Neden Bu Yazıyı Yazıyorum?
Alırken doğru dürüst bir inceleme bulamadığım ve kafamda soru işaretleri olduğu için, ürünü almayı düşünenlere yardımcı olmak amacıyla bu deneyimimi paylaşıyorum.
Genel Bilgiler & Kargo
- Satın Alma: Ürünü 18 Kasım'da N11'den siyah renk seçeneğiyle, indirim kuponu kullanarak 5.090 TL'ye aldım.
- Kargo: Ürün yaklaşık 25 kg'lık bir kutuda çok iyi bir paketleme ile elime ulaştı. Kargocu prosedür gereği paketi benim taşımam gerektiğini söyledi. Uzun yolu olan sitelerde oturanlar veya sağlık sorunu olanların bu bilgiyi göz önünde bulundurmasında fayda var.
Paketleme & İlk Kontrol
Paketleme gerçekten çok iyiydi, kırık çıkacağını düşünmüyordum. Ancak, amortisörü gizleyen iç içe geçen halkalardan biri
kırık geldi. Bunun dışında tüm parçalar sağlamdı ,satıcı ilgili birisine benziyor görüştüm muhtemelen yenisini yollar diye düşünüyorum . Trendyol'daki bazı yorumlarda deride ciddi dikiş hataları okuduğum için tedirgindim; fakat her yeri detaylıca kontrol ettim ve hiçbir kusurla karşılaşmadım.
Kurulum Deneyimi
Gözünüz korkmasın, gayet anlaşılır bir kurulum kılavuzu var. Vidalar, karışmaması için türlerine göre ayrı bölmelerde geliyor, yedek vidalar ve alyan da mevcut. Tek bir sorun yaşadım: Sırt yaslama kısmında, uzun vida için olması gereken yere kısa vida deliği açılmıştı. Delik biraz yamuk olduğu için sırtlık gözle kolay görülmeyen oturunca hissedilmeyen, ancak elinizi araya sokup kontrol ettiğinizde fark edilen 2-3 mm'lik bir yatıklığa sahip.
Malzeme & Konfor
- Genel: Ayak ve ayak kolları dışında kalan çoğu bölge metal. Oturma ve sırt süngerleri ideal sertlikte; ne çok sert ne çok yumuşak.
- Kafa Yastığı: Hafızalı sünger, çok rahat. Mıknatısı gayet güçlü, kayma yapmıyor.
- Bel Yastığı: Mıknatıslı değil. Ben şahsen kullanmıyorum, bana fazla geliyor. Zaten koltuğun kendi içinde ayarlanabilir dahili bel desteği var, onu şişirerek kullanıyorum.
- Masaj: Titreşim şeklinde çalışıyor. Üç arkadaşıma denettim; ikisi sevmedi, biri bayıldı. Tamamen kişisel bir zevk meselesi.
Mekanizma & Dayanıklılık
- Amortisör: 90 kiloyum. Sert oturuşlarda biraz aşağı salıyor, çok kaliteli olduğunu söyleyemem.
- Koltuğu yatırdığımda ise güven veriyor, düşecekmiş hissi oluşmuyor.
- Beşik Modu: Mevcut. İsterseniz kilitleyebiliyor, isterseniz açıp sertlik ayarı yapabiliyorsunuz. Sallanınca hafif sesler çıkması normal.Ben şahsen kullanmıyorum
Kolçaklar & Diğer Detaylar
- Kolçaklar: İlk vidaladığınızda sağ-sol payı bırakmışlar, ona göre ayarlamanız iyi olur. Yukarı-aşağı, ileri-geri hareket ediyor ve üç açılı (sağ çapraz, sol çapraz, düz) kullanılabiliyor ayrıca hafif sert bir malzemeden üretilmiş. Alırken Çin'den bu tarz koltuklar için üretilmiş(gerçekten çok ucuza) sünger almıştım ama gerek yokmuş; bu haliyle rahat.
- Baldır Desteği: Koltuğun en sevdiğim özelliklerinden biri oldu. Konforu ciddi şekilde artırıyor.
- Isı & Hava Durumu: Ben kısmen sıcak olmayan bir şehirde yaşıyorum. Klima olmadan, yaşanamayan bir şehirde iseniz gerçekten ter konusuna yorabilir.Yazın kendim için için üstüne bir örtü almayı düşünüyorum. Deri koltuklar kumaşa göre bence daha konforlu ve karizmatik , ama terletme ve ileride dökülme riskleri de mevcut. Tamamen bir tercih meselesi.
Gelelim artısına eksisine... Bu koltuk alınır mı, alınmaz mı?
Bence
kesinlikle alınır. Kim ne derse desin böyle bu özelliklere göre ve komik bir fiyata göre, rakiplerinin
3-4 gömlek üstünde bir koltuk. Bu paraya, bu fonksiyonlara sahip başka bir koltuk olduğunu ben bilmiyorum. Eğer varsa ve benim haberim yoksa,
lütfen yazın, herkes görsün.
Kendimce Önemli Notlar:
- Aşırı sıcak şehirlerde yaşayanlar için, yine aynı markanın kumaş kaplamalı ve daha uygun fiyatlı modellerine de göz atmalarını tavsiye ederim.
- Eğer fonksiyonellik sizin için ön planda değilse, zaten çok daha geniş bir seçenek yelpazesi var.
Ancak benim "Keşke şu da olsaydı" diyebileceğim
hiçbir eksiğini bulamadım. Ayarlanabilir bel desteği ve dirseklikler ,kaymaz kafa yastığı ,baldır desteği ,masajımsı yastık gibi özellikleriyle,
parasının hakkını fazlasıyla veriyor. Kısacası,
fiyatına göre üstün bir performans sergiliyor.
Umarım bu değerlendirme işinize yaramıştır. Son karar, elbette kişisel zevkinize, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize kalmış.
Herkese iyi günler!