Moza R5 vs PXN V12 Lite

CrIz1

80+
Reaksiyon skoru
10
Bu iki direksiyon arasında kaldım, V12 Lite hem daha güçlü hem daha uygun fakat yazılımla alakalı sorunlar olduğunu söyleyenler var. Sizce hangisi daha mantıklı.

Hangi oyunları oynayacağınıza göre değişir. Aradaki en önemli fark pedallarda iki sette. PXN V12 Lite'ın pedalları çok çok daha iyi Moza'nın SR-P pedallarına göre. Rekabetçi oynayacaksanız düşünmeden PXN alın, casual oynayacaksanız Moza'da işinizi görür. Direksiyon kalitesi olarak Moza'nın tuş takımları ve direksiyon hissiyatı şahsen daha güzel, PXN'de kötü değil suni derisiyle ama en ayırt edici noktası pedalları dediğim gibi.

Moza R5 kullanmaktayım. Srp Fren performans kiti satın aldım geçenlerde ve gayet memnunum. Yazılım olarak çoğu direksiyon markasından daha iyi bir yazılım desteğı var bence. Pxn bende düşünmüştüm ama vazgeçtim.

Hangi oyunları oynayacağınıza göre değişir. Aradaki en önemli fark pedallarda iki sette. PXN V12 Lite'ın pedalları çok çok daha iyi Moza'nın SR-P pedallarına göre. Rekabetçi oynayacaksanız düşünmeden PXN alın, casual oynayacaksanız Moza'da işinizi görür. Direksiyon kalitesi olarak Moza'nın tuş takımları ve direksiyon hissiyatı şahsen daha güzel, PXN'de kötü değil suni derisiyle ama en ayırt edici noktası pedalları dediğim gibi.
ETS 2, AC, Forza ve belki F1 oynayacağım.

ETS 2, AC, Forza ve belki F1 oynayacağım.
ETS 2 ve Forza için çok fark etmez ne alacağınız ama AC ve F1'de daha iyi pedallara ihtiyacınız var. SRP-Lite için performans kiti şart o oyunlarda arkadaşın dediği gibi. 2.5k civarındaki bu kit ile stok haline göre çok daha iyi olur frenler. İleride kendiniz de frenlere daha sert bir yayda kullanabilirsiniz. PXN'de hali hazırda çok kullanışlı bir yay var pedal içerisinde. Gaz pedalları da iki setin güzel, uzun gaz pedalları var. Gönlünüzde hangisi daha çok varsa onu tercih edin, arada stok pedal dışında pek bir fark yok çünkü.

moza ya pxn ıyıdır ıyı olmasına da garantı saglayıcısı vs kim bilmiyorum mozada en azından tr de muhattap bulabilirsin yetkılı satıcılar var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

moza ya pxn ıyıdır ıyı olmasına da garantı saglayıcısı vs kim bilmiyorum mozada en azından tr de muhattap bulabilirsin yetkılı satıcılar var
ve pxn tüm platformlarda calısıyor moza sadece ps4 pc olması lazım emin değilim.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve pxn tüm platformlarda calısıyor moza sadece ps4 pc olması lazım emin değilim.
Moza sadece Pc de çalışıyor hocam. Xbox uyumlu versiyonu da var ama TR de satılmıyor.
Moza'nın ithalatçısı Gelbura.
Pxn'in asıl ithalatçısı Euas Teknoloji ve bazı ürünlerde Gelbura kendi ithal ediyor.

Son düzenleme:
Moza R3 Xbox ve pc , R3 sadece pc versiyonu var.
Moza R5 sadece pc versiyonu var ve üst modeller için geçerli dediklerim. Fakat R5 ve üst modeller için Playstation da kullanabilmek için bir aparat bulabiliyorsunuz yaklaşık 3 ila 5 bin tl arası olması lazım emin olmamakla beraber. Mozanın eko sisteminin geniş olmasından dolayı Mozayı tekrar tavsiye ediyorum.

Moza R3 Xbox ve pc , R3 sadece pc versiyonu var.
Moza R5 sadece pc versiyonu var ve üst modeller için geçerli dediklerim. Fakat R5 ve üst modeller için Playstation da kullanabilmek için bir aparat bulabiliyorsunuz yaklaşık 3 ila 5 bin tl arası olması lazım emin olmamakla beraber. Mozanın eko sisteminin geniş olmasından dolayı Mozayı tekrar tavsiye ediyorum.
Hocam ekosistemin geniş olması yurtdışındaki adam için artı bir özellik. Moza'nın sadece Truck Wheel eklentisini 20K'ya satıyorlar. Afedersin sokayım öyle eko sisteme :) PXN'de yeni setleri için eko sistem ürünlerini şuan Sim Racing fuarında tanıtıyor. Benim için eko sistem önemli bir şey değil çünkü eklentiler çok pahalı. Kaldı ki başka bir markanın pedal setini direkt usb den pc ye bağlayarak da kullanabiliyoruz. Eko sistemin tek artı yanı direksiyon değiştirmek kalıyor. Onu da V12 Lite ve diğer yeni modellerde QR olduğu için uyumlu direksiyonlarla değiştirebilirsiniz daha sonradan.

Geri