Nedenini bilmediğim fps drop

Nawwie01

80+
Reaksiyon skoru
0
Beyler r7 5700x 4060 İ game 16 ram 500 e 1tb 2 tane m2 ssd gta valo cs gibi işlemci oyunlarında bi fps drop yaşıyorum anlatılmaz çözümünü bulamadım format atıp win 10 geçmeyi düşünüyom baska çözüm varsa acilinden

işlemci derecelerin kaçları görüyor

termal bakımları yeni yaptım temizlik vs max 55 görüyor üstünü görmedim

stress testi yapmayı denedin mi ?

Yok usta yarın deniyip sonucu paylaşıyım
hangi testi önerirsin

Tüm çekirdekler full yükte 77° 8 çekirdek ful yükte 72° furmarkta düzgün

Ekler

• 1000128167.webp
    1000128167.webp
    2.2 MB · Hit: 3
yakın zamanda driverlarını silip geri yükledin mi ?
yüklediysen valoda Range'e girip tek tek tüm çarların yeteneklerini kullanıp tekrardan bir test etsene. Driver sonrası renderlanana kadar böyle sıkıntılar yaşanabiliyormuş. FPS drop ne sıklıkta ve nasıl yaşanıyor onu da yazabilirsen sevinirim.

yok hiç driver silmedim güncelemesinide günü gününe yaparım zaten fps dropda gta da atıyorum Şehirin içine girdiğim zaman bir araç spawn edip bindiğim zaman oyunlarda cs de adama kafa atınca valoda aynı

öncesinde windows onarım komutlarını denemeni öneririm. Ardından ddu ile ekran kartı yazılımlarını bi silip tekrar yüklersin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BİOS kaynaklı da olabilir, BİOS resetlemeyi veya güncellemeyi deneyebilirsin.

Oyunlarda Fps'i ortalama kaç alıyorsan bunun bir 5-10 altına , veya monitörün yenileme hızının 3-5 altına sabitlemeyi de bir deneyebilirsin. Hatta ilk önce bunu denemeni öneririm.

örnek; monitör 120 hz ise 115

Crystaldisk infoda %98 sağlık samsung 980 500gb 47° wd blue 1tb %100 sıcaklık 36°

Geri