Wartales Güncel Türkçe Yama + Tüm DLC'ler (AI)

Mellon1

80+
Reaksiyon skoru
14
Önden söyleyeyim, Ben bir oyun çevirmeni veya çevirme yapacak kadar iyi ingilizceye sahip biri değilim. Bu yamayı, oyunu güncel sürüm + tüm DLC’lerle Türkçe oynamak istediğim için yapay zekâ (GPT-5 Thinking) çevirisi ile hazırladım. Birkaç test yaptım, şimdilik sorun görmedim. İsteyen olur diye sizlerle de paylaşıyorum.

DLC'ler ve Sürüm
Son sürüm : v1.0.43579
The Fief > Yeni DLC
The Skelmar invasion
The Tavern Opens
The Beast Hunt
Pirates of Belerion
The Pits

Ekran görüntüsü 2025-08-23 154507.webp

Kurulum Xbox : İndirdiğiniz 2 dosyayı oyunun kurulu olduğu yerdeki dosyalar ile değiştirin başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Kurulum Steam : İndirdiğiniz res.pak dosyasını oyunun kurulu olduğu yerdeki ile değiştirin yeterli.
Eğer steam sürümünde
(export_en ve texts_en) dosyalarını görürseniz onları silip res.pakı değiştirmeniz yeterli olur veya indirdiğiniz dosyadaki (export_en ve texts_en) dosyaları ile değiştirebilirsiniz.

İndirme Linki Xbox : Wartales Türkçe Yama (Güncellendi 01/09/2025) Xbox henüz DLC güncellemesini getirmemiş !
İndirme Linki Steam : Wartales Steam Türkçe Yama (Güncellendi 05/10/2025)

İyi oyunlar! 🙂

Son düzenleme:
steamden olmuyo cidden lütfen çözüm bulun kaç aydır oynayamıyorum canım çok istiyo be ingilizce tat vermedi valla

Arkadaşımızın sağlamış olduğu dosyayı ben Steam için paketledim. Kendisi tarafından belirtilen (v1.0.42273) sürümü için hazırlanmış dil dosyasının bulunduğu res.pak dosyasını buradan indirebilirsiniz. Linki kaldırdım oyuna gelen son patch(v1.0.43355) ile güncel çeviri dosyası elimizde olmadığından geçerli bir yama yok elimde. (26.09.2025)
İndirdikten sonra oyunun dosya dizinine atarak kullanabilirsiniz.

İlerleyen güncellemelerde dil dosyası güncellenir ve Steam için kendiniz paketlemek isterseniz:

1. Gerekli Dosyaları ve Araçlar

2. Paketi Çıkartma (Unpack)

1. quickbms.exe dosyasını çalıştırın (pak dosyanız 4 GB’tan büyükse quickbms_4gb_files.exe’yi kullanın).
  2. Açılan pencerede Shiro_Games_PAK_script.bms dosyasını seçin.
  3. Input archive olarak oyunun klasöründeki res.pak dosyasını seçin. (yada başka bir yere bu pak dosyasını yedekleyerek onu seçin)
  4. Output folder olarak boş bir klasör belirleyin (örnek: C:\Users\...\Downloads\qbms\output\).
  5. İşlem tamamlandığında klasörde lang, content, materials gibi klasörler oluşacaktır.

3. Dosyaları Düzenleme

• Çıkardığınız dizinde yalnızca lang klasörü kalsın. Diğer tüm klasörleri ve dosyaları silin.
  • lang klasörünün içine, konu sahibinin paylaştığı dosyaları (yada elinizdeki güncel dil dosyalarını) kopyalayın.
    • ⚠️ Eğer ileride güncel yamalar gelirse bunları kullanabilirsiniz.

4. Yeniden Paketleme (Repack)

1. QuickBMS’i çıkardığınız klasördeki reimport3_localizations.bat dosyasını çalıştırın.
  2. Sırayla şu seçimleri yapın:
    • Script: Shiro_Games_PAK_script.bms
    • Input archive: Oyun klasöründeki res.pak (⚠️ Burada .pak arşivini seçin, yedek bir dosyada çalışıyorsanız onu seçin)
    • Output folder: Unpack ettiğiniz klasör (örnek: C:\Users\...\Downloads\qbms\output\).

Bu adımların ardından input archive olarak seçmiş olduğunuz res.pak dosyanız tekrar derlenecek hazırlanmış olacak. Oyunun dosya dizinine atarak oyunu oynayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yeni güncelleme gelmiş tam ben oyuna başlayacağım zaman. Yeni versiyonu hazırlama ihtimalin var mı?

Arkadaşımızın sağlamış olduğu dosyayı ben Steam için paketledim. Kendisi tarafından belirtilen (v1.0.42273) sürümü için hazırlanmış dil dosyasının bulunduğu res.pak dosyasını buradan indirebilirsiniz. (21.09.2025 paketlendi)

İlerleyen güncellemelerde dil dosyası güncellenir ve Steam için kendiniz paketlemek isterseniz:

1. quickbms.exe dosyasını çalıştırın (pak dosyanız 4 GB’tan büyükse quickbms_4gb_files.exe’yi kullanın).
  3. Input archive olarak oyunun klasöründeki res.pak dosyasını seçin. (yada başka bir yere bu pak dosyasını yedekleyerek onu seçin)
  4. Output folder olarak boş bir klasör belirleyin (örnek: C:\Users\...\Downloads\qbms\output\).
  5. İşlem tamamlandığında klasörde lang, content, materials gibi klasörler oluşacaktır.

3. Dosyaları Düzenleme

• Çıkardığınız dizinde yalnızca lang klasörü kalsın. Diğer tüm klasörleri ve dosyaları silin.
  • lang klasörünün içine, konu sahibinin paylaştığı dosyaları (yada elinizdeki güncel dil dosyalarını) kopyalayın.

1. QuickBMS’i çıkardığınız klasördeki reimport3_localizations.bat dosyasını çalıştırın.
    • Input archive: Oyun klasöründeki res.pak (⚠️ Burada .pak arşivini seçin, yedek bir dosyada çalışıyorsanız onu seçin)
    • Output folder: Unpack ettiğiniz klasör (örnek: C:\Users\...\Downloads\qbms\output\).

Bu adımların ardından input archive olarak seçmiş olduğunuz res.pak dosyanız tekrar derlenecek hazırlanmış olacak. Oyunun dosya dizinine atarak oyunu oynayabilirsiniz.
Teşekkürler dostum, ben biraz kurcaladım ama yapamamıştım.

Arkadaşımızın sağlamış olduğu dosyayı ben Steam için paketledim. Kendisi tarafından belirtilen (v1.0.42273) sürümü için hazırlanmış dil dosyasının bulunduğu res.pak dosyasını buradan indirebilirsiniz. (21.09.2025 paketlendi)

3. Dosyaları Düzenleme

res.pak dosyasını oyunun dosyalarının içine atınca oyun açılmıyor hata veriyor

(v1.0.42273) Versiyonu için kontrol etmiştim sorunsuz oynayabildim. Bu gün yeni dlc çıkmış. Şimdi son gelen patch ile dil dosyları değişmiş doğruladım. 'Export_en' dosyasına yaklaşık 5k satır, 'text_en' dosyasınada 4k satır eklenmiş. Güncel çeviri dosyaları lazım. Paylaşılırsa paketlerim tekrardan. AI ile çeviri sürecine maalesef hakim değilim. Şu an indirdiğiniz (v1.0.42273) için olan dosya muhtemelen oyunu kıracaktır.

Son düzenleme:
(v1.0.42273) Versiyonu için kontrol etmiştim sorunsuz oynayabildim son gelen patch ile test etmedim. Bu gün yeni dlc çıkmış. Dil dosyaları değiştiyse güncel çeviri dosyaları lazım. Paylaşılırsa paketlerim tekrardan.
Senin gösterdiğin talimatlarla patch'lemeye çalışıyorum tekrardan. Dil dosyaları değişmesinden ziyade yeni dil dosyaları eklenmiştir dlc ile birlikte. Modu bozar mı ki tamamen. Patchlenebilir mi sence?

Senin gösterdiğin talimatlarla patch'lemeye çalışıyorum tekrardan. Dil dosyaları değişmesinden ziyade yeni dil dosyaları eklenmiştir dlc ile birlikte. Modu bozar mı ki tamamen. Patchlenebilir mi sence?
Şimdi taze tekrar unpack ettim. Görebildiğim sadece dil dosyalarına ekleme olduğu çeviri için. Zaten dil dosyası dışındakilere dokunmuyoruz. 'Export_en' dosyasına yaklaşık 5k satır, 'text_en' dosyasınada 4k satır eklenmiş. Dil dosyaları özelinde biz ingilizceye odaklandığımız için diğerleri önemsiz.

Ancak tabii ki bunun son halinin çevirisi lazım bize. AI ile çeviri sürecine maalesef hakim değilim konu sahibi paylaşırsa tekrar paketlerim. Şu an indirdiğiniz (v1.0.42273) için olan dosya muhtemelen oyunu kıracaktır. Oyun bendede güncellendiğinde ingilizceye geri döndü tamaman son dlc patchi ile.

Son kısmı anlayamadım moddan kastın oyuun offical dlc si ise kırılacağını zannetmiyorum eğerki son dil dosylarının çevirisi düzgün şekilde ulaşırsa. External başka bir modlama yapıldıysa dışardan kırılabilir.

Güncelleyeceğim arkadaşlar
Beklemedeyim gerçekten. 2 gündür deliler gibi oynuyorum aşırı sardı. Bugün tekrar gireyim dedim dlc nedeniyle bozulmuş yama. Hayal kırıklığı oldu. Tekrardan teşekkür ederim emeğin için cidden.
Şimdi taze tekrar unpack ettim. Görebildiğim sadece dil dosyalarına ekleme olduğu çeviri için. Zaten dil dosyası dışındakilere dokunmuyoruz. 'Export_en' dosyasına yaklaşık 5k satır, 'text_en' dosyasınada 4k satır eklenmiş. Dil dosyaları özelinde biz ingilizceye odaklandığımız için diğerleri önemsiz.

Ancak tabii ki bunun son halinin çevirisi lazım bize. AI ile çeviri sürecine maalesef hakim değilim konu sahibi paylaşırsa tekrar paketlerim. Şu an indirdiğiniz (v1.0.42273) için olan dosya muhtemelen oyunu kıracaktır. Oyun bendede güncellendiğinde ingilizceye geri döndü tamaman son dlc patchi ile.

Son kısmı anlayamadım moddan kastın oyuun offical dlc si ise kırılacağını zannetmiyorum eğerki son dil dosylarının çevirisi düzgün şekilde ulaşırsa. External başka bir modlama yapıldıysa dışardan kırılabilir.
Size de ayrıyeten teşekkür ederim cevap için.

Geri