Görüntü Gelmeme Sorunu

Reaksiyon skoru
3
Sistem
Gigabyte A620M H 6400 MHz (OC) DDR5
Sapphire 9060XT 16 Gb
MSI Mag A650BN 650W 80+ Bronze PSU
Strong M4-12XPRO Kule Tipi İşlemci Soğutucu
Amd Ryzen 5 7500F işlemci
Viper Venom 6000 MHz 16x2 Ram

Valorant oynarken oyun kapanıyor sonra sistem kapanıyor bilgisayara şuan hiç bir şekilde görüntü gelmiyor sebebi ne olabilir teşekkürler

Birçok sebebi olabilir ama genelde Valorant’ta RAM–EXPO uyumsuzluğu kendini bu şekilde sistemi kapatarak belli ediyor. RAM’leri önce stok ayarlara getirip deneyin. Eğer sorun olmazsa, kademeli olarak yükseltip bakalım sorun tekrar edecek mi?

Ram frekansını 6000mhz yaptım bios tan onunla alakalı olabilir mi

Peki bu oyunla mı alakalı direkt sistemle mi alakalı
Cevap butonunu kullanarak yaz hocam yoksa bildirim gelmiyor, yazdım yukarıda bir çok sebebi olabilir. Ama expo uyumsuzluğu olduğunda sistem genelde bu şekilde davranış gösteriyor. O yüzden önce ramleri stok ayarlara çekin, sorun olmadığını görürseniz kademeli olarak artırın mhz değerini yukarıda yazdım okumadınız galiba :D

Cevap butonunu kullanarak yaz hocam yoksa bildirim gelmiyor, yazdım yukarıda bir çok sebebi olabilir. Ama expo uyumsuzluğu olduğunda sistem genelde bu şekilde davranış gösteriyor. O yüzden önce ramleri stok ayarlara çekin, sorun olmadığını görürseniz kademeli olarak artırın mhz değerini yukarıda yazdım okumadınız galiba :D
Kusura bakma hocam ilk sorum daha teşekkürler 😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam hangi parçada uyumsuzluk yapıyor peki neyi yanlış almışız

Kusura bakma hocam ilk sorum daha teşekkürler 😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yanlis almamissiniz ram ayarini biostan defaulta cekin oyle deneyin sorun varmi yokmu

Uyumsuzluk yok hocam sadece anakartlar halen expo işini tam çözebilmiş değiller.
BIOS güncelleyin öncelikle eğer güncel değilse bu ilk söylemem gereken şeydi aslında pardon,
BIOS güncelledikten sonra devam ederse BIOS'dan ram hızını stoka çekip sorun olmadığını görürseniz, bileceğiz ki sorun expo kaynaklı.
O zaman MHZ değerini kademeli olarak artırırsınız sorun olmayana kadar.

Uyumsuzluk yok hocam sadece anakartlar halen expo işini tam çözebilmiş değiller.
BIOS güncelleyin öncelikle eğer güncel değilse bu ilk söylemem gereken şeydi aslında pardon,
BIOS güncelledikten sonra devam ederse BIOS'dan ram hızını stoka çekip sorun olmadığını görürseniz, bileceğiz ki sorun expo kaynaklı.
O zaman MHZ değerini kademeli olarak artırırsınız sorun olmayana kadar.
Hocam hiç bir şekilde görüntü gelmiyor bios a giremiyorum

Hocam hiç bir şekilde görüntü gelmiyor bios a giremiyorum
Hiç güç yok yani şuan öyle mi? PSU kaynaklı sorun ihtimali de var öyleyse. Yedek PSU var mı elinizde deneyebileceğiniz?
Yoksa PC açılıyor ama sadece siyah erkan mı var?

Hiç güç yok yani şuan öyle mi? PSU kaynaklı sorun ihtimali de var öyleyse. Yedek PSU var mı elinizde deneyebileceğiniz?
Yoksa PC açılıyor ama sadece siyah erkan mı var?
Açılıyor siyah ekran kapanma vs yapmıyor ya da reset atmıyor ekrana gelen her hangi bir şey yok

Geri