Philips bu monitor alınır mı?

Attığınız monitör VA panelli, yakın fiyata 2k IPS panelli daha iyi seçenekler var. KTC'nin bu modelinde de olması lazım ama genellikle gigabyte ile aynı paneli kullanır. Aynı ise aradaki renk kalite farklarına ve detaylı incelemelerine bakıp karar verin, her ikisi de alınabilir güzel monitörlerdir.

Attığınız monitör VA panelli, yakın fiyata 2k IPS panelli daha iyi seçenekler var. KTC'nin bu modelinde de olması lazım ama genellikle gigabyte ile aynı paneli kullanır. Aynı ise aradaki renk kalite farklarına ve detaylı incelemelerine bakıp karar verin, her ikisi de alınabilir güzel monitörlerdir.

çok teşekkür ediyorum öncelikle.
ms tepki süresi oyun oynamayan biri için fark yaratır mı acaba bilginiz var mı?
ve hangi marka daha iyidir KTC mi yoksa gigabyte mı alınır acaba

çok teşekkür ediyorum öncelikle.
ms tepki süresi oyun oynamayan biri için fark yaratır mı acaba bilginiz var mı?
ve hangi marka daha iyidir KTC mi yoksa gigabyte mı alınır acaba
Rica ederim. 1 ms ile 0.5 ms arasında hissedilebilir bir fark yok kanaatimce ama bazı monitörlerde oc ile 1 ms altına düşürülebiliyor. Marka olarak KTC'yi diğer çin markalarından ayıran şey çoğunlukla gigabyte panelleri kullanması ve bolca inceleme, yorum ile güvenilirliği sağlamasıdır ki genelde de olumludur (gigabyte için de geçerlidir). Bende 24,5 inçlik 1080p versiyonunu dün 4k ya aldım bekliyorum.

Rica ederim. 1 ms ile 0.5 ms arasında hissedilebilir bir fark yok kanaatimce ama bazı monitörlerde oc ile 1 ms altına düşürülebiliyor. Marka olarak KTC'yi diğer çin markalarından ayıran şey çoğunlukla gigabyte panelleri kullanması ve bolca inceleme, yorum ile güvenilirliği sağlamasıdır ki genelde de olumludur (gigabyte için de geçerlidir). Bende 24,5 inçlik 1080p versiyonunu dün 4k ya aldım bekliyorum.
IPS monitörler 1ms değil. Bu da testi.
2799.webp

Bence artık bu fiyat bandlarında VA monitör satın almak çok yanlış. IPS panel olup da benzer fiyat ve kalitede çokça fazla ürün bulabilirsin. Gaming gen ve sinerjiye falan da bak istersen

Bence artık bu fiyat bandlarında VA monitör satın almak çok yanlış. IPS panel olup da benzer fiyat ve kalitede çokça fazla ürün bulabilirsin. Gaming gen ve sinerjiye falan da bak istersen
Kullanıcının ne için kullanacağını bilmeden IPS alması yanlış olur. Konu sahibi demiski oyun oynamayacağım. Yani dizi, film, youtube vs için alıyor olabilir. Bu da VA nın öne çıktığı bir alan. Va panel yavaştır ama yüksek kontrast ve derin siyahlara sahiptir. Özellikle akşamları film falan izlerken IPS glow cok kötü bir deneyim bırakıyor. Bu fiyat bandında güzel bir tane VA monitör var. Hız acısından tatmin edici, kontrastı yüksek, siyah derinliği iyi, renk gamutu vs iyi. Bir şeyler izlemek için çok ideal.

Kasıyor demesi de yüksek ihtimal monitörünün 100hz olmasından kaynaklı, zira masaüstünde bile Hz değeri fark ediliyor.

Geri