Pckolik aldığım hazır sistem iadesini kabul etmiyor.

Elextion

80+
Reaksiyon skoru
2
5 gün önce Pckolikten bilgisayar aldım ve elime 2 3 gün önce elime ulaştı ama sistem vermesi gereken performansın yanına bile yaklaşmıyor aşırı ısınma sorunu var işlemcinin. Kısacası ayıplı mal göndermişler ama iade kabul etmiyolar. Tüketici hakem heyetine başvuracağım daha önceden tecrübesi olan biri yardım ederse sevinirim. Burdan hangisini seçmeliyim ve fatura no zorunlu mu?

1759788863474.webp

Son düzenleme:
Hocam sistemi atma şansın var mı acaba ? Vermesi gereken performansa ulaşmıyor demişsiniz gerekli tüm ayarları yaptınız mı driverlar updateler vs. Ek olarak işlemci ısınıyor demişsiniz stok fanla mı kullanıyorsunuz acaba ?

Şikayet var ve THH dışında şansınız zayıf. Süreç uzayabilir maalesef. Benim aldığım ürünü yanlış yolladılar. Kendilerinde yok diye değişim de olamadı. İptal ve iade edene kadar 2k zam geldi yaklaşık ürüne. Sonra stok bitti. İkinci el almak zorunda kalmıştım. O da sorunluydu vs. Geçmiş olsun. Umarım sizin sorununuz daha makul ve hızlıca çözülür.

Hocam sistemi atma şansın var mı acaba ? Vermesi gereken performansa ulaşmıyor demişsiniz gerekli tüm ayarları yaptınız mı driverlar updateler vs. Ek olarak işlemci ısınıyor demişsiniz stok fanla mı kullanıyorsunuz acaba ?
Hocam sistem bu her türlü ayarı yapılı her driveri güncel bilgisayarda şuan sadece google açık ve ona rağmen 50 derece valorant açıkken 70-80 derece arası dolaşıyo aşırı ısınıyor ve bütün fanlar %100 performansta her zaman. Stok fan diye sormuşunuz evet stok ancak sadece googlede bile 50 almama sebep olmaz.

1759794139520.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şikayet var ve THH dışında şansınız zayıf. Süreç uzayabilir maalesef. Benim aldığım ürünü yanlış yolladılar. Kendilerinde yok diye değişim de olamadı. İptal ve iade edene kadar 2k zam geldi yaklaşık ürüne. Sonra stok bitti. İkinci el almak zorunda kalmıştım. O da sorunluydu vs. Geçmiş olsun. Umarım sizin sorununuz daha makul ve hızlıca çözülür.
Reis peki çözüldü mü sıkıntınız? İade edebildiyseniz de süreci anlatabilir misiniz?

Performansın yarısını veriyor demek yerine. Bunu destekleyen ss veya video vs. Eklerseniz en azındam yorum yapabiliriz.

Hocam sistem bu her türlü ayarı yapılı her driveri güncel bilgisayarda şuan sadece google açık ve ona rağmen 50 derece valorant açıkken 70-80 derece arası dolaşıyo aşırı ısınıyor ve bütün fanlar %100 performansta her zaman. Stok fan diye sormuşunuz evet stok ancak sadece googlede bile 50 almama sebep olmaz.

Alıntıyı görüntüle

Reis peki çözüldü mü sıkıntınız? İade edebildiyseniz de süreci anlatabilir misiniz?
Her odadan her kasaya ısılar değişir ve 5600x zaten stok soğutucu ile kullanılmaz bu sizin probleminiz hocam bu bir, ikincisi 70 80 derece kötü sıcaklıklar degil ne zaman 86 87 görür o zaman kötülesmeye adım atıyor deriz. fps problemi ise driver vs. gibi duruyor bence temiz kurulumla çözeriz hemen iadeye kosmanizin anlami yok.

Sisteminiz kötü değil. Ben 5600'ü 4060 ile birlikte kullanıyorum ve gayet iyi. Bileşen olarak fabrika çıkışı bir sorunu yoksa bir sorununuz yoktur. 5600X stok fanla kullanılmaz zaten. Anakartınız A serisi bir anakart. B olsaydı en azından Undervolt ile ısıları biraz daha düşürüp, daha stabil çalıştırırdınız. Ben diğer kasamda 360mm sıvı soğutma ile Ryzen 7 7700'ü masaüstünde 50-55 arasında kullanıyorum zaten. Tek fanlı kule tipi alırsanız sıcaklıklarınız daha iyi olur. Son dönemde Nvidia driver'ları da bir o kadar kötü. Bios güncellemesi varsa Bios güncelleyin, sonrasında temiz kurulum 11 veya 10 atın. Anakartınızın indirin dediği bütün driverları indirin. Sitesinde bulabilirsiniz. Nvidia driver'ları son dönemde stabil ve iyi değil. Chipset ve ekran kartı yazılımı çok önemli burada. Oradan da ayar yaparsınız. Yani en kötü darboğaz mı yapar diyeceğim ama tam emin olmamakla birlikte 5600X'in 5060'ı besleyeceğini düşünüyorum. Zaten darboğaz yapsa Valorantta yapmaz. Valorant işlemci oyunu zaten. Ekran kartını sürekli %100 yükte kullanan bir oyun değil. Bence bir bilgisayarcıya götürün ya da kendiniz izleyerek birkaç ince ayar yapmaya çalışın hocam.

Son düzenleme:
THH ye başvursanız bile firma "özel montaj" dedikten sonra hiçbir hakkınız kalmaz. Cihazla ilgili ayıplı bir durum varsa cihazı servise göndermeniz gerekir. Cihaz servisten geldikten sonra problemler hala devam ediyorsa servisten aldığınız belge ile beraber THH ye başvurmanız gerekir. Şu an elinizde hiçbir belge olmadan THH ye başvurmanız hiçbir şey ifade etmeyecektir. 5. ayda yaptığım başvurum ile ilgili hala beklemedeyim :) Geçmiş olsun.

Alıntıyı görüntüle

AM4 platformunda X serisi işlemciler ısınıyor zaten?
Sipariş sayfanda harici soğutma birimi de göremiyorum. Stok fan ile 30 derece de mi çalışmasını bekliyorsun?
Sıcaklıkların iyi bile diyebilirim stok fan ve o işlemciye rağmen.
Sistemin de açıkçası kötü değil. Oyunlarda nasıl düşük fps alıyorsun biraz daha detay vermen lazım. 5060 2K çözünürlükte ultra ayarlarda oynayacağın bir ekran kartı değil. Mesela 2K çözünürlüklü bir monitörden mi oynamaya çalışıyorsun? biraz daha detay vermen lazım. Ayrıca PCKolik'in iade almayacağını söylemen biraz ilginç geldi. Daha önce aldığım ürünleri 1 hafta kullandıktan sonra sorun yaşamadan iade edebildim.

Geri