her oyunu 2k da ultra 100fps uzeri rahat aciyor ekrann karti alip bosa para harcama.

Simdi gelelim anakart kismina.
9800x3d tdp 120watt olarak cekiyor yui altinda degerler degisken olur islemci kendini boost ettiginde daha fazla guc cekmesi gerekir ve anakarttaki sol ustte gordugun o metalin altindaki vrm yollarindan ceker. Guclu bir islemci kullandigindan o vrm yollari isinabilir sogutmasi yeterli kalmayabilir.

Egerki sadece oyun normal kullanik vs olarak kullaniyorsan sorun cikmaz ama egerki uzun sureli renderlar is odakli program kullanimlari gibi yuk altinda kullanacaksan sorun cikabilir.

Ben o butcelerde bi ssitem toplayabildiysen anakartida degistirebilirsin taraftariyim ama dedigim gibi agir is render kullanmiyosan yeterli olur gibi.

Kasanin bakimini duzenli yap sistemin isinmasin. Kasanin hava akisinin duzgun oldugundan ekin ol, analartin sogutma fani olmadigindan kasanin icinde donen havayla soguyor.

Sadece oyun ve normal kullanimda sorun olmaz diye dusunuyorum.

Biosunu guncellemeyi unutma.

Iyi eglenceler

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran kartı : Asus PRIME-RX9070XT
SSD: Lexar 1 TB NQ790
Ram: Lexar 32 GB Cl36 6000 mhz
Anakart: Asus PRIME B650M-R
İtopya üzerinden topladım, o an anakart özelleştirme seçeneklerinde uygun model bulamadım ve bu anakartı seçtim. Bir sorun yaşar mıyım ? Bir kaç ay idare ettikten sonra bu anakartı değiştirecek olsam hangisini tercih etmeliyim ? Ayrıca saçma bir soru olacak ama yurtdışından uygun RTX 5080 getirtmek mantıklı olur mu ?
Anakartın kendi sitesinde desteği var mı diye bak kasan atx ise b650 rog ve b850 rog veya x870 aorus lar iyidir eğer matx ise aorus ve rog dışı opsiyonun yok

Geri