Neler Yeni

MSI, Hepsiburada monitör değişimi rezaleti

Ghostx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mustafa
Herkese merhaba,
Ben yandım başkaları da yanmasın diye bu konuyu açıyorum. Olay yaklaşık 3 yıl önce aldığım G241 model MSI monitörümün bozulması ile başladı. Garantisi devam ettiğinden kendim servis point Şişli şubesine götürerek elden teslim ettim. Ürün alındıktan hemen bir gün sonra bana iade değişim raporu mail yolu ile gönderildi. Ben de saf olduğumdan sevindim ne güzel tamir süreciyle uğraşmadan hızlıca bir ürün alıp bilgisayarsız kalmayacağım diye.

Neyse, sonrasında ben de raporda söylendiği gibi satın aldığım Hepsiburada ile iletişime geçtim. Mesaj yolu ile bu işi halletmeye çalıştım fakat talebim açıkça değişim olmasına rağmen iade talebi olarak açıldı. Telefon trafiği vs. derken değişim talebi olarak güncellemeyi başardım. Fakat gelin görün ki defalarca telefonda ve mesaj yolu ile söylememe rağmen bana değişim ile ilgili hiçbir soru sorulmadan tarafıma ücret iadesi yapılmış. Tabii ki de 3 yıl önceki fatura bedeli olan 1800 TL üzerinden. Durumu gördüğüm gibi Hepsiburada'yı tekrar aradım durumu anlattım bana satıcının artık bu modeli satmadığını bu sebeple ellerinde olmadığından değişim yapamayacaklarını söylediler. Ben muadil bir ürünü de kabul edeceğimi belirttiğim halde aynısı olmadıkça değişim yapamayız cevabı verildi. Bunun üzerinde ben de değişim yapmayacaksanız bile ürünlerin fiyatı o zamankinin yaklaşık 3 katı olduğundan en azından uygun bir ücret iadesi yapmalısınız dedim. Bana yine satıcının ürünü satmadığını bu sebeple aradaki farkı ödeyemeyeceklerini söylediler. Tüketici hakem heyetine gideceğimi söylediğimde de yasal haklarınızı kullanabilirsiniz diyerek telefonu kapattılar.

Kısacası oldu bittiye getirerek değişim istediğim ürünümün 3 yıl önceki fatura tutarını iade ettiler. Bu şekilde olan diğer olaylarda bir alt model vs önerildiğini gördüğüm halde bana hiçbir değişim önerisinde bile bulunmadılar.

Sonuç olarak aldığınız MSI ürününüz artık satılmıyorsa dua edin bozulmasın, yoksa tamir veya değişim olmadan yıllar önceki fatura bedeli size ödenecek ve ortada kalacaksınız. Hepsiburada isesatıcının yanında olup sizin talepleriniz umursamayacak.

Tüketici hakem heyetine başvuracağım tabii ki de. MSI globale vs. de mail attım. Sağ olsunlar bu süreç birkaç ay sürecek gibi olduğundan yeni bir monitör almak zorunda kalacağım. Uzun bir yazı oldu ama süreci açıklamak istedim ki başkaları da güvenip bu iki firmadan alışveriş yapmasın.
bu olayın aynısını geçtiğimiz ay yaşadım Msi G274qpf QD monitörüm bozuldu, ben de aynı şekilde şişlideki ve sanırım İstanbul'daki tek servise servispointe götürdüm, teslim ettikten 1 gün sonra iade değişim maili yolladılar. Ben de bu pdfi yani belgeyi hepsiburadaya ilettim, kendileri bana ürünün aynısının ellerinde olmadığını ancak satıcının bu ekranın bir üst modelini gönderelim şeklinde bana ilettiler model ise Msi Mag 274qrfw suanlik durum bu, çok geçmiş olsun MSIyı seviyorum ancak böyle bir durum tekrar yaşarsam forza ASUS.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,222
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Tüketici hakem heyetine başvur. Aynısını Amazon'da yaşadım güncel kura göre ayarlayıp hesabıma kupon tanımladılar.

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
hepsiburada ya da trendyoldan hiçbirşey alınmaz, geçmiş olsun hocam. 3 yıl önceki ürün konusunda da garanti sözü verilmişse tutmaları lazım. Fakat ücret konusu o şekilde işliyor, aynı şeyi f710 kontrolcüm ile yaşadım. Senin dediğin gibi kanunen eşdeğer bir ürün vermesi lazım eğer elinde yoksa. Ama bundan zararı olacağı için hiçbir satıcı yanaşmaz. Yok elimde ürün der. THH'den de pek ümit bekleme. Ben d&r için başvurmuştum. Açılmış outlet ürünü, sıfır diye sattılar. Hükümet yancısı diye yetersiz delil dediler bana. Ki herşeyi o kadar güzel sundum ki mal adam bile haklısın derdi bana. Direkt mahkeme ile uğraşmak ta pahalı. THH'den dene şansını. Küçük esnafa gücü yeter devletimin anca.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,082
Üyeler
163,429
Son üye
CJ ALEMDAR
Top Bottom