Kasanın Fanlarını anakarta bağlamak istiyorum

naprosky

80+
Reaksiyon skoru
77
Arkadaşlar herkese selam. Almış olduğum hazır sistemde bu kasayı kullanmaktayım. Fakat kasamdaki fanlar güç kaynağına bağlanmış ve fan ayarı yapamıyorum. Oldukça sesli çalışıyor. Bilgisayarcıya sorduğumda bu kasanın fanlarını çoklayıcı alsan bile ayar yapamazsın dedi. Fanları yeniden değiştirmen lazım dedi. Bu işlerden hiç anlamıyorum. Görselde belirttiğim resimde kasadaki öndeki 3 fanı ve arkadaki egzoz fanını bu huba bağlamışlar en alttaki PIN'i de güç kaynağına bağlamışlar pinleri çıkarttığım zaman 3'lü pin olduğunu gördüm. Anakartımda da 3 adet SYS fan portu mevcut 4 pinli olarak. Bu fanların hızını nasıl ayarlayabilirim desteğinize ihtiyacım var.

Dosya Ekleri

Ekler

• 53dae315-42ad-4d52-82c7-3c1694943468.webp
    53dae315-42ad-4d52-82c7-3c1694943468.webp
    190.4 KB · Hit: 23
  • b0c47c7c-d0b5-4df1-aef9-823c98da18ea.webp
    b0c47c7c-d0b5-4df1-aef9-823c98da18ea.webp
    243.7 KB · Hit: 21
3 pinli fanlarda hız ayarı yapılmıyor. aynı durumu bende yaşıyorum. bende 1 adet sys fan var çoklayıcı ile bağladım ama çok yavaş dönüyor 800rpm civari

Arkadaşlar herkese selam. Almış olduğum hazır sistemde bu kasayı kullanmaktayım. Fakat kasamdaki fanlar güç kaynağına bağlanmış ve fan ayarı yapamıyorum. Oldukça sesli çalışıyor. Bilgisayarcıya sorduğumda bu kasanın fanlarını çoklayıcı alsan bile ayar yapamazsın dedi. Fanları yeniden değiştirmen lazım dedi. Bu işlerden hiç anlamıyorum. Görselde belirttiğim resimde kasadaki öndeki 3 fanı ve arkadaki egzoz fanını bu huba bağlamışlar en alttaki PIN'i de güç kaynağına bağlamışlar pinleri çıkarttığım zaman 3'lü pin olduğunu gördüm. Anakartımda da 3 adet SYS fan portu mevcut 4 pinli olarak. Bu fanların hızını nasıl ayarlayabilirim desteğinize ihtiyacım var.

Dosya Ekleri

bilgisayarcının dediği doğru 3 pinliyse olmaz

3 pinli fanlarda hız ayarı yapılmıyor. aynı durumu bende yaşıyorum
hocam peki benim anlamadığım güncel bir kasa msi bunu neden düşünmemiş gerçekten bütün moralim bozuldu şuan sessiz ortamlarda vantilatör sesi gibi ses geliyor beni rahatsız ediyor cok

Fanlar 3 pin ise, anakartının 4 pinine bağlayarak, biostan fanları DC olarak ayarlayıp sıcaklıklara göre voltaj değeri vermelisin.

Fanlar 3 pin ise, anakartının 4 pinine bağlayarak, biostan fanları DC olarak ayarlayıp sıcaklıklara göre voltaj değeri vermelisin.
Dediği gibi. Pwm sinyali ile değil dc voltaj ayarı ile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bazı fanlar 3 pinli ve pwm de olabiliyor. 4. Pin sadece fan deviri sayıyor diye biliyorum

Anakarttında yeterince fan çıkışı var mı?

Dediği gibi. Pwm sinyali ile değil dc voltaj ayarı ile

Bazı fanlar 3 pinli ve pwm de olabiliyor. 4. Pin sadece fan deviri sayıyor diye biliyorum

Anakarttında yeterince fan çıkışı var mı?
anakartım pro b850 wi fi çoklayıcı almam mı gerekli bunun için anakartımda 3 adet sys1 2 ve 3 girişleri var 4 pinli fakat bunları tek bir sys fan girişinde çalıştıramaz mıyım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,152,060
Üyeler
183,211
Son üye
dr4winx
Geri