İş yerinde sevilmemek sorunu

Reaksiyon skoru
30
İş yerinde herkes, bir süredir insanlar sevilmemekle ilgili bir sorun yaşıyorum. Bunun için terapiye gidiyorum. Hatırladığım sürece, kendimi nasıl hissettiğim veya ne düşündüğüm pahasına bile insanların beni sevmesini hep istedim. Bu, doğru olduğunu düşünmediğim bir kararı bile versem herkesi mutlu etmeye çalıştığım iş yerinde daha belirgin. Sık sık diğer kişinin benim hakkımda ne düşüneceği veya arkamdan konuşup konuşmayacakları konusunda kaygı duyardım. Özellikle iş ortamında sizler bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Son düzenleme:
Ben lisedeyken kimse beni sevmezdi. Aralarına almaz etkinliklere katmazdı neredeyse hepsi düşmanımdı. Üniversiteye geçtim ve bunun hep böyle devam edeceğini düşünmüştüm. Sanki hala birileri benim hakkımda kötü düşünüyor, sanki beni sevmiyor da benim kötülüğümü her saniye istiyormuşlar gibi düşünüyordum. Üniversitedeki 4. yılım hala böyle düşünen insanların olduğunu düşünüyorum ama bu oldukça azaldı. Sebebi ise aslında herkesin kendi derdinde olduğunu, birilerinin senin hakkında bir şey düşünse de bunun senin hayatını etkilemediği sürece bir öneminin olmadığını fark ettim. İnsanlar seni sevmek zorunda değil. Kendi yoluna bak ve birileri senin iş hayatını etkilemeye yönelik şeylerde bulunursa yöneticilerine haber ver. Onun dışında yaşayacağın sosyalliği sen seçebilirsin.

İş yerinde herkes, bir süredir insanlar sevilmemekle ilgili bir sorun yaşıyorum. Bunun için terapiye gidiyorum. Hatırladığım sürece, kendimi nasıl hissettiğim veya ne düşündüğüm pahasına bile insanların beni sevmesini hep istedim. Bu, doğru olduğunu düşünmediğim bir kararı bile versem herkesi mutlu etmeye çalıştığım iş yerinde daha belirgin. Sık sık diğer kişinin benim hakkımda ne düşüneceği veya arkamdan konuşup konuşmayacakları konusunda kaygı duyardım. Özellikle iş ortamında sizler bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?
dostum işini ya saatini doldur evine git çok kafana takma böyle şeyleri

Herkesi mutlu etmek nedir?
Kendin mutlu ol yeter kendini ezdirme onlardan bile kompleksli davran. Kıskanmaya başlarlar.

Umursamamaya çalış.

Vee bir söz konuştuklarında direk senden bir şey sorduklarında duymamazlıktan gel, 2 - 3 kez tekrarladıktan sonra cevap ver. Ne diyordun duymadım başka şey düşünüyordum.

Telefona veya işine odaklanmış gibi
yap Kendilerini değersiz hissetsinler biraz.

Kimseyle samimi olma sadece işe odaklan onun harici telefonla falan ilgilen

Okul çağında bu normaldir de iş hayatında hiç normal değil. Kimsenin seni sevmesi gibi bir misyonu yok. Çoğu kişi ayağını kaydırmanın derdinde olsuğu yerde, sevilmeye çalışmak da, ne bileyim...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

is yerinde sevisememek diye okudum ;d

Seni @xxxZAURxxx a havale ediyorum.

Geri