Hangi linux dağıtımını seçmeliyim

Yusufcuq

80+
Reaksiyon skoru
31
hangi dağıtımı kuracağımı bilmiyorum çok fazla arch ve arch tabanlı dağıtımları öneriyolar ama arch dağıtımları bana diğer dağıtımlara biraz daha karışık gibi geliyor açıkçası çok fazla linux deneyimi olan biri değilim siz ne önerirsiniz?

hangi dağıtımı kuracağımı bilmiyorum çok fazla arch ve arch tabanlı dağıtımları öneriyolar ama arch dağıtımları bana diğer dağıtımlara biraz daha karışık gibi geliyor açıkçası çok fazla linux deneyimi olan biri değilim siz
Sistem özelliklerin ve istediklerin neler

Sistem özelliklerin ve istediklerin neler
Anakart modeli : Asrock B550 Pro4
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600X
RAM : Gskıll 32gb Ripjawsv 3600mhz CL18
Ekran kartı : Powercolor RX 6600
SSD : Kingston KC3000 1tb
Western Digital BLUE SN580 500GB
Geil Zenith R3 SSD (512 GB)
Güç kaynağı : AeroCool Cylon 500w 80 plus bronze
Kasa modeli : Dark DKCHRAIDER
Soğutma sistemi : Thermalright Frozen Prism 240mm
öyle çok bir isteğim yok oyun oynamak dışında her şey için linux kullanıcam standart ev kullanıcısıyım adobe,microsoft office vb. windowta kullanılabilecek uygulamalar kullanmıyorum

hangi dağıtımı kuracağımı bilmiyorum çok fazla arch ve arch tabanlı dağıtımları öneriyolar ama arch dağıtımları bana diğer dağıtımlara biraz daha karışık gibi geliyor açıkçası çok fazla linux deneyimi olan biri değilim siz ne önerirsiniz?
Ne amaçla kullanacağınıza bağlı ben yazılım geliştiriyorum Ubuntu kullanıyorum aktif olarak memnunum.

Linux Mint en mantıklısı olur. Zorin OS da iyi ama hala yeterince kararlı değil.

Linux Mint alışmak için kolay. Sonra beğenmezsen başka dağıtımları denersin.

Geri