Neler Yeni

MSI, Hepsiburada monitör değişimi rezaleti

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Kağan UĞURLU
Hakem heyetine başvur. Garanti süreci içerisinde bozulan ürünün ücret iade, aynı ürün ya da üst model bir ürünü misli ile değiştirme hakkın var. Kararlar çok açık ama ülkemizde uygulanma konusunda sıkıntılar mevcut maalesef.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,163
İsim
Volkan
Hepsiburada içerisinde ürünü aldığım Teknorya satıcısı ile numaraları üzerinden görüştüm. Onlara Hepsiburada'dan herhangi bir dönüş olmadığını, konudan haberlerinin olmadığını söylediler. Onlarla görüştüğümde muadil ürün verebileceklerini ancak para iadesi yapıldığından şu an bir şey yapamayacaklarını söylediler. Hepsiburada ile konuyu görüştüm geri döneceklerini söylediler ancak bir şey yapacaklarına inanmıyorum.
Yani Hepsiburada kafasına göre ürünü iade etmiş satıcıya sormamış bile.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İade istemediğimi defalarca belirtmiştim zaten, kendileri parayı yatırdı ancak paraya dokunmayacağım. Ben iadeyi kabul etmediğimi de belirttim. Dediğiniz gibi bugün veya yarın THH ye başvuruda bulunacağım.
keşke direkt satıcı ile görüşme sağlasaydın

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Erhan Akçay
Geçmiş olsun, malesef her şey ürün satılana kadar bizim piyasada. Satış sonrası destek ve garanti bizde kötü . Hepsi burada çakallığa yatmış o zamanki piyasaya göre ücret ödemiş. Sormak lazım o zamanki parayla şimdi aynı ürünü alabiliyormusun diye ? 3 yıl önce 1800 TL ye alınan ürün şu an en az 5500/6000 TL. Ve dediğinize göre H.burada Teknoryaya sormamış bile :( .Hepsi Burada birde güya büyük bir kurum müşteri memnuniyetine daha çok önem vermeli. Normalde böyle bir şeyi küçük esnaf yapar hatta çoğu yapmıyor bile.

Normalde garanti süreci içinde aynı ürün veya muadilini vermek zorundalar veya piyasaya göre ödeme yapmak zorunda ama işlerine gelmiyor. Veya enflasyon diye bir şey duymamış bunlar.

Gerekli başvuruları yapın çok bir şey kaybetmezsiniz zaten. Gerçi h. burada malesef kaybettirmiş bile tekrar geçmiş olsun.

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
472
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
bence satıcıyla görüş durumu anlat kabul etmiyorum thh ye gideceğim de adamlar belki gönderir bi bak bakalım

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
kulaklığım yoktu kararı bekliyordum derken bu indirime girdi https://www.amazon.com.tr/dp/B0C5SBK8GS?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 inancınız olsun ondan daha iyi çok beğendim kablodan da kurtuldum ordan geleni de satarım artık.

küçük satıcılar için zor bir durum ama büyüklere acımam.
Küçük değiliz ama sonuçta zamanında 1000 1500 kazandığımız üründen şimdi 6000 içeri girerek göndermek insanı soğutuyor.

Berkut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Muhammet Demirtaş
bence satıcıyla görüş durumu anlat kabul etmiyorum thh ye gideceğim de adamlar belki gönderir bi bak bakalım
Satıcaya söyledim ama şuan ücret iadesi sağlandığından bir şey yapamayız dediler. İptal ettirmeye çalışıyorum iadeyi.
keşke direkt satıcı ile görüşme sağlasaydın
Keşke öyle yapsaydım hata yaptım büyük firma ile daha rahat hallederim sandım.

Geçmiş olsun, malesef her şey ürün satılana kadar bizim piyasada. Satış sonrası destek ve garanti bizde kötü . Hepsi burada çakallığa yatmış o zamanki piyasaya göre ücret ödemiş. Sormak lazım o zamanki parayla şimdi aynı ürünü alabiliyormusun diye ? 3 yıl önce 1800 TL ye alınan ürün şu an en az 5500/6000 TL. Ve dediğinize göre H.burada Teknoryaya sormamış bile :( .Hepsi Burada birde güya büyük bir kurum müşteri memnuniyetine daha çok önem vermeli. Normalde böyle bir şeyi küçük esnaf yapar hatta çoğu yapmıyor bile.

Normalde garanti süreci içinde aynı ürün veya muadilini vermek zorundalar veya piyasaya göre ödeme yapmak zorunda ama işlerine gelmiyor. Veya enflasyon diye bir şey duymamış bunlar.

Gerekli başvuruları yapın çok bir şey kaybetmezsiniz zaten. Gerçi h. burada malesef kaybettirmiş bile tekrar geçmiş olsun.
İadeyi iptal etmeye çalışacağım olmazsa THH ne gideceğim dediğiniz gibi.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,812
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Muhtemelen iptal yapmazlar. THH başvur muadil ürünle değişimini istediğini söyle, bu stokta olmayabilir evet ama yasal olarak muadil ürün isteme hakkına sahipsin.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,845
İsim
.
Satıcaya söyledim ama şuan ücret iadesi sağlandığından bir şey yapamayız dediler. İptal ettirmeye çalışıyorum iadeyi.

Keşke öyle yapsaydım hata yaptım büyük firma ile daha rahat hallederim sandım.

İadeyi iptal etmeye çalışacağım olmazsa THH ne gideceğim dediğiniz gibi.
THH başvur kral ama satıcıyla konuşsanda tahminimce aynı şey olurdu

Berkut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Muhammet Demirtaş
Muhtemelen iptal yapmazlar. THH başvur muadil ürünle değişimini istediğini söyle, bu stokta olmayabilir evet ama yasal olarak muadil ürün isteme hakkına sahipsin.
Yapmazlarsa THH ye başvuracağım dediğiniz gibi.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
haro
Yorumları fazla okumadan direk başlıgı okudum ve konuya yorum atmak istedim çünkü bir kaç yorumda haksızlıgı savunan avukatlar gördüm.

Garantin devam ettigi müddetçe kanunen bozulan ürünün aynısını yada mislini degişim olarak talep edebilirsin ve öyle yapmışsın. Senin yaptıgın bu talep dogrultusunda ya ürünün aynısını yada mislini sana kanunen vermek zorundalar.

Yapılan para iadesi hukuka aykırı kanunları görmezden gelmektir. THH başvurursanız 3-6 ay sonra mutlaka size iyi bir monitör vermek zorunda kalacaklar.

Ve size kanunsuzluk yaptıkları için bu firmalar cezada alacaklar. THH yolu ile.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
331
İsim
Burak
Yapmazlarsa THH ye başvuracağım dediğiniz gibi.
Daha THH basvurmadin mi? Ne icin ugrasiyosun?
Servis raporunu al, servisin karar kagidini al, bankadan sana yatirilan paranin da dekontunu alarak THH 'e basvur. 2 gune zaten Hepsiburada'dan savunma isteyecekler.

Ayrica servisin sana verdigi degisim raporunun yalnizca 1 ay gecerliligi var. Sure gecmeden isleme koydurtman gerekiyor, hic arastirmadan direkt buraya konu mu aciyorsunuz? Simdiye coktan basvurman gerekiyordu.

Berkut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Muhammet Demirtaş
Daha THH basvurmadin mi? Ne icin ugrasiyosun?
Servis raporunu al, servisin karar kagidini al, bankadan sana yatirilan paranin da dekontunu alarak THH 'e basvur. 2 gune zaten Hepsiburada'dan savunma isteyecekler.

Ayrica servisin sana verdigi degisim raporunun yalnizca 1 ay gecerliligi var. Sure gecmeden isleme koydurtman gerekiyor, hic arastirmadan direkt buraya konu mu aciyorsunuz? Simdiye coktan basvurman gerekiyordu.
Servis raporunu alalı 1 hafta yeni oldu, işleri kolay yoldan halletmeye çalışıyorum sadece. THH uzun süreceği ve yeni bir monitör almak zorunda kalacağım için kısa yoldan halletmeye çalışıyorum. Yarın veya en geç perşembe günü THH ye başvuracağım.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
snop02
konu sahibine oncelikle geçmiş olsun..
bu sebeplerden dolayı TR den hiç parca almıyorum.
geçiyorum bg ye oradan alıyorum..
buradan alsamda corsair ve evga..
kanunlar maalesef son tüketicinin yanında degil maalesef.
yd dan 30eu sınırı gelince iyice satıcıların eline düştü son tüketici..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,077
Üyeler
160,482
Son üye
turgixbaba
Top Bottom